Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Līgo svētku noskaņās tiek atklāts starptautiskais turnīrs "Riga Open 2011"

Līgo svētku noskaņās tiek atklāts starptautiskais turnīrs "Riga Open 2011"
Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretārs Jānis Pliens, Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs un pasākuma vadītājs Ansis Bogustovs
Foto: Jānis Blaus

Svētdienas vakarā Mežaparkā, Ezermalas ielā 32 starptautiskā jauniešu turnīra "Riga Open 2011" atklāšanā tā dalībnieki no vairāk nekā 25 valstīm tika iepazīstināti ar latviešu Līgo svētku tradīcijām, bet sacensību direktors Osvalds Sausverds oficiāli paziņoja, ka turnīrs ir atklāts. Pasākumu vadīja Ansis Bogustovs.

"Riga Open 2011" kvalifikācijas sacensības sākās jau sestdien, taču lietus dēļ spēles tika aizkavētas un cīņas par iekļūšanu pamatturnīrā tiek izspēlētas vēl arī pirmdien.  Oficiālā turnīra atklāšana notika svētdienas vakarā, tajā piedalījās un uzrunas teica Rīgas vicemērs un Rīgas domes pārstāvis Andris Ameriks, Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretārs Jānis Pliens, "Rīgas Satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Benhems un Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs, bet turnīru par atklātu atzina tā direktors Osvalds Sausverds.

Neoficiālajā daļā dalībniekiem un pasākuma apmeklētājiem bija iespēja iepazīt latviešu kultūru, uzzināt par Līgo svētkiem, izbaudīt Jāņu sieru, kā arī pašiem padejot, uzspēlēt latviešu tautas mūzikas instrumentus un piedalīties spēlēs. Tāpat organizatori veica pamatturnīra izlozi.

Atklāšanas oficiālās uzrunas dalībniekiem

Osvalds Sausverds, "Riga Open 2011" direktors:
Šogad "Riga Open" notiek jau 14. reizi un šogad turnīrā ir rekordliels dalībnieku skaits – kopā piedalās vairāk nekā 400 sportisti. 2010. gadā "Riga Open" ieguva nosaukumu, kā gada tenisa turnīrs Latvijā un, kas vēl jo svarīgāk – "Tennis Europe" mūs atzina par otru labāko turnīru Eiropā. Tas ir ļoti liels sasniegums, kas sasniedzams tikai mums visiem kopā – sportistiem, organizatoriem, atbalstītājiem un sponsoriem. Īpaši lielu paldies gribētu pateikt Rīgas domei un "Rīgas Satiksmei".  Novēlu sportistiem augstus sportiskos rezultātus, parādīt labu tenisa spēli, bet mums visiem novēlu, lai būtu labs laiks!

Andris Ameriks, Rīgas vicemērs, Rīgas domes pārstāvis:
Esmu ļoti priecīgs Rīgas pilsētas vārdā visus šodien sveikt Mežaparkā, vienā no visskaistākajām vietām Rīgas pilsētā. Esmu priecīgs, ka šeit mēs varam nodarboties ar aktīvu sportu un teniss ir tas sporta veids, kas tiešām stiprina gribu un parāda, kurš ir spēcīgākais arī rakstura īpašībās. Novēlu visiem, lai šeit ir draudzība, lai jūs iepazīstiet biedrus no citām valstīm un lai šeit tiešām valda sportisks gars! Lai uzvar stiprākais!

Jānis Pliens, Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretārs:
Latvijas Tenisa Savienības vārdā sveicu visus spēlētājus, trenerus, kā arī vecākus, kas ir šeit. Šis viennozīmīgi ir vislielākais tenisa turnīrs pie mums Latvijā. Ceru, ka jūs parādīsiet vislabāko sniegumu un arī mūsu Latvijas tenisistiem izdosies būt līderos. Protams, vislielākā pateicība ir bāzes saimniekiem "Rīgas Satiksme", jo bez viņiem šāds turnīrs nevarētu notikt, un Rīgas domei, kas atbalsta. Ļoti labi būtu, ja šī bāze arī tiktu pie slēgtajiem kortiem, jo tad tā būtu nepārspējama arī visā Eiropā. Novēlu visiem labus panākumus!

