Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim līdera un vicelīdera gods ASV studentu tenisa rangos

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietim līdera un vicelīdera gods ASV studentu tenisa rangos
Hanters Rīse un Miķelis Lībietis

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis šonedēļ publicētajā ASV studentu rangā sasniedzis rekordaugstas virsotnes. Vienspēļu rangā cēsnieka vārds atrodams 2.pozīcijā, bet dubultspēlēs Miķelis duetā ar amerikāni Hanteru Rīsi ir kļuvis par ranga līderi.

20 gadus vecais Lībietis jau otro gadu studē Tenesī universitātē ASV. Komandas līdera lomā Miķelis bijis abus gadus, bet īpaši viņš izcēlies šogad. Pēc aizvadītās nedēļas nogales cīņām SEC (Dienvidaustrumu) konferences sacensībās, kurās Tenesī komanda zaudēja vien finālā Džordžijai, cēsnieks sasniedzis gandrīz maksimumu ASV studentu tenisa rango.

Vienspēlēs Miķelis pakāpies uz otro pozīciju, tikai par nieka tiesu (0.06 punktiem) atpaliekot no Virdžinijas universitātes pārstāvja Aleksandra Domijana (ASV). Šajā sezonā viņš uzvarējis 35 no 40 pabeigtajām spēlēm (studentu turnīru komandu mačos vairākas vienspēles netiek izspēlētas līdz galam, ja kopējais rezultāts jau izšķirts).

Tikmēr dubultspēlēs Lībieša un amerikāņa Hantera Rīses duets kļuvis par ranga līderi, tuvākos sekotājus no Djūkas universitētes apsteidzot par sešiem punktiem. Lībietis un Rīse kļuvuši tikai par ceturto savas universitātes duetu, kas sasnieguši ranga pirmo vietu. Šo sezonu viņi neuzsāka kopā (Miķeļa vārds dubultspēļu rangā atrodams vēl divas reizes, kopā
ar Džonu Kolinsu un Džaridu Čaplinu), bet no sezonas vidus uzvarējuši visās 11 spēlēs. Tenesī universitāte pirms sezonas nozīmīgākajiem mačiem NCAA komandu un individuālajiem turnīriem atrodas 6.pozīcijā.

Sarunā ar Sportacentrs.com Lībietis ieskicēja mērķus sezonas noslēdzošajām cīņām. „Komandu mačos ļoti daudz izšķirs izloze, kas gaidāma jaunnedēļ. Pirmās divas cīņas spēlēsim mājās, bet pēc tam 16 labākās komandas dosies uz finālturnīru Ilinoisā. Mums noteikti būtu jātiek labāko astoņniekā. Individuāli? Vienspēlēs tur ir daudz ļoti labu spēlētāju, ļoti gribētos tikt vismaz līdz pusfinālam. Dubultspēlēs gan iesim uz čempionu titulu!”

Izmantotie resursi:
ITA Tennis | Intercollegiate Tennis Association

  +1 [+] [-]

, 2013-04-25 17:49, pirms 11 gadiem
Ja godīgīgi, tad tas ir mega liels panākums, jo NCAA līmenis ir ļoti augsts. Konkurence sīva un nežēlīga, jo kā primārais tiek likts komandas rezultāts un, lai individuāli sasniegtu tik augstus rezultātus ir tiešām jābūt ļoti labam. Gulbim aug (ir izaugusi) maiņa, lai gan tas vēl nav garants veiksmīgam startam ATP!!!

     [+] [-]

, 2013-04-25 18:01, pirms 11 gadiem
Ir vērts arī pieminēt, kādi vēl ir zināmākie ATP spēlētēji, kuri nākuši no ASV Koledžām, lai ir ar ko salīdzināt...
Spēlētājs - augtākā vieta ATP rangā
John Isner - (ATP 9)
Kevin Anderson - (ATP - 26)
Benjamin Becker - (ATP - 38)
Mahesh Bhupathi - (ATP - 1 dubultspēlēs)
James Blake - (ATP - 4)
Bryan Brothers - (ATP - 1 dubultspēlēs)
Amer Delic - (ATP - 60)
Somdev Devvarman - (ATP - 62)
Mark Knowles - (ATP - 1 dubultspēlēs)

+ tie ir tikai tie zināmākie.
No University of Tennessee labākie ir bijuši
Rhyne Williams (ATP - 119)
John Patrick Smith (TOP 200 vienspēlēs un 96 ATP dubultspēlēs)
Šie spēlētāji pabeidza studēt tieši iepriekšējā gadā pirms Lībietis tur ieradās.

Lībietim visas iespējas būt vēlveinam tenisistam no Latvijas, kurš var pacīnīties par ATP TOP 100!

Avots

ATP World Tour
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-26 12:10, pirms 11 gadiem
Gadījumā tas pats Kverijs arī tā ilgstoši nebija aizsēdējies koledžu tenisā?