Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

ASV sprinta leģendas asi kritizē 4x100 stafetes komandu pēc izgāšanās Tokijā

Rolands Eliņš

ASV sprinta leģendas asi kritizē 4x100 stafetes komandu pēc izgāšanās Tokijā
Treivons Bromvels. Foto: AFP/Scanpix

ASV sprinta vīriešu izlase šodien piedzīvoja neveiksmi, nespējot kvalificēties 4x100m stafetes finālam. Par to ASV sprinteri izpelnījās pamatīgu kritiku no savas valsts sprinta leģendām – Kārla Lūisa un Maikla Džonsona.

ASV vīriešu izlase šodien piedalījās otrajā pusfināla skrējienā, kur sīvā konkurencē finišēja ar laiku 38.10 sekundes. No skrējiena uzvarētājas Ķīnas netika atpalikts nemaz tik ļoti daudz (0.18 sekundes), taču starp ASV un Ķīnu bija vēl četras izlases – Kanāda, Itālija, Vācija un Gana. 2019. gada pasaules čempione ASV ar sesto vietu priekšskrējienā līdz ar to finālam nemaz nekvalificējās.

ASV izlases sastāvā stafeti veica Treivons Bromels, Freds Kērlijs, Ronijs Beikers un Kreivons Džilespijs, no kuriem divi piedalījās Tokijas spēļu 100m finālā, un Kērlijs pat ieguva sudraba medaļu. Taču stafetē viņiem finālā tikt neizdevās.

"Mēs vienkārši neizdarījām to, ko vajadzēja. Nekādu attaisnojumu nav," pēc finiša sacīja Kērlijs. Savukārt Džilespijs medijiem norādīja, ka nemaz nezina, kas nogājis greizi: "Taču mums noteikti jāatgriežas virsotnē nākamajā PČ un nākamajās OS, jo šāda situācija nav pieņemama."

ASV izlase sprinta stafetē par olimpisko čempioni nav kļuvusi kopš 2000. gada, turklāt kopš 2004. gada nemaz nav ieguvusi medaļu šajā disciplīnā, kurā dominēja 20. gadsimtā, izcīnot zelta medaļas 15 reizes. Taču 21. gadsimtā ASV izlasei bijušas dažādas neveiksmes - gan ar stafetes kociņa nodošanu, kas noveda pie palikšanas bez rezultāta 2008. un 2016. gadā, gan ar antidopinga programmas pārkāpumiem, kad 2012. gada sudrabs ASV tika atņemts pēc tam, kad dopinga lietošanā tika pieķerts Taisons Gejs.

Kritiku ASV sprinta stafetes komandai netaupīja arī divi no slavenākajiem šīs valsts bijušajiem sprinteriem. Kārls Lūiss, deviņkārtējais olimpiskais čempions, ierakstā sociālajos tīklos norādīja, ka ASV komanda "pilnīgi visu paveica nepareizi."

"Stafetes kociņa nodošanas sistēma bija nepareiza, skrējēju secība bija salikta nepareizi, un acīmredzami, ka izlasē nebija līdera," rakstīja Lūiss. "Tas ir pilnīgs apkaunojums un pilnībā nepieņemami, ka ASV izlase izskatās sliktāk nekā Vieglatlētikas Amatieru apvienības puišu komanda, ko nesen redzēju."

Arī Maikls Džonsons, četrkārtējais olimpiskais čempions, savā ierakstā sociālajos tīklos nebija pozitīvi noskaņots: "Šī nav nekāda raķešu zinātne. Lai panāktu, ka divi vīri reizē skrien maksimālajā ātrumā 20 metru zonā, lai pēc iespējas labāk nodotu stafetes kociņu, ir nepieciešami treniņi un prakse. Smieklīgi un apkaunojoši."

Fināls šajā disciplīnā paredzēts rītdien, 16:50 pēc Latvijas laika. Tajā par uzvaru cīnīsies Ganas, Vācijas, Kanādas, Jamaikas, Lielbritānijas, Ķīnas, Itālijas un Japānas sprinteri.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-06 03:13, pirms 3 gadiem
BLM.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-07 21:33, pirms 3 gadiem
Kerlijam vajadzeja veikt pedejo posmu jo vinam butu laba ātrumizturba ko vins no 400 metriem ir ieguvis