Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kazijevs un Lībietis uzzina pretiniekus Melburnā un spēlēs rīt

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevs un Lībietis uzzina pretiniekus Melburnā un spēlēs rīt
Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis
Foto: Valdis Lībietis

Notikusi „Australian Open” puišu vienspēļu turnīra pamatsacensību izloze, kurā savus pretiniekus uzzinājuši Latvijas jaunie sportisti. Tā Artūrs Kazijevs pirmo spēli svētdienas rītā aizvadīs pret Janiku Lupesku (Nīderlande), bet Miķeļa Lībieša pretinieks būs zviedrs Robins Olins.

Gan Kazijevam, gan Lībietim šī būs debija kādā no „Grand Slam” pamatsacensībām. Atgādināsim, ka Artūrs vienu pamatturnīrā bija nodrošinājis pēc reitinga vietas (šobrīd 59. vieta), bet Miķelis (86. vieta) prata uzvarēt trijos kvalifikācijas mačos. Notikusī izloze jaunajiem censoņiem nav pārāk slikta pirmās kārtas skatījumā, taču tālāk par otro kārtu tikt būs ļoti grūti.

Kazijevs sacensības sāks ar maču pret 16 gadus veco Janiku Lupesku no Nīderlandes. Junioru rangā viņš šobrīd ieņem 52. vietu, bet pret Artūru spēlējis jau divas reizes. Pērn Marokā uz māla seguma ar 4:6, 7:6(5), 6:1 pārāks izrādījās Latvijas tenisists, bet tikai pagājušajā nedēļā citā Austrālijas pilsētā Trerelgorā Lupesku revanšējās ar 6:4, 6:2. Šī mača uzvarētājs 2. kārtā visticamāk spēlēs pret mājinieku Džeisonu Kubleru, kurš turnīrā izlikts ar 3. numuru un spēlēja arī vīriešu vienspēļu pamatturnīrā (1:6, 2:6, 2:6 pret horvātu Ivanu Ļubičiču).

Tikmēr Lībietim izloze pirmajā kārtā pretiniekos devusi zviedru Robinu Olinu (111. ranga vieta). Viņš tāpat kā Miķelis pārvarēja kvalifikācijas turnīru, bet abi savā starpā vēl nav tikušies. Šī mača uzvarētāju 2. kārtā visticamāk gaidīs ar 2. numuru izliktā francūža Džani Mina eksāmens.

Abi Latvijas sportisti kopā plānojuši startēt arī dubultspēļu turnīrā, bet tā izloze pagaidām vēl nav notikusi. Abi vienspēļu turnīra mači notiks svētdienas rītā pēc Latvijas laika un varētu sākties ap 7:00.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

  +1 [+] [-]

, 2010-01-23 08:41, pirms 14 gadiem
Lai veicas !

  +1 [+] [-]

, 2010-01-23 11:29, pirms 14 gadiem
ceru ka latvieši tiksies finālā!

     [+] [-]

, 2010-01-23 17:21, pirms 14 gadiem
Ļoti ceru, ka šie tenisisti nākotnē varētu būt tikpat labi, cik Ernests Gulbis vai pat vēl labāki.