Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

LOK komandai dalībai olimpiskajās spēlēs pievienojas vēl trīs vieglatlētes

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

LOK komandai dalībai olimpiskajās spēlēs pievienojas vēl trīs vieglatlētes
Madara Palameika Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Olimpiskā Komiteja (LOK) šodien paziņojusi, ka tās komandas sastāvam pievienojušās vēl trīs vieglatlētes - šķēpmetējas Madara Palameika un Anete Kociņa, kā arī 800 metru skrējēja Līga Velvere.

Ceturtdien Pasaules Vieglatlētikas asociācija oficiāli lēma par papildus vieglatlētu startu Tokijā. Iepriekš tika vēstīts, ka uz Tokiju varētu doties arī šķēpmetējs Rolands Štrobinders un sprintere Gunta Vaičule, taču viņiem iekļūt OS dalībnieku vidū tomēr nav izdevies.

Kā jau rakstījām, tad Olimpiskās atlases rangā, ko vakar publicēja "World Athletics", Palameika ar 1176 punktiem ir 24. vietā no 32 (kuras tiks uz Olimpiādi), bet Kociņa ar 1164 punktiem ir 27. pozīcijā. Velvere 800 metru distances ieskaitē ir 44. vietā no 48, turpretim šķēpmetējs Štrobinders izkritis ārpus 32 labāko skaita, ieņemot 33. vietu, bet Vaičule atrodas piecas pozīcijas zem nepieciešamās 56. vietas 200 metru sprinta ieskaitē.

Tokijas olimpisko spēļu sākums paredzēts jau pavisam drīz - 23. jūlijā ar noslēgumu 8. augustā. Pagaidām no Latvijas kvalificējušies uz spēlēm ir 30 sportisti no 14 sporta veidiem kā vieglatlētikas, pludmales volejbola, svarcelšanas, jātnieku sporta, cīņas, šaušanas, smaiļošanas, riteņbraukšanas, bmx, 3x3 basketbola, peldēšanas, karatē, džudo, modernās pieccīņas un tenisa.

Saistībā ar olimpisko spēļu organizētāju noteiktajiem ierobežojumiem Latvijas olimpiskajai komandai Tokijā būs jāievēro noteikts Covid-19 protokols. Tas paredz, ka katram Latvijas olimpiskās komandas dalībniekam 96 stundas un 72 stundas pirms izlidošanas jāveic Covid-19 tests, kuru atkārto Tokijas lidostā pēc ielidošanas. Tāpat dalībniekiem, atrodoties Tokijā, katru dienu jāveic eksprestesti un īpašā aplikācijā katru dienu jāveic atzīmes par savu pašsajūtu. Līdz šim 67% no olimpiešiem veikuši pilnu vakcinācijas kursu, 23% ir vakcinācijas procesā, bet 10 % vakcinēties neplāno.

Pirmdien 5. jūlijā Esplanādē notiks Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākums, kurā tiks prezentēts delegācijas sastāvs, nosaukts Latvijas karognesēja vārds, kā arī aizvadīts saliedēšanās pasākums.

Latvijas olimpiskā komanda

Sporta veidsSportistsDisciplīna
VieglatlētikaLīna Mūzešķēpmešana
Madara Palameikašķēpmešana
Anete Kociņašķēpmešana
Laura Igaunevesera mešana
Līga Velvere800m skriešana
Arnis Rumbenieks50km soļošana
Ruslans Smolonskis50km soļošana
Gatis Čakšsšķēpmešana
Pludmales volejbolsTīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka
Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs
SvarcelšanaRitvars Suharevslīdz 81kg
Artūrs Plēsniekslīdz 109kg
Jātnieku sportsKristaps Neretniekskonkūrs
CīņaAnastasija Grigorjevalīdz 62kg
ŠaušanaAgate Rašmane25m pistole
SmaiļošanaRoberts AkmensK1 200m
RiteņbraukšanaToms Skujiņšgrupas un ITT brauciens
Krists Neilandsgrupas brauciens
BMXVineta Pētersone
Helvijs Babris
3x3 basketbolsKārlis Lasmanis
Nauris Miezis
Agnis Čavars
Edgars Krūmiņš
PeldēšanaIeva Maļuka100m un 200m brīv.s.
Daniils Bobrovs200m brass
KaratēKalvis Kalniņš
DžudoJevgēņijs Borodavkokategorija līdz 100 kg
Modernā pieccīņaPāvels Švecovs
TenissAļona Ostapenko
Anastasija Sevastova

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK)

     [+] [-]

, 2021-07-01 19:16, pirms 3 gadiem
ko olimpiādē darīs Palameika?...ja Rio laikos meta 65+m, bet pašā olimpiādē netika ārā no kvaļiem, tad tagad met 10m tuvāk...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-01 19:47, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ko olimpiādē darīs Palameika?...ja Rio laikos meta 65+m, bet pašā olimpiādē netika ārā no kvaļiem, tad tagad met 10m tuvāk...
Ja ir kvalificejusies pēc pasaules ranga, tad lai brauc. Un lai arī tie ir 2019. gada nopelni, tad kāda starpība. Nevienam nav nekādu tiesību liegt sportistiem piedalīties sacensībās, kuras tie legāli nopelnījuši. Būs olimpiskajās spēlēs pietiekami daudz atlētu no dažādām valstīm, kas 2019.gadā rādīja labus rezultātus un būtu bijusi gatavi startam pagājušā gadā, kad tam visam vajadzeja notikt, bet, vai viņi labi nostartēs šajā 2021.gada, to jūlija beigās redzēsim. Taču tas nav iemesls kaut ko grozīt nolikumos. Pasaulē ir ārkārtas situācija un arī olimpiskās spēles notiek ārkārtas apstākļos, kas visiem ir kas nebijis. Tapēc priecāsimies par katru sportistu, kas piedalīsies spēlēs, un nemeklēsim utis, kur tās nevajag meklēt.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-01 19:52, pirms 3 gadiem
Ta, vismaz, nepļūtīs te komentāros par savām renēm

  -1 [+] [-]

, 2021-07-01 19:55, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ko olimpiādē darīs Palameika?...ja Rio laikos meta 65+m, bet pašā olimpiādē netika ārā no kvaļiem, tad tagad met 10m tuvāk...
nu redz,ka tevi neklausīja un nneuzbarojās svarā...būtu ar polietes figūru sen jau būtu Madžai WR

vai arī tagad labāk tievēt un būt kā Kociņai,ķinietēm, Kolakai?

Ko iesaki?

     [+] [-]

, 2021-07-01 20:05, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: nu redz,ka tevi neklausīja un nneuzbarojās svarā...būtu ar polietes figūru sen jau būtu Madžai WR

vai arī tagad labāk tievēt un būt kā Kociņai,ķinietēm, Kolakai?

Ko iesaki?
apskaties kā tā vāciete Hujonga tagad izskatās un met 69 m

     [+] [-]

, 2021-07-01 20:32, pirms 3 gadiem
Aļona karogu nesis

     [+] [-]

, 2021-07-02 08:49, pirms 3 gadiem
Ienācu šeit, lai iekomentētu, ka Palameika izskatās super, īsts cukuriņš. Un tikpat labi, cik izskatās, metīs arī olimpiādē (tas ir novēlējums, protams)!