Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā Dāvja Bertāna cīņu ar "Neptunas"

VSB piedāvā Dāvja Bertāna cīņu ar "Neptunas"
Dāvis Bertāns: 24 punkti debijas spēlē ACB līgā

Šonedēļ "Viasat Sport Baltic” (VSB) sāk pārraidīt "Turkish Airlines" Eirolīgas jaunās sezonas spēles. Jau pirmajā nedēļā VSB piedāvā Dāvja Bertāna "Laboral Kutxa" spēli ar Klaipēdas "Neptunas" un Madrides "Real" maču ar Kaspara Vecvagara Kauņas "Žalgiris". Baudi basketbolu kanālā VSB!

Latviju Turkish Airlines Eirolīgā šobrīd pārstāv trīs basketbolisti un viens galvenais treneris. Dāvis Bertāns šosezon spēlēs Vitorijas "Laboral Kutxa", Jānis Blūms Atēnu "Panathinaikos" un Kaspars Vecvagars Kauņas "Žalgiris". Savukārt Ainars Bagatskis ir Krievijas kluba "Nizhniy Novgorod" galvenais treneris.

Pirmajā nedēļā VSB piedāvā Dāvja Bertāna "Laboral Kutxa" spēli ar Klaipēdas "Neptunas", "Anadolu Efes" – Kazaņas "Unics", "Crvena Zvezda" – "Galatasaray", "Fenerbahce" – "Emporio Armani" mačus, kā arī Madrides "Real" spēli ar Kauņas "Žalgiris".

VSB komentētājs Madars Bergmanis: “Kaspars Vecvagars pēc smaga savainojuma ilgāku laiku ir trenējies pēc individuālas programmas. Laiks rādīs, vai viņa atgriešanās būs tikpat sekmīga kā pagājušajā gadā Dāvim Bertānam. Dažas dienas pirms Eirolīgas sezonas sākuma "Žalgiris" pārtrauca līgumu ar pamata saspēles vadītāju Māliku Veinsu. Viņam tūdaļ tiks meklēts aizvietotājs. Vecvagars par spēles laiku konkurēs ar savu vienaudzi Vaidu Kariņausku un par gadu jaunāko Luku Lekaviču. Aptuveni trešdaļa Eirolīgas komandu var reāli cerēt uz uzvaru turnīrā. Fināls nākamajā pavasarī notiks Madridē, tāpēc pirms sezonas Nr.1 ir "Real" – komanda, kas jau divus gadus pēc kārtas spēlējusi finālā, abos gadījumos uzskatīta par favorīti un tomēr zaudējusi.”

VSB komentētājs Māris Lindenbaums: “Klāt jaunā sezona vienam no visgrūtāk prognozējamajiem turnīriem basketbola pasaulē, jo Eirolīgā pēdējos trijos gados allaž finālčetriniekā uzvarējusi tā komanda, kuras panākums licies vismazāk ticams. Jaunajā sezonā kārtējos titulam atbilstošos sastāvus nokomplektējuši CSKA un "Real". Viskrasākās izmaiņas skārušas "Anadolu Efes", lai gan vēsture rāda, ka slavenu spēlētāju sapulcēšana zem viena nosaukuma Stambulas klubiem nav līdzējusi. Varbūt tieši šosezon pienāks kāda Turcijas bagātā kluba kārta? Jau kopš vasaras beigām "Panathinaikos" regulāri informējuši par dažādām likstām, kas vairakkārt iecirtušas robus sastāvā jau pirms spēļu sezonas sākuma. Kaut arī Jānis Blūms PAO sastāvā nonācis kā aizvietotājs, ar tādu grandu arī īstermiņa līgums ir liels notikums. Tāpēc, neraugoties uz garo karjeru, kas latvietim jau aiz muguras, jādomā, ka centieni noturēties Atēnās būs viens no Blūma lielākajiem karjeras izaicinājumiem!"

VSB komentētājs Artūrs Šenhofs: “Vai šosezon kādam atkal izdosies pārsteigt Eiropu, kā to pēdējos gados izdarīja Telavivas "Maccabi" un Pireju "Olympiacos". Vai tomēr naudīgie un zvaigžņotie klubi Maskavas CSKA, Madrides "Real", "Barcelona" un "Fenerbahche" atgriezīsies tronī? Kā veiksies latviešiem? Jānis Blūms spēlē vienā no Eiropas labākajiem klubiem Panathinaikos, un tas ir viņa karjeras augstākais lidojums, vai viņam izdosies noturēties klubā līdz sezonas beigām? Vai Dāvis Bertāns spēs kļūt par vienu no līderiem jaunā līmenī "Laboral Kutxa" klubā? Vai Vecvagars atgriežoties pēc savainojuma atgriezīsies "Žalgira" rotācijā?”

Turkish Airlines Eirolīgas spēles kanālā VSB:
• Trešdien, 15.oktobrī 21:20 TA Eirolīga. "Laboral Kutxa" – Klaipēdas "Neptunas"
• Ceturtdien, 16.oktobrī 19:50 TA Eirolīga. "Anadolu Efes" – Kazaņas "Unics"
• Ceturtdien, 16.oktobrī 21:55 TA Eirolīga. Belgradas "Crvena Zvezda" – "Galatasaray"
• Piektdien, 17.oktobrī 20:20 TA Eirolīga. Madrides "Real" – Kauņas "Žalgiris"
• Piektdien, 17.oktobrī 22:25 TA Eirolīga. "Fenerbahce" – "Emporio Armani"

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa,
"Viasat” sabiedrisko attiecību vadītāja