Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:15, Did:0, useCase: 3

Populārākie sporta veidi Latvijas totalizatoros

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Sekot līdzi saviem mīļākajiem sporta veidiem un atbalstīt savu komandu ir aizraujoši, bet arvien vairāk līdzjutēju izvēlas piedot sportam papildu asumiņu un likt likmes sporta totalizatoros. Šajā rakstā mēs apskatīsim, kuri sporta veidi ir populārākie Latvijas totalizatoros.

Hokejs
Latvijā ilgus gadus populārākā sporta veidu godu ir ieņēmis hokejs. Hokeja spēles, it sevišķi valsts izlases spēles, vienmēr tikušas bagātīgi apmeklētas. Latviešu fani vienmēr ir devušies līdzi uz hokeja spēlēm un atbalstījuši mūsu komdnas. Tie, kas nedevās skatīties spēles, bieži vien skatījās tās pie televizoriem un veica sporta likmes totalizatoros. Tādējādi var secināt ka, hokejs noteikti ir visvairāk skatītākais un totalizatoros populārākais sporta veids.

Futbols
Latvijā, tāpat kā visur pasaulē, popularitātes uzvaras gājienu ir veicis futbols. FIFA spēles un Čempionu līgas turnīrs ir vieni no skatītākajiem sporta turnīriem. Ja vietējais Latvijas futbols nav tik populārs un nepiesaista lielu skaitu ar skatītāju un totalizatoru spēlētāju, tad Čempionu Līga notur popularitāti uz visu sezonu.

Likmju veicējus var dalīt divās grupās: pirmie ir tie, kas rūpīgi seko līdzi spēlēm un analizē spēlētājus un to, vai visi spēlētāji ir bez traumām un var doties laukumā. Šie spēlētāji sporta likmju likšanai pieiet ļoti profesionāli, ar apdomu un tas nav impulsa lēmums. Otra grupa ir tie, kas likmes liek, skatoties spēles tiešraidē, vai arī liek tās uz turnīra uzvarētāju vai vēl grūtāk paredzamām punktu attiecībām. Šie spēlētāji totalizatoru uztver pilnībā kā izklaidi, spēlējot ar nelielām sporta likmēm un cerot uz neticamu veiksmi.

Basketbols
Līdz ar Porziņģa un Bertāna debiju NBA, proporcionāli ir palielinājušies tie spēlētāji, kas veic likmes uz NBA spēlēm. Tas nenozīmē, ka likmes tiek liktas tikai uz šo divu spēlētajām spēlēm. Abi spēlētāji ir palielinājuši interesi par NBA kopumā un attiecīgi arī likmes tiek liktas par dažādākajām komandām. Ir diezgan daudz sporta spēļu spēlētāju, kas ir izvēlas likt likmes par visa turnīra uzvarētāju pašā sezonas sākumā. Ir arī tādi, kas iet vēl tālāk un liek likmes uz uzvarēto spēļu bilanci. Šajos gadījumos iespēja uzminēt uzvarētāju ir neliela, bet, ja izdodas, tad likmes koeficients pat 1 ir pret 100, 200 un vēl vairāk.

Teniss
Līdz ar Gulbja, Ostapenko un Sevastovas kāpšanu tenisa rangos, šis sporta veids ir kļuvis par visnotaļ iecienītu izvēli sporta spēļu totalizatoros. Teniss ir interesants skatītājiem, un gandrīz visu laiku notiek dažāda līmeņa turnīri. Tamdēļ nekad neaptrūkstas spēles, kurām sekot līdzi un uz kurām veikt sporta likmes. Teniss ir izcils sporta veids, kur var likt likmes uz uzvarētāju, pirmā seta uzvarētāju vai setu uzvaru attiecību.

Ar īpašu nepacietību sporta likmju veicēji gaida lielos turnīrus kā French Open, kas ir prestižākais starp tenisa turnīriem. Liekot likmes, ka par uzvarētāju kļūs kāds no zemāk rangā esošajiem spēlētājiem, koeficients var būt pat fantastiski 1 pret 500. Šāda likme ir var tikt piešķirta pat 10 spēlētājiem no 50. Izredzes šadā gadījumā ir nelielas, bet sportā mēdz atgadīties pat lielākie pārsteigumi.

Citi sporta veidi
Kā populārus sporta veidus totalizatoros ir jāmin arī pludmales volejbols, biatlons, kērlings, skeletons, bobslejs un bokss. Bokss gan ir ļoti epizodisks, bet, kad mači notiek, tie piesaista milzīgu uzmanību. Tāpat jāmin, ka pastiprināta vēlme veikt sporta likmes kādā no sporta veidiem ir tieši saistītas ar Latvijas sportistu sniegumu. Labs sniegums tiek plaši izreklamēts medijos un līdz ar to piesaista lielu totalizatora spēlētāju uzmanību.