Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Štrombahs: ''Lībietis Deivisa kausā ar sastieptu potīti spēlēja savu labāko tenisu''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Štrombahs: ''Lībietis Deivisa kausā ar sastieptu potīti spēlēja savu labāko tenisu''
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

LETA. Miķelis Lībietis Latvijas izlases uzvarētājā Deivisa kausa mačā Honkongā nedēļas nogalē dubultspēlē labāko tenisu demonstrēja pēc potītes sastiepšanas trešajā setā, sarunā ar LETA atklāja komandas līderis šajā mačā Roberts Štrombahs.

Jau ziņots, ka Latvija svētdien Deivisa kausa Pasaules otrās grupas izbraukuma spēlē Honkongā ar 3-2 pieveica mājiniekus.

Pēc pirmās dienas vienspēlēm, kurās Štrombahs ar 6-3, 4-6, 6-3 pieveica pretinieku otro numuru Vonu Honu Kitu, bet Mārtiņš Rocēns ar 4-6, 2-6 zaudēja Vonam Kolmenam, rezultāts bija 1-1.

Pirmajā svētdienas cīņā dubultspēlē Lībietis un Štrombahs ar 6-3, 2-6, 7-5 pārspēja abu Vonu duetu.

Otro dienu sākām ar dubultspēli. Jau iepriekš treniņos spēlējām kopā ar Miķeli Lībieti un pret Danielu Tenu un Mārtiņu trenējāmies, kā mēs spēlēsim.

Štrombahs atklāj, ka pēc uzvaras pirmajā setā un neizdevušās otrā seta trešajā setā jau pirmajā geimā bumbiņa pēc Vona Kolmena serves sāpīgi trāpīja Lībietim pa ķermeni, viņam vairākas minūtes paliekot guļam laukumā, taču tenisists varēja turpināt spēlēt.

Kad rezultāts bija 2-2, Lībietis sastiepa potīti.

“Kāja viņam mača laikā uzpampa, un domājām jau par to, vai viņš maču varēs turpināt. Tomēr pēc kājas noteipošanas Miķelis varēja pabeigt spēli,” stāsta Štrombahs. “Domāju, ka Lībietis pēc tam spēlēja labāko tenisu šajā mačā, gan spēlēdams augstās bumbas uz pretinieku gala līniju, gan teicami servējot.”

Komanda Honkongā ieradās jau nedēļu iepriekš, lai patrenētos, aklimatizētos un pierastu pie lielā karstuma un mitruma, bet Štrombahs uz Āziju devās četras nedēļas pirms Deivisa kausa mača, lai pierastu pie apstākļiem, un paspēja uzspēlēt trīs “Challenger” turnīros.

“Reizēm pat nevarējām trenēties tajos laikos, kas mums bija piešķirti. Ar lietu diena it kā pagarinājās, jo mēs tikai vēlāk par plānoto tikām uz laukumiem un beidzām treniņus deviņos – desmitos vakarā,” par gatavošanās grūtībām saka tenisists, piebilstot, ka pirms mača tomēr bija sajūta, ka Latvijas tenisisti ir labi sagatavojušies un jūtas kā vienota komanda.

Štrombaham pateicīga bija izloze, kas viņam cīņā ar pretinieku otro numuru ļāva laukumā doties pirmajam.

“Ar lietiem nezinājām, vai sestdien paspēsim aizvadīt abas spēles. Ja sāktu līt un man būtu jāspēlē otrajam, mačs varētu tikt pārcelts uz svētdienu, un tad man būtu jāspēlē trīs mači vienā dienā,” skaidro Latvijas izlases līderis, kurš pirmo cīņu uzvarēja trijos setos.

“Pēc zaudētā otrā seta izlēmu doties uz ģērbtuvēm nomainīt spēļu formu, jo biju pilnīgi slapjš. Arī treniņos visas drēbes bija pilnīgi slapjas,” uz Āzijas specifiku norāda Štrombahs, kurš, atgriezies laukumā, spēja uzvarēt un maču Latvijai sākt ar uzvaru, kas papildu drošību deva arī Rocēnam. Rocēns cīņā ar pretinieku pirmo numuru Vonu Kolmenu, kurš pirms nedēļas turpat Honkongā bija vinnējis Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) M-25 sērijas turnīrā, devās kā vienā no pirmajām spēlēm pēc rokas traumas sadziedēšanas.

Kad šī cīņa tika pārtraukta, rezultātam esot 6-4, 3-1 honkongieša labā, latvieši cerēja, ka varbūt stihija radīs lūzumu spēlē, taču pēc ilgās gaidīšanas Honkongas vienības līderis panāca 1-1.

Par izšķirošo kļuva svētdienas otrā spēle, kurā tikās abu valstu pirmās raketes, Štrombaham ar 6-4, 7-6 (8:6) uzvarot Vonu Kolmenu.

