Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Austrālieši jau pirmajā spēlē liek pasvīst favorītiem Molam un Sēremam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Austrālieši jau pirmajā spēlē liek pasvīst favorītiem Molam un Sēremam
Anders Mols uzbrukumā. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā šodien aizvadītas četras spēles. Īpaši spraigas tās bija A grupā, kurā negaidīti sīva cīņa izvērtās starp norvēģiem Andersu Molu/Kristianu Sēremu un austrāliešiem Kristoferu Makhjū/Demienu Šūmanu.

Pludmales volejbola vīru turnīrā D grupā pie pārliecinošas uzvaras tika brazīlieši Alisons Seruti un Alvaru Filju, kuri apspēlēja argentīniešus Azādu un Kapogrosso ar 2-0 (21:16, 21:17). Daudz interesantāku cīņu solīja nīderlandiešu Aleksandra Brauvera un Roberta Mēvsena cīņa pret ASV veterāniem Niku Lusenu un Filu Dalhauzeru.

ASV duets labi sāka spēli, izvirzoties vadībā ar 4:2. Neilgi pēc tam Dalhauzers pieķēra bumbu blokā, kas ļāva vēl palielināt pārsvaru (6:3). Nīderlandieši ātri vien atspēlēja daļu deficīta, bet līdz tehniskajam pārtraukumam palika iedzinējos (10:11). Pēc pārtraukuma uz pretinieku kļūdu rēķina Nīderlandes duets izvirzījās vadībā (13:12). Līdzīgā cīņā katra kļūdas maksāja dārgi, biežāk neveiksmīgi nospēlējot ASV volejbolistiem. Seta galotnē Nīderlandes duetam jau bija trīs punktu pārsvars, tai noslēdzoties ar rezultātu 21:17.

Otro setu ar sekmīgu spēli blokā sāka Dalhauzers, izvirzot ASV duetu vadībā ar 5:1. Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, pēc kura ar sekmīgām aizsardzības darbībām un labām servēm panāca izlīdzinājumu. Pirms tehniskā pārtraukuma nīderlandieši veica vēl vienu izrāvienu, Brauveram pēc sekmīgas darbības aizsardzībā panākot 12:9. Arī seta otrajā pusē sekmīgas serves nīderlandiešiem atviegloja spēli aizsardzībā. Rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, pieredzes bagātajiem ASV volejbolistiem nespējot atgūties. Tādējādi turnīru ar uzvaru sāka Brauvers un Mēvsens - 2-0 (21:17, 21:18).

Dienas noslēgumā laukumā devās Norvēģijas un Austrālijas pāri, kuriem šī bija olimpiskā debija. Neapšaubāmi favorīti šajā A grupas spēlē bija Anders Mols un Kristians Sērems, kuri arī uzreiz izvirzījās vadībā ar 3:1 pret Kristoferu Makhjū un Demienu Šūmanu. Pēc tam austrālieši piespieda pretiniekus kļūdīties, pārņemot vadības grožus pēc Makhjū bloka (6:5). Turpinājumā austrāliešiem nepadevās saspēle, atdodot vadību norvēģiem (9:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam Mols pieļāva pāris kļūdas, kas atpūtā, esot vadībā, ļāva doties Makhjū un Šūmanam (11:10).

Pēc pārtraukuma norvēģi atguva vadību, bet tad pagāja krietns laiks, lai Norvēģijas duets iegūtu divu punktu pārsvaru (16:14). Makhjū kļūda serves uzņemšanā beidzās ar vēl vienu punktu norvēģiem, kas bija izšķiroši. Mols un Sērems nosargāja trīs punktu pārsvaru, uzvarot pirmo setu ar 21:18.

Otro setu sekmīgi sāka austrālieši, izvirzoties vadībā ar 3:1. Norvēģi nespēja savākties bez pārtraukuma, kurā devās iedzinējos ar 2:6. Pārtraukums šoreiz nelīdzēja, Šūmanam ar spēli aizsardzībā sekmējot sava pāra izrāviena turpinājumu (10:3). Norvēģijas duets spēja izlīdzināt spēli, bet ne atspēlēties. Austrālieši reizēm uzbruka no neērtām pozīcijām, bet to darīja apskaužami precīzi. Pēc Mola kļūdas serves uzņemšanā rezultāts bija 17:10. Norvēģi tomēr veica pakaļdzīšanos uz Mola bloku rēķina (16:18). Tas gan bija arī viss, Makhjū un Šūmanam tiekot pie panākuma otrajā setā - 21:18.

Trešā seta ievadā norvēģi ieguva divu punktu pārsvaru, bet Mols nepārliecinoši nospēlēja uzbrukumā, ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu (4:4). Austrālijas duetam izdevās arī iegūt minimālu vadību, bet tad Norvēģijas duets guva trīs punktus pēc kārtas (8:6). Austrālieši uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet mača likteni sev par labu tomēr izšķīra favorīti, Molam un Sēremam svinot uzvaru ar 2-1 (21:18, 18:21, 15:13).

Pirms tam spraigu cīņu A grupā izvērsa spāņi Pablo Erera/Adrians Gavira un krievi Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs. Spāņi uz pieredzi sagādāja krieviem gana lielas problēmas, bet divos līdzīgos setos tomēr pārāki bija Ļešukovs un Semjonovs.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 24. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
DAlisons/Alvaru Filju (Brazīlija) - Azāds/Kapogrosso (Argentīna)2-0 (21:16; 21:17)
AĻešukovs/Semjonovs (KOK) - Erera/Gavira (Spānija)2-0 (21:19; 22:20)
DBrauvers/Mēvsens (Nīderlande) - Lusena/Dalhauzers (ASV)2-0 (21:17; 21:18)
AMols/Sērems (Norvēģija) - Makhjūs/Šūmans (Austrālija)2-1 (21:18; 18:21; 15:13)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2021-07-24 17:54, pirms 3 gadiem
Pa manam būtu Anders Mols un Kristians Sorums. Bet principā lielie tik sāk ieskrieties.