Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Atkal apvienojot spēkus, Serēnas un Venusas Viljamsu duets zaudē "US Open"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atkal apvienojot spēkus, Serēnas un Venusas Viljamsu duets zaudē "US Open"
Serēna Viljamsa. Foto: IMAGO/PanoramiC/Scanpix

Aizvadot pirmo kopīgo dubultspēli pēc četru gadu pārtraukuma, no "US Open" jau pirmajā kārtā izstājās Serēna un Venusa Viljamsas, kuras ar 6:7 (5) un 4:6 piekāpās čehietēm Lūcijai Hradeckai un Lindai Noskovai.

Ņemot vērā faktu, ka Serēna Viljamsa aizvada savu pēdējo "Grand Slam" turnīru, viņas duets ar māsu nopelnīja vietu galvenā "US Open" korta vakara programmā, kas dubultspēlēs ir ļoti liels retums. Viljamsas spēkus apvienoja pēc četru gadu pārtraukuma un 25 gadus pēc pirmā kopīgā iznāciena kortā. Tomēr pūļa atbalstu neizdevās pārvērst uzvarā.

Pirmais sets risinājās vairāk par stundu, Viljamsām piedzīvojot zaudējumu taibreikā, kam sekoja 0:3 ievads otrajam setam. Lai gan izdevās sarīkot pakaļdzīšanos, beigās nācās atzīt Čehijas spēlētāju pārākumu.

Māsas iepriekšējo reizi kopā spēlēja 2018. gada "French Open", kas sasniedza trešo kārtu. Viņas dubultspēlēs izcīnījušas 14 "Grand Slam" titulus un trīs reizes triumfējušas olimpiskajās spēlēs. Gatavojoties noslēgt karjeru, Serēna vēlējās vēlreiz spēlēt kopā ar māsu.

Vienspēlēs vecākā māsa Venusa zaudēja pirmajā kārtā. Atgriešanās pēc gada izlaišanas viņai nav bijusi sekmīga, zaudējot visos četros mačos. Savukārt Serēna savā pēdējā "Grand Slam" sasniegusi trešo kārtu, no turnīra izslēdzot ar otro numuru izsēto igaunieti Aneti Kontaveitu. Turpinājumā pretī gaida pasaules ranga 46. numurs Ajla Tomļanoviča.