Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai otro gadu pēc kārtas Senmalo ITF dubultspēļu tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai otro gadu pēc kārtas Senmalo ITF dubultspēļu tituls
Foto: Instagram/danielaseguelcarvajal

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča svētdien Senmalo ITF 60 000 turnīra finālā ar 3:6, 3:6 zaudēja divus WTA titulus izcīnījušajai slovēnietei Polonai Hercogai. Diāna vēlāk kopā ar Čīles tenisisti Danielu Seguelu uzvarēja dubultspēļu finālā.

Ranga 298. vietā esošā Marcinkeviča bijušo Top 40 spēlētāju (Hercogai šobrīd 150. vieta, bet viņas rekords ir 35. vieta) maija beigās ar 6:2, 7:5 pieveica ITF 25 000 turnīrā Grado, arī toreiz sacenšoties uz māla seguma. Sezonu vēlu sākušajai Hercogai tas bija tikai otrais turnīrs šogad.

Šodienas mačā Francijā Diāna diktēja spēli ar agresīvāku tenisu, taču to darīja pārāk neprecīzi, ļoti daudz kļūdoties, it īpaši ar "forehand". Šis sitiens viņai 2. setā pie 2:5 savas serves geimā ļāva atspēlēt trīs mačbumbas.

Diāna vēl četras mačbumbas ar uzbrukumiem atspēlēja nākamajā geimā uzņemšanā, bet ar astoto mačbumbu beidzot bija spiesta atzīt sakāvi, lai gan arī šo mačbumbu viņai bija jāatspēlē – izveidots labs uzbrukums, beigās pie tīkla kļūdoties ar "volley".

Karjeras lielākā fināla sasniegšana Marcinkevičai ļāva nopelnīt 60 punktus (bija jāaizstāv tikai trīs), kas viņai ir karjeras rekords vienā turnīrā, un 4863 dolāru prēmiju. Diānai pēc svētdienas zaudējuma ir 6-7 bilance ITF vienspēļu finālos, kur viņai nozīmīgākais tituls ir ITF 25 000 līmenī, tur uzvarot divreiz.

Diānai pēc neilgas pauzes nācās atgriezties kortā, lai spēlētu dubultspēļu finālu. Marcinkeviča šonedēļ sekmīgi startēja ar Čīles tenisisti Danielu Seguelu. Ar trešo numuru izliktais duets finālā ar 6:3, 6:3 pieveica ar otro numuru izsēto Irinas Marijas Baras un Mihaelas Buzarnesku duetu (Rumānija). Marcinkeviča ar pārinieci ceļā uz titulu pieveica arī ar pirmo numuru izlikto Aleksandras Kadancu un Silvijas Soleras-Espinosas pāri (Rumānija/Spānija), kas uzvarēts pusfinālā (6:3, 6:4).

Marcinkeviča Senmalo par dubultspēļu čempioni kļuva arī pērn, kad uzvarēja kopā ar Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku. Toreiz turnīram bija ITF 50 000 kategorija, un Marcinkevičai tad iegūtais tituls bija nozīmīgākais panākums dubultspēļu sacensībās. Šogad ITF 50 000 turnīru vairs nav, tos aizstājot ar ITF 60 000 turnīriem.

Marcinkeviča šogad uzvarējusi jau piecos ITF dubultspēļu turnīros, bet karjerā kopumā viņai 24 trofejas pāru sacensībās. Otro gadu pēc kārtas uzvarot Senmalo, nozīmē aizstāvēt 100 reitinga punktus, bet prēmijā pienākas 1672 dolāri.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-24 20:56, pirms 7 gadiem
245 vieta LIVE WTA rangā un 6 500 dolāru prēmija - labs ieguvums un laba ceļamaize motivācijai turpinājumā.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-24 21:52, pirms 7 gadiem
Apsveicu ar titulu dubultspēlē! Paldies arī par parādīto raksturu vienspēlē, atspēlējot daudzās mačbumbas. Veiksmi turpmāk!