Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kabals un Farahs izcīna Kolumbijai pirmo "Grand Slam" dubultspēļu titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kabals un Farahs izcīna Kolumbijai pirmo "Grand Slam" dubultspēļu titulu
Huans Sebastjans Kabals un Roberts Farahs. Foto: EPA/Scanpix

Ar otro numuru izsētie kolumbieši Huans Sebastjans Kabals un Roberts Farahs gandrīz piecas stundas ilgā Vimbldonas finālā (4:56) ar rezultātu 6:7(5), 7:6(5), 7:6(6), 6:7(5), 6:3 pieveica ar 11. numuru izlikto Francijas pāri Nikolā Maū/Eduārs Rožē-Vaselāns, pirmoreiz uzvarot "Grand Slam" sacensībās.

Pirmā seta 11. geimā pie rezultāta 5:5 radās pamatotas bažas par to, ka Maū varētu nebūt spējīgs turpināt finālu, jo viņa pa kreiso aci lielā ātrumā trāpīja Faraha ar "smešu" sistā bumbiņa. 37 gadus vecais veterāns pēc ilgas ārstu apskates nolēma turpināt cīņu, kas piektās stundas izskaņā Maū un viņa pāriniekam beidzās nesekmīgi.

Kolumbieši uzvarēja arī abu duetu pirmajā tikšanās reizē, kas notika 2013. gadā Nicas ATP 250 turnīra pusfinālā, kur Kabals un Farahs frančus viņu mājās sarūgtināja ar rezultātu 6:3, 1:6, 10:6. Otrā uzvara par Maū un Rožē-Vaselānu kolumbiešiem deva sezonas ceturto titulu un karjeras 15. trofeju vienas komandas sastāvā.

Kabals un Farahs otro reizi spēlēja "Grand Slam" finālā. Viņi 2018. gadā Austrālijā zaudēja Austrālijas un Horvātijas duetam Olivers Maraks/Mate Pavičs. Vimbldonā notikušais triumfs deva jaunu ierakstu Kolumbijas tenisa vēsturē – Kabals un Farahs ir pirmie šīs valsts pārstāvji, kuri uzvarējuši "Grand Slam" dubultspēlēs.

Kolumbijai līdz šim bija divi "Grand Slam" jaukto dubultspēļu tituli. Kabals 2017. gadā kopā ar amerikānieti Abigeilu Spīrsu uzvarēja "Australian Open", atkārtojot ļoti senu Ivana Molinas panākumu. Viņš 1974. gadā "French Open" uzvarēja kopā ar Martinu Navratilovu.

Maū janvārī ar savu tautieti Pjēru-Igu Erbēru uzvarēja "Australian Open", izcīnot ceturto "Grand Slam" titulu. Viņi Melburnā kļuva par astoto komandu, kas nokomplektējusi "Grand Slam" komplektu. Maū Vimbldonas titulu ieguva 2016. gadā, kad viņš ar Erbēru franču finālā pieveica savu šodienas pārinieku Rožē-Vaselānu un Žuljēnu Beneto (6:4, 7:6(1), 6:3). Rožē-Vaselāns vienreiz uzvarējis "Grand Slam" turnīrā, 2014. gadā kopā ar Beneto triumfējot "French Open".

Pagājušā gada Vimbldonas čempioni Maiks Braiens un Džeks Soks titulu nevarēja aizstāvēt, jo šobrīd nespēlē vienā komandā. Soks savainojumu un citu problēmu dēļ nav spēlējis kopš janvāra, bet Maiks Vimbldonā spēlēja atkal kopā ar savu brāli Braienu, kurš viņam pērn nevarēja palīdzēt savainojuma dēļ.

Braieni bija izlikti ar septīto numuru un 3. kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6:7(3), 2:7, 6:4, 6:7(5) zaudēja Maū un Rožē-Vaselānam. Francijas tenisisti pēc tam ceturtdaļfinālā izslēdza ar pirmo numuru izsētos Lukašu Kubotu un Marselu Melu – 7:6(3), 6:7(5), 6:3, 6:3.