Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sasniedz 2. kārtu ITF turnīrā Vankūverā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sasniedz 2. kārtu ITF turnīrā Vankūverā
Aļona Ostapenko
Foto: www.powiatpoznanskiopen.pl

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 116.) trešdienas vakarā sasniedza Vankūveras ITF 100 000 turnīra 2. kārtu, to paveicot ar uzvaru divos setos pār Paragvajas pirmo raketi Veroniku Sepedi Roigu (#154) – 6:3, 7:5.

Ostapenko 1. setā no 2:3 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, savukārt 2. setā atspēlēties izdevās Roigai, kura no 2:4 panāca izlīdzinājumu, taču setu un visu maču pie rezultāta 5:6 pabeidza ar savu septīto dubultkļūdu. Aļonai šoreiz tikai četras.

Iekļūšana 2. kārtā Ostapenko dod 13 punktus. Tā ir labā ziņa. Sliktā – nākamās pretinieces vārds. Aļona par vietu ceturtdaļfinālā sacentīsies ar turnīra pirmo raketi Kirstenu Flipkensu (#87), kurai šogad jau divreiz zaudējusi.

Ostapenko neparocīgajai Beļģijas tenisistei februārī Federācijas kausā zaudēja trīs setos ar rezultātu 2:6, 6:4, 3:6, bet jūlijā WTA turnīrā Stambulā kapitulēja ar bezcerīgu 2:6, 0:6. Arī abi iepriekšējie mači notika uz "hard" seguma, vienīgā atšķirība – pirmais bija slēgtajos kortos.

Aļonai turnīrs Vankūverā ir pēdējā gatavošanās nākamajā nedēļā startējošajai "US Open" kvalifikācijai. Ostapenko Kanādā vēl turpina arī dubultspēļu sacensības, kurās piedalās kopā ar Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu.