Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

papildināts Pašeka atspēlē divas mačbumbas un izslēdz no Vimbldonas Vozņacki

Pašeka atspēlē divas mačbumbas un izslēdz no Vimbldonas Vozņacki
Tamira Pašeka
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas tenisa centrā šodien tika aizvadīta trešā spēļu diena. Negaidīti no turpmākās dalības turnīrā izstājušās Samanta Stosura (WTA - 5.) un bijusī ranga līdere Karolīna Vozņacki. Austrāliete trijos setos nespēja tikt galā ar jauno Nīderlandes tenisisti Aranču Rusu, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar 2:6, 6:0, 4:6, savukārt Vozņacki neizmantoja divas mačbumbas otrā seta izskaņā un zaudēja trijos setos ar 7:5, 6:7(4), 4:6. Tikmēr pie otrā panākuma Vimbldonā šodien tika Agneška Radvanska un Kima Kljirstersa, taču Marijas Šarapovas un Cvetanas Pironkovas duelis tumsas dēļ tiks pabeigts rīt.

Šodien Vimbldonas dāmu turnīrā pabeidza 1.kārtas spēles un iesāka 2.kārtas izspēli. Bez pārsteigumiem neiztika. Kādeizējā ranga līdere Karolīna Vozņacki 1.kārtā zaudēja WTA ranga 37. vietas īpašniecei Tamirai Pašekai. Pirmais singāls, ka briest nepatikšanas, bija jau pirmajā setā, kad Vozņacki nonāca zaudētājos ar 3:5. Par spīti nepatīkamajai situācijai, dāniete tomēr atspēlējās un uzvarēja pirmajā setā ar 7:5. Otrā seta galotnē viņai jau bija divas mačbumbas, tomēr tās neizdevās izmantot, un brīdi vēlak Pašeka izlīdzināja rezultātu pa setiem. Trešā seta sākumā Karolīna izvirzījās vadībā ar breiku, tomēr ātri vien pārsvars tika zaudēts, vēl vairāk - Pašeka dānietes servi lauza vēlreiz un nonāca viena geima attālumā no uzvaras. Lai gan Vozņacki zaudēto breiku atspēlēja, panākdama 4:5, tomēr jau nākamajā geimā Austrijas tenisiste ar skaistu sitienu uz gala līnijas noslēdza maču sev par labu - 5:7, 7:6(4), 6:4.

Jāsaka, ka 22 gadus vecās Pašekas uzvara pār Vozņacki pārlieku liela sensācija tomēr nav. Vimbldonas kortos viņa arī iepriekš ir demonstrējusi ļoti labu sniegumu, 2007. gadā iekļūstot turnīra 4. kārtā, bet pagājušogad sasniedzot savu augstāko rezultātu ''Grand Slam'' turnīros - ceturtdaļfinālu. Tāpat austriete pagājušajā nedēļā uzvarēja Īstbornas WTA turnīrā. Pirmo kārtu šodien nepārvarēja arī slovākiete Dominika Cibulkova, bet labākas sekmes nesenajai ''French Open'' finālistei Sārai Erani. Itāliete divos setos ar rezultātu 6:1, 6:3 pārspēja ASV tenisisti Koko Vandevigi.

Dienas sākumā 2.kārtas spēlē nīderlandiete Aranča Rusa trijos setos ar rezultātu 6:2, 0:6, 6:4 pārspēja WTA ranga piektās vietas īpašnieci Samantu Stosuru. Pēc uzvarēta pirmā seta 21 vienu gadu vecā Rusa otrajā partijā nespēja uzvarēt ne geima, zaudējot to uz nulles un ļaujot Stosurai izlīdzināt rezultātu setos. Lai arī šķita, ka pēc uzvaras otrajā setā Stosura savai pretiniecei vairs nedos cerības uz uzvaru, tomēr šoreiz tā nenotika. Servējot par palikšanu mačā (4:5), Stosura nespēja noturēt savu servi un izstājās no Vimbldonas turnīra.

