Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei un Kvitovai zaudējums Vimbldonā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijerei un Kvitovai zaudējums Vimbldonā
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar čehieti Petru Kvitovu šodien nav spējusi pārvarēt Vimbldonas dāmu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu. Triju setu spēlē savā vārdadienā Dekmeijere un Kvitova ar 3:6, 6:4, 2:6 piekāpās Krievijas un Francijas duetam Svetlana Kuzņecova un Aravane Rezai.

Vimbldonas tenisa turnīrā šodien spēli aizvadīja Latvijas vadošā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere. Pārī ar čehieti Petru Kvitovu mūsu sportiste pirmo reizi karjerā cerēja pārvarēt dubultspēļu turnīra 1. kārtu. Līdz šim Vimbldonā Līga jau bija startējusi divas reizes, tomēr ne 2006. gadā kopā ar igaunieti Kaju Kanepi, ne pērn ar ukrainieti Viktoriju Kutuzovu nebija izdevies uzvarēt ne seta. Arī šodien Dekmeijeres un Kvitovas duets nebija favorītlomā pret Svetlanu Kuzņecovu un Aravani Rezai, kaut arī pēc reitinga vietām dubultspēļu rangā neliels pārsvars bija Latvijas un Čehijas duetam (68. un 217. pret 89. un 208.). Jāpiezīmē, ka gan Kvitova, gan Kuzņecova un Rezai vakar pārvarēja vienspēļu turnīra 1. kārtu.

Pirmā seta sākumā Dekmeijere un Kvitova izvirzījās vadībā, jau pirmajā geimā laužot pretinieču servi, tomēr jau nākamajā geimā izcīnīto pārsvaru atdeva. Arī nākamajos geimos Latvijas un Čehijas duets spēlēja nedaudz labāk (punktu izteiksmē), taču pie vēl viena breika vairs netika. Diemžēl astotais geims neizdevās – zaudēta sava serve un nedaudz vēlāk arī sets – 3:6. Arī otrā seta sākumā Līga un Petra izvirzījās vadībā ar breiku, kad ceturtajā geimā spēja uzvarēt pie pretinieču serves (3:1), tomēr atkal uzreiz iegūtais pārsvars tika atdots. Seta turpinājumā abiem duetiem sekmējās spēle pie pašu serves, tomēr 10. geimā Dekmeijere un Kvitova tika pie trijām setbumbām pēc kārtas un realizēja otro no tām – 6:4.

Latvijas un Čehijas dueta veiksmes turpinājās arī trešā seta sākumā, kad tika uzvarēti vēl divi geimi pēc kārtas, turklāt iegūta 40:0 vadība pie savas serves, tomēr 3:0 panākt neizdevās. Tā vietā pretinieces panāca ne vien neizšķirtu, bet arī pārņēma vadību (3:2). No rokām izlaistais pārsvars diemžēl vairs netika atspēlēts – Kuņecova un Rezai izrādījās pārākas arī nākamajos trijos geimos pēc kārtas un iekļuva 2. kārtā – 6:3, 4:6, 6:2.

Par dalību Vimbldonas turnīrā Dekmeijere ieguva 5 reitinga punktus, kā arī 2625 mārciņu lielu naudas prēmiju. Rīt dāmu dubultspēļu turnīrā spēlēs otra Latvijas tenisiste Anastasija sevastova, kuras pāriniece turnīrā ir krieviete Regina Kuļikova.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

     [+] [-]

, 2010-06-23 19:16, pirms 14 gadiem
Vakardienas nepabeigtā spēle:Mahuts-Isners joprojām turpinās.5 sets 27:27

     [+] [-]

, 2010-06-23 20:14, pirms 14 gadiem
5. sets Mahuts-Isners 35:35! aptrakuši

     [+] [-]

, 2010-06-23 20:22, pirms 14 gadiem
Ievērtējiet cik amerikānim, kas pret Džoko spēlē, nepiespiestās un dubultkļūdas.