Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:15, Did:0, useCase: 3

Optibet: Latvijas izlases uzvara pār Zviedriju prognozēta 2023 likmēs

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Vakar, 25. maijā, Latvijas valsts hokeja izlase pārrakstīja vēsturi, ar rezultātu 3:1, uzvarot Zviedrijas valstsvienību, un pirmo reizi iekļuva Pasaules čempionāta pusfinālā. Spēli klātienē, “Arēnā Rīga”, vēroja 9200 līdzjutēju, vēl aptuveni 10000 turpat, blakus esošajā fanu zonā un neskaitāmi tūkstoši pie ekrāniem. 4668 azartiskākie fani veica sporta likmes, kā liecina vadošā sporta likmju operatora “Optibet” apkopotā statistika.

Šogad ažiotāža ap Latvijas – Zviedrijas maču bija ļoti liela. Tas atspoguļojās arī “Optibet” sporta totalizatorā. 4668 cilvēki uz šo spēli veica 10420 dažādas sporta likmes, no kurām 2023 tika prognozēta Latvijas uzvara ceturtdaļfinālā. Kamēr, pērn, 2022. gadā no kopumā veiktajām 4000 likmēm uz Latvijas – Zviedrijas spēli, vien 600 prognozēja uzvaru mūsu komandai.

Jau ziņots, ka Latvija iekļuva ceturtdaļfinālā, izcīnot tik ļoti nozīmīgo uzvaru pār Šveices valstsvienību. Tā bija mūsu komandas piektā uzvara pēc kārtas šajā čempionātā, un sagādāja īstus svētkus hokeja līdzjutējiem, ņemot vērā, ka pēdējo reizi izkļūt no grupas, izlasei izdevās vien 2018. gadā. Pamatlaika rezultāts 3:3 ļāva iegūt tik ļoti nepieciešamo punktu, ar ko jau pietiktu iekļūšanai nākamajā kārtā. Spēles pagarinājumā tika panākta uzvara ar rezultātu 4:3, kas garantēja divus punktus turnīra tabulā un pārliecinoši nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā, lai stātos pretī Zviedrijai. Arī likmju veicēju aktivitāte uz šo spēli bija ievērojama. 4161 cilvēki kopā izdarīja 8820 likmes, no kurām 1500 tika prognozēta Latvijas uzvara. Iepriekš tikšanās ar Šveici uz Pasaules čempionāta ledus notika 2019. gadā, Latvijai piekāpjoties ar rezultātu 1:3. Toreiz 4185 “Optibet” klienti izdarīja 9420 likmes, kur 2680 prognozēja mūsu valstsvienības uzvaru.

Uzvarot Zviedriju, Latvijas izlase pirmo reizi ir iekļuvusi Pasaules hokeja čempionātā pusfinālā. Šogad čempionāts tiek rīkots un aizvadīts vienlaicīgi divās lokācijās – Rīgā un Somijas pilsētā Tamperē. Pusfināla un fināla norise paredzēta tieši Tamperē, tāpēc mūsu valstsvienība šodien tur jau ir ieradusies, jo rīt, 27. maijā, tiks aizvadīta pirmā pusfināla spēle pret Kanādu. Ar Kanādas izlasi atklājām šī gada čempionātu, diemžēl piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:6. Pēc “Optibet” bukmeikeru prognozēm 41.42% iespēja, ka tieši kanādieši šogad izcīnīs pasaules kausu. Latvijas iespējas uzvarēt tiek vērtētas ar 9.11%. Otra pusfināla spēle, arī rīt, notiks starp ASV un Vāciju. ASV iespējas iegūt 2023. gada Pasaules čempionu titulu tiek vērtētas 36.45%, kamēr Vācijas ar 13.02%. Rītdienas spēļu uzvarētāji savstarpēji sacentīsies par zelta, bet zaudētāji – par bronzas medaļām.

Līdz šim uz visām čempionāta spēlēm, izņemot pusfinālu un finālu, ir veiktas 133600 dažādas likmes. Atgādinām, ka Pasaules čempionāta fināls paredzēts šo svētdien, 28. maijā.