Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Kanālā VSB MotoGP ceturtais posms – Spānijas GP

Kanālā VSB MotoGP ceturtais posms – Spānijas GP
Marks Markess
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Svētdien, 4.maijā, "Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs MotoGP Pasaules čempionāta motošosejā ceturto posmu – Spānijas Lielās Balvas izcīņu. Nenokavējiet MotoGP tikai kanālā VSB!

MotoGP pēc pirmajiem posmiem Katarā, ASV un Argentīnā, atgriežas vecajā, labajā Eiropā, kur Heresas trasē notiks Spānijas GP. MotoGP klasē Dani Pedrosam, Valentino Rosi un Horhem Lorenco ir tikai viens uzdevums – apturēt Marku Markesu, kurš ir uzvarējis visos trijos pirmajos posmos. Pasaules čempions gan Heresā nav uzvarējis ne reizi. Toties Valentino Rosi šajā trasē kopā ar mazākajām klasēm ātrākais ir bijis 8 reizes. Kopvērtējumā Markesam ir 75, Pedrosam 56, Rosi 41 punkts, bet divkārtējais MotoGP čempions Lorenco pēc neveiksmīgā sezonas sākuma ar 22 punktiem ir tikai 7.vietā. Moto2 klasē čempionāta līderis Esteve Rabats pēdējā posmā Argentīnā izcīnīja uzvaru, bet viņa galvenais konkurents Maveriks Vinjaless krita un izstājās jau 18.aplī. Kopvērtējumā Rabatam ir 70, Mikam Kalio 42 un Vinjalesam 38 punkti. Argentīnā visinteresantākā cīņa notika Moto3 klasē, kur finišā pirmos četrus braucējus šķīra mazliet vairāk par pussekundi, bet uzvaru pēc pretrunīga apdzīšanas manevra pēdējā līkumā izcīnīja Romano Fenati, tālākajās vietās atstājot Aleksu Markesu un pirmo divu posmu uzvarētāju Džeku Milleru. Kopvērtējumā Milleram ir 66, Fenati 49 un Efrenam Vaskesam 42 punkti.

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Četras dienas pēc finiša jaunajā Argentīnas trasē, MotoGP karavāna jau ir atpakaļ Eiropā un iekārtojas boksos Heresas trasē saulainajā Andalūzijā. Pirmais MotoGP posms Eiropā šogad būs zīmīgs vairāku iemeslu dēļ – vispirms tā ir iespēja čempionāta līderim Markam Markesam izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas pirmajos četros posmos. Ko tādu iepriekš ir spējis paveikt tikai Miks Dūens, kad austrālietis arī ar Honda motociklu nebija apturams 1992.gada sezonas sākumā. Tomēr Markesam ar Heresas trasi ir īpašas attiecības – spānis šeit nav uzvarējis Pasaules čempionāta iervaros ne 125cc, ne Moto2, ne arī MotoGP klasēs. Lai situāciju padarītu vēl nozīmīgāku, jāatgādina, ka svētdien Marks Markess aizvadīs apaļu simto sacīksti Pasaules čempionātā, bet Horhe Lorenco jau divsimto. Vienīgais jautājums – kurš no viņiem torti pēc sacīkstes varēs noskalot ar šampanieti?”

MotoGP Spānijas GP kanālā VSB komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP Spānijas GP kanālā VSB:
• Svētdien, 4.maijā 11:55 MotoGP Spānijas GP. Moto3.
• Svētdien, 4.maijā 13:15 MotoGP Spānijas GP. Moto2.
• Svētdien, 4.maijā 14:50 MotoGP Spānijas GP. MotoGP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja