Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:15, Did:0, useCase: 3

Gaidītākie sporta pasākumi 2024. gadā

Mārcis Martini
Mārcis Martini

2024. gads piedāvā virkni sporta pasākumu, kas izraisīs neaizmirstamas emocijas. Lasi un uzzini vairāk!

*Gaidītākie sporta pasākumi 2024. gadā

Vai esi gatavs aizraujošām sacensībām un nevaldāmai spriedzei? 2024. gads piedāvā virkni sporta pasākumu, kas izraisīs neaizmirstamas emocijas, tādēļ šajā rakstā esam apkopojuši gaidītākos sporta pasākumus, kas notiks 2024. gadā. Kā ierasts, arī uz daudziem no šiem gaidāmajiem sporta notikumiem 2024. gadā varēsiet atrast sporta likmju prognozes. Tāpēc atzīmē kalendārā visus svarīgākos datumus, sagatavo našķus un izbaudi!

1. Vasaras olimpiskās spēles Parīzē

Trīsdesmit trešās vasaras olimpiskās spēles jeb “Parīze 2024” norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam Parīzē, Francijas galvaspilsētā. Šogad aprit 100 gadi kopš 1924. gada spēlēm Parīzē, un šīs būs jau sestās olimpiskās spēles, kas norisināsies Francijā. Sacensības notiks 32 sporta veidos, kā 3x3 basketbols, peldēšana, badmintons un džudo. Šajās olimpiskajās spēlēs pirmo reizi ir iekļauts arī breiks. Gaidāms, ka par uzvaru cīnīsies vairāk nekā 10 000 dalībnieku. Lai gan Parīze ir galvenā pilsēta, sacensības norisināsies vēl 16 vietās Francijas kontinentālajā daļā. Turklāt sērfošanas sacensības notiks Taiti, Franču Polinēzijas salā.

Pirmo reizi vasaras olimpisko spēļu vēsturē atklāšanas pasākums norisināsies ārpus stadiona robežām. Šogad atklāšanas ceremonija notiks pašā Parīzes sirdī pie Sēnas upes. Šī būs “peldošā parāde” - sportisti atklāšanas ceremonijā ieradīsies laivās. Prognozētais olimpisko spēļu budžets ir 8,3 miljardi eiro.

2. Eiropas futbola čempionāts

2024. gada Eiropas čempionāts futbolā jeb Euro 2024 norisināsies no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam Vācijā. Tas ir UEFA valstu galvenais futbola turnīrs, un tā finālturnīrs norisinās ik pēc četriem gadiem. Turnīrā piedalīsies 24 komandas no tādām valstīm kā Vācijas, Beļģijas, Francijas, Portugāles, Spānijas un Šveices.
UEFA Euro 2024 ir nozīmīgs notikums. Šī ir trešā reize, kad Eiropas čempionāts notiks Vācijas teritorijā, tomēr pirmā reize, kad sacensības notiks kādreizējā Austrumvācijā ar Leipcigu kā rīkotājpilsētu, kā arī pirmā reize, kad atkalapvienotā Vācija kalpos kā patstāvīga rīkotājvalsts.

3. Pasaules čempionāts hokejā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā norisināsies Prāgā, Čehijas galvaspilsētā, un Ostravā no 10. maija līdz 26. maijam. Tajā piedalīsies 16 valstis no tādām valstīm kā Latvija, Kanāda, Austrija un, protams, arī Čehija.
Pirmās spēles norisināsies 10. maijā, šajā dienā sacentīsies Šveice pret Norvēģiju, Slovākija pret Vāciju, Zviedrija pret ASV un Čehija pret Somiju. Latvija pirmo spēli aizvadīs 11. maijā, cīnoties par uzvaru pret Polijas komandu. Šis turnīrs ir lieliska iespēja redzēt, kā daži no pasaules labākajiem hokejistiem cīnās par čempiona titulu. Sacensības solās būt sīvas un aizraujošas!

4. Francijas atklātais čempionāts tenisā

Francijas atklātais čempionāts tenisā, zināms arī kā Roland Garros, ir gada otrais Grand Slam turnīrs. 2024. gada čempions notiks Roland Garros stadionā Parīzē, Francijā, no 2024. gada 20. maija līdz 9. jūnijam, un tajā tiks organizēti vienspēļu, dubultspēļu un jaukto dubultspēļu turnīri. Tas būs 123. Francijas atklātais čempionāts, un to vadīs Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

2023. gadā Francijas atklātā čempionāta tenisā uzvarētāji bija Novaks Džokovičs (Vīriešu vienspēles), Iga Švjonteka (Sieviešu vienspēles), Ivans Dodigs un Ostins Krajičeks (Vīriešu dubultspēles), Šuveja Sje un Sjiņjui Vana (Sieviešu dubultspēles), Miju Kato un Tims Pics (Jauktās dubultspēles).