Šamils Tarpiščevs, Krievijas Tenisa federācijas prezidents:
Šajos kortos man no 1972. līdz 1974. gadam bija vislabākie panākumi kā tenisistam, tāpēc man šeit vienmēr ir īpaši atgriezties. Iespējams, ka kāds no jums būs rītdienas ne tikai savas valsts čempions, bet arī pasaules čempions. Jums jāzina, ka tenisā nav zaudētāji, bet ir tikai uzvarētāji, jo katra serve, ko jūs veicat, ir kā jauna darbība jūsu dzīvē un panākumos. Lai jums veicas!

PAR RIGA OPEN
"Riga Open" ir perspektīvs un funkcionāls jauno talantu tenisa turnīrs ar kvalitatīvu menedžmentu, labu tehnisko bāzi un starptautiskas izaugsmes iespējām. Trīs gadu perspektīvā "Riga Open" jākļūst par "ITF Junior Circuit" pirmās kategorijas turnīru, bet nākotnē paredzētas arī pieaugušo sacensības. 2010. gadā turnīrs ieguva Latvijas Tenisa Savienības balvu - Gada turnīrs Latvijā, kā arī 2010.gada "Tennis Europe Junior tour" ietvaros turnīru atzina par otro labāko visā Eiropā.

Šogad turnīrs notiek jau četrpadsmito reizi. ITF Junior Circuit kalendārā sacensības iekļautas, sākot no 2004. gada, bet divus gadus vēlāk turnīrs saņēma otro kategoriju. Pagājušajā gadā "Riga Open" startēja 324 dalībnieki, bet šogad to jau ir vairāk nekā 400.

"Riga Open 2011" paredzēts noskaidrot 16 titulu ieguvējus – astoņus vienspēlēs un tikpat dubultspēlēs. Turnīrs noritēs četrās vecuma grupās – U12, U14, U16 konkurencē spēles notiks "Tennis Europe Junior tour" otrās kategorijas ietvaros, bet U18 turnīrs tiks izspēlēts Starptautiskās tenisa federācijas "ITF Junior Circuit" tūres ceturtā līmeņa sacensībās. Kopumā katrā vecuma grupā pamatsacensībās startēs 32 dalībnieki, kuri uzvarētāju noteiks pēc izslēgšanas spēļu sistēmas, zaudētājiem no cīņas izstājoties.

Tenisisti sacentīsies "Rīgas Satiksmes" tenisa kortos Mežaparkā, Ezermalas ielā 32 un Viesturdārzā, Rūpniecības ielā 21. Spēles notiks uz atklātiem māla seguma laukumiem. Skatītājiem ieeja turnīrā ir bez maksas.

Sacensību programma
18. - 20. jūnijs Kvalifikācijas raunda spēles
19. jūnijs          Pamatturnīra izloze un turnīra atklāšana plkst. 19.30
20. - 25. jūnijs Pamatturnīra spēles
23. - 24. jūnijs Vienspēļu un dubultspēļu pusfināli
24. - 25. jūnijs Vienspēļu un dubultspēļu fināli

Šī gada turnīra dalībvalstis: Armēnija, ASV, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Čehija, Ēģipte, Francija, Grieķija, Igaunija, Īrija, Itālija, Kipra, Krievija, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Moldova, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Rumānija, Serbija, Somija, Turcija, Ukraina, Uzbekistāna, Vācija, Zviedrija u.c.

Pirmajos trīspadsmit "Riga Open" turnīros piedalījušies virkne starptautisku atpazīstamību ieguvušu tenisistu, piemēram, Dināra Safina, Anna Čakvetadze, Alisa Kleibanova, Jevgeņija Ļisecka, Vera Duševina, kā arī Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova.

Informāciju sagatavoja:
"Riga Open 2011" preses dienests


Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka grauj un ietraucas Īstbornas "WTA 500" finālā

Lielbritānijas dienvidu pilsētā Īstbornā turpinās "WTA 500" zālāja turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pusfinālā pārspēja Lielbritānijas duetu Harietu Dārtu un Maiju Lamsdenu - 6:1, 6:2.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
6

Vimbldonas izlozē Ostapenko tiek pie Tomļanovičas

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā šodien notika Vimbldonas čempionāta izloze. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret austrālieti Ajlu Tomļanoviča.
Diāna Marcinkēviča. Foto: LTF
1

Marcinkēviča zaudē W-75 sērijas turnīra astotdaļfinālā Čehijā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča ceturtdien Čehijā piedzīvoja zaudējumu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Staresplaves W-75 turnīra astotdaļfinālā.