Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Denīza Marcinkeviča kvalificējas Austrijā, kur ITF pamatturnīrā cieš sagrāvi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Denīza Marcinkeviča kvalificējas Austrijā, kur ITF pamatturnīrā cieš sagrāvi
Denīza Marcinkeviča
Foto: Richard van Loon

15 gadus vecā Latvijas tenisiste Denīza Marcinkeviča trešdien Pertšahā zaudēja ITF pamatturnīru debijā, uz Austrijas māla ar rezultātu 2:6, 0:6 kapitulējot 10 gadus vecākajai mājiniecei Kerstinai Peklai, kura rangā atrodas 985. vietā.

Marcinkeviča jaunākā līdz šim ITF turnīros nebija piedalījusies arī kvalifikācijā, bet Austrijā, kur notiek ITF 10 000 līmeņa turnīrs, spēja gūt divas uzvaras priekšsacīkstēs. Denīza no 1. kārtas bija brīva, bet nākamajās divās guva grūtas uzvaras. Vispirms ar 3:6, 6:2, 7:6(4) pieveikta 24 gadus vecā Austrijas tenisiste Nataša Bredla (WTA 1231.), bet pēc tam ar 7:5, 7:5 apspēlēta 18 gadus vecā slovākiete Šarlota Česnekova (nav rangā).

Pamatturnīru debija šajā līmenī sākās cerīgi, taču pirmais geims tika zaudēts no 40:0 pārsvara, šajā geimā izceļoties ar trim dubultkļūdām. Lai arī breiks uzreiz tika atgūts, turpinājumā atkal zaudēta serve un mačs pabeigts ar uzvarētiem vien diviem geimiem. Servi izdevās noturēt tikai vienreiz.

Denīzas māsa Diāna šonedēļ atgriezusies sev tradicionāli veiksmīgajā Anglijā, kur Vokingā uz "hard" seguma notiek ITF 25 000 turnīrs. Un tas viņai patiešām sācies ļoti veiksmīgi, jo no 1. kārtas viņa bija brīva tāpēc, ka no mača atteicās mājiniece Lūsija Brauna. Parasti tādos gadījumos būtu jāspēlē ar "laimīgo zaudētāju", taču acīmredzot neviena nav pieteikusies.

Ranga 346. vietā esošā Diāna tādējādi jau tikusi pie pieciem reitinga punktiem, bet 2. kārtā tiksies ar Francijas tenisisti Hloju Pakē (#263). Marcinkeviča viņai šogad zaudējusi jau divreiz – pagājušajā nedēļā Beļģijā un jūlija beigās Polijā. Marcinkeviča Anglijā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur startēs ar sevi ļoti labi zināmo polieti Justinu Jegiolku.

17 gadus vecā Anna Ozerova nespēja iziet kvalifikāciju Roterdamas ITF 10 000 turnīrā (māls). Rangā neesošā Latvijas tenisiste no 1. kārtas bija brīva, otrajā ar 6:3, 6:1 uzveica Vācijas pārstāvi Mišelu Šmicu (17), bet 3. kārtā jeb finālā ar 1:6, 3:6 zaudēja mājinieci Dominikai Karagatai (19). Ne Šmica, ne Karagata reitingā neatrodas.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-26 17:48, pirms 9 gadiem
izlasijās man 10 gadus vecajai Kerstinai. Neveikls teikums vienkārši