“Taibreikā Vons pēc 6:3 manā labā atspēlēja trīs mačbumbas. Ļoti labi nospēlēja, es pat īsti neko nevarēju izdarīt,” atceras sportists. “Pēc 6:6 viņš man atviegloja darbu, nopelnot dubultkļūdu, un es beigās ar labu servi, viņam sitot bumbiņu autā, tiku pie uzvaras visai komandai.”

Pēc trim aizvadītajiem mačiem Štrombaha “baterijas bija tukšas”. “Atstāju laukumā visu, kas man bija,” saka Štrombahs.

Pēdējā cīņā, kura neko neizšķīra, Daniels Tens ar 5-7, 2-6 piekāpās Ki Lunam Ngam, taču aizvadīja labu spēli un guva svarīgu pieredzi, uzsver Štrombahs.

Trešdien kļuva zināms, ka Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā izbraukumā būs jāspēlē ar Norvēģiju, kuras līderis ir pasaules ranga devītā rakete Kaspers Rūds.

“Turnīros esmu ticies vien viņu otro numuru Viktoru Džurasoviču, kurš pasaules rangā ir 367.vietā, bet ar viņu ceturto – piekto numuru Lūkasu Hellumu Lillēngenu kopā es esmu daudz trenējies tenisa akadēmijā Francijā,” par savu pieredzi cīņās ar norvēģiem saka Štrombahs.

“Ja viņi būs pilnā sastāvā, būs grūti, taču iespējas vinnēt ir vienmēr – būs viņiem sastāvā Rūds vai nebūs,” saka Latvijas izlases līderis. “Protams, iespējas tikt Pasaules pirmajā grupā būs lielākas, ja viņa nebūs.”

Viņš stāsta, ka ar tāda kalibra spēlētājiem kā Rūds vēl nav nācies spēlēt, tomēr Covid-19 laikā paraugturnīros Vācijā ir izdevies apspēlēt Vācijas tenisistu Mišu Zverevu, bet nīderlandieša Robina Hāzes pieveikšanai pietrūka pavisam nedaudz.

Savukārt šogad “Challenge” turnīros ir spēlēts ar šobrīd pasaules ranga 106.vietā esošo neitrālo sportistu Pavelu Kotovu, bet uzvarēts ir slovāks Jozefs Kovaliks (ATP 201.).

Otrdien Džuhai "ATP 250" turnīra kvalifikācijā Ķīnā pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 6-7 (4:7) nācās piekāpties ar sesto numuru kvalifikācijā izsētajam francūzim Arturam Vebēram (ATP 312.).

“Žēl, jo varēju izcīnīt savu pirmo uzvaru ATP turnīros. Tas tikai apliecina, ka šādus spēlētājus varu uzvarēt un eju pareizajā virzienā,” bilst Štrombahs, cerot, ka nākamgad mačā ar norvēģiem varēs palīdzēt arī ASV studējošais Kārlis Ozoliņš, un izsaka cerību, ka Lībietis jau būs labāko simtniekā dubultspēlēs.

Latvijas izlases līderis stāsta, ka vienmēr iet laukumā un dara visu, ko var, lai uzvarētu.

“Ar līdera lomu man šoreiz bija iespēja nodrošināt komandai uzvaru, un man tas izdevās,” viņš saka. “Kādreiz tas neizdosies, kā tas bija šonedēļ “ATP 250” turnīrā. Nav svarīgi, vai esmu pirmais vai otrais numurs. Svarīgi ir, lai komandā viens otram uzticas.”

Nākamais mačs Štrombaham pēc aklimatizācijas Eiropā gaidāms 30. septembrī “Challenger” sērijas turnīrā Francijā.

Vērtējot līdzšinējo tenisista karjeru, viņš atzīmē, ka panākumu līkne ir augšupejoša.

“Spēle uzlabojas ar katru nedēļu. Katrā treniņā mēģinu uzlabot detaļas un būt pozitīvs, jo gads ir ļoti garš,” stāsta Štrobahs, piebilstot, ka atlikušajā gada laikā mēģinās piepildīt savus personālos mērķus.

“Mēģināšu tikt pie spēlēšanas kādā no “Grand Slam” turnīriem,” Štrombahs cer savu sapni īstenot jau nākamgad. “Lai tiktu kvalifikācijā, man būtu jābūt kādā 220.vietā pasaules rangā. Nezinu, vai uz Austrālijas atklāto čempionātu paspēšu, varbūt uz “French Open”. Tas būtu lieliski.”

Deivisa kausa mačs Norvēģijā paredzēts februāra sākumā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-09-22 14:58, pirms 7 mēnešiem
Malaci! Sekoju Mikelim un Armandam visu laiku lidzi! Lai veiksme speles ar Norge un visos turniros