Jāpiemin fakts, ka visas karjeras laikā Stosura Vimbldonas vienspēļu turnīra trešajā kārtā ir spējusi iekļūt tikai reizi. No vadošo tenisistu loka 2. kārtu neizdevās pārvarēt arī ķīnietei Na Lī. WTA rangā 11. vietā esošā sportiste nespēja uzvarēt Soranu Kirstea (WTA - 52.), piekāpjoties ar 3:6, 4:6.

Pie pārliecinoša panākuma pār Jeļenu Vesņinu šodien tika Agneška Radvanska. Katrā no setiem ar trešo numuru izliktā poliete divas reizes lauza pretinieces servi, uzvarot ar iespaidīgo 6:2, 6:1. Visa mača garumā Radvanska nepieļāva nevienu nepiespiesto kļūdu, kas tenisā ir ļoti reti sastopama parādība. Uzvaru šodien guva arī četrkārtējā ''Grand Slam'' turnīru čempione Kima Kljirstersa. 29 gadus vecā beļģiete otrās kārtas mačā ar 6:3, 6:3 pārspēja Andrea Hlavačkovu. Pirmajā setā Klijstersas kontā viens breiks, bet otrajā - divi.

Netālu no otrās uzvaras turnīrā tumsas iestāšanās dēļ šodien palika ranga līdere Marija Šarapova. Talantīgā Krievijas tenisiste un Cvetana Pironkova apstājās pie rezultāta 7:6(3), 3:1 Šarapovas labā. Pirmajā setā abas tenisistes pa reizei lauza savas pretinieces servi, un spēle nonāca līdz taibreikam, kurā labāka izrādījās Šarapova. Otrais sets krievietei izdevās krietni veiksmīgāks - sākumā tika iegūts breika pārsvars, taču tad par sevi manīt lika tumsa, kas abu tenisistu maču lika pārcelt uz rītdienu. Rīt plānots pabeigt visas 2.kārtas cīņas.

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrs

2.kārtas rezultāti (27.jūnijs)

SpēleRezultāts
(1) Maria Sharapova - Tsvetana Pironkova7:6(3) 3:1
(3) Agnieszka Radwanska - Elena Vesnina6:2 6:1
Arantxa Rus - (5) Samantha Stosur6:2 0:6 6:4
Sorana Cirstea - (11) Na Li6:3 6:4
(12) Vera Zvonareva - Silvia Soler-Espinosa6:1 3:6 6:1
(15) Sabine Lisicki - Bojana Jovanovski3:6 6:2 8:6
(17) Maria Kirilenko - Lourdes Dominguez Lino6:1 6:2
(20) Nadia Petrova - Timea Babos6:4 5:5 (Spēle pārtraukta)
Sloane Stephens - (23) Petra Cetkovska7:6(6) 4:6 6:3
(30) Shuai Peng - Ayumi Morita7:6(4) 6:3
Su-Wei Hsieh - Stephanie Foretz Gacon6:4 6:1
Camila Giorgi - Anna Tatishvili6:3 6:1
Kim Clijsters - Andrea Hlavackova6:3 6:3
Heather Watson - Jamie Lee Hampton6:1 6:4

Atlikušās 2.kārtas spēles (28.jūnijs)

Spēle
(2) Victoria Azarenka - Romina Oprandi
(4) Petra Kvitova - Elena Baltacha
(6) Serena Williams - Melinda Czink
(8) Angelique Kerber - Ekaterina Makarova
(9) Marion Bartoli - Mirjana Lucic
(10) Sara Errani - Anne Keothavong
(14) Ana Ivanovic - Kateryna Bondarenko
(21) Roberta Vinci - Marina Erakovic
(22) Julia Goerges - Anastasiya Yakimova
(24) Francesca Schiavone - Kristyna Pliskova
(25) Jie Zheng - Aleksandra Wozniak
(26) Anabel Medina Garrigues - Jana Cepelova
(28) Christina Mchale - Mathilde Johansson
(31) Anastasia Pavlyuchenkova - Varvara Lepchenko
Yanina Wickmayer - Galina Voskoboeva
Klara Zakopalova - Olga Govortsova
Yaroslava Shvedova - Kiki Bertens
Tamira Paszek - Alize Cornet

Izmantotie resursi:
2012 Wimbledon Championships Website - Official...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-27 22:38, pirms 12 gadiem
Vozņacki vispār var karināt raketi malā un iet pensijā!