Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Zeltiņa un Žagars zaudē Eiropas Jaunatnes olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zeltiņa un Žagars zaudē Eiropas Jaunatnes olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā
Beatrise Zeltiņa. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas tenisisti Beatrise Zeltiņa un Artūrs Žagars ceturtdien Slovākijā notiekošo Eiropas Jaunatnes vasaras olimpisko spēļu ceturtdaļfinālos piedzīvoja neveiksmes, kamēr džudists Matīss Zeiļa par bronzu cīnīsies gandarījuma turnīrā.

Zeltiņa, kurai turnīrā ticis piektais numurs, ceturtdaļfināla cīņā ar 5-7, 6-3, 3-6 atzina itālietes Auroras Nosei pārākumu. Savukārt Artūrs Žagars, kurš turnīrā izsēts ar piekto numuru, ceturtdaļfinālā ar 1-6, 2-6 piekāpās Tomam Sikenbergeram no Vācijas.

Peldētājs Maksims Rekstens 100 metru brasa priekšpeldējumā finišu sasniedza minūtē un 8,19 sekundēs, ieņemot pēdējo vietu 24 sportistu konkurencē. Ievērojot valstu kvotu, viņš ir kā pēdējais rezervists uz dalību pusfinālā, kurā startēs 16 peldētāji.

Elijs Aleksejevs 100 metru tauriņstila priekšpeldējumā distanci veica 59,31 sekundē un ierindojās 23. pozīcijā starp 27 peldētājiem, bet Alberts Hmeļevskis 200 metru brīvā stila priekšsacīkstēs ieņēma 31.vietu, sasniedzot finišu divās minūtēs un 2,19 sekundēs. Abi peldētāji neturpina cīņu par godalgām attiecīgajās disciplīnās.

Džudists Maksims Bižāns, kurš spēkojas svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, no pirmās kārtas cīņas bija brīvs, bet otrajā kārtā piekāpās grieķim Aleksijam Sperlidim.

Tikmēr džudista Kristiana Jurkevica svara kategorijā līdz 70 kilogramiem arī bija brīva no pirmās kārtas, taču otrajā kārtā spēcīgāka izrādījās Gruzijas pārstāve Nino Gulbani.

Vēl svara kategorijā līdz 81 kilogramam Zeiļa pirmajā kārtā bija pārāks pār Ungārijas džudistu Danielu Miklosvolgiju. Otrajā kārtā viņš pieveica Lūku Ostenu, bet grupas finālcīņā piekāpās ukrainim Staņislavam Korčemļukam, taču tāpat varēs turpināt cīņu gandarījuma turnīrā par bronzas godalgu.

Riteņbraucējs Beāte Bula un Līva Šlosberga startēja grupas braucienā, kurā riteņbraucējām bija jāveic 57,8 kilometri. Šlosberga ieņēma 53. vietu, kamēr Bula finišēja 57. pozīcijā. Abām Latvijas sportistēm tika ieskaitīts vienāds finiša laiks, kas bija stunda 38 minūtes un 13 sekundes.

Olimpiāde no 24. līdz 30. jūlijam norisinās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, un no Latvijas tajā piedalās 34 jaunie atlēti, pārstāvot septiņus sporta veidus - badmintonu, džudo, peldēšanu, riteņbraukšanu, tenisu, vieglatlētiku un vingrošanu.