Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko 13. uzvara pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko 13. uzvara pēc kārtas
Aļona Ostapenko
Foto: IMG Performance

Aļona Ostapenko turpina uzvaru gājienu Floridā, trešdien sasniedzot "Metropolia Orange Bowl International Championship" vienspēļu turnīra 3. kārtu. Tikmēr Diāna Marcinkeviča nav izmantojus iespēju Mumbajas (Indija) ITF 25 000 turnīrā, vienspēlēs ciešot fiasko 2. kārtā. Dubultspēlēs gan tikts līdz pusfinālam.

Ostapenko 13. uzvara pēc kārtas

Aļona Ostapenko pirmajā mačā dabūja krietni pasvīst, spēlējot trīs setus pret amerikānieti Keitlinu Makārtiju – 6:2, 4:6, 6:2. Arī 2. kārtā junioru reitinga 20. numura Ostapenko pretiniece bija no ASV, 17 gadus vecā Mira Radere-Huka (ITF 162.). Viņa pie spēlēšanas "Orange Bowl" tika, pateicoties "wild card". Ostapenko ar Raderi-Huku iepriekš nebija tikusies, bet pirmajā spēlē sagrāva ar 6:1, 6:3.

Ostapenko trešdien guva jau 13. uzvaru pēc kārtas, bet "Orange Bowl" 3. kārtā sacentīsies ar 17 gadus veco Bulgārijas tenisisti Jūliju Terzijsku. Junioru ranga 141. vietā esošā Terzijska bija spiesta spēlēt kvalifikācijā, kurā bija jāgūst trīs uzvaras. Arī pret Terzijsku Ostapenko iepriekš nav spēlējusi.

Dubultspēļu turnīru Ostapenko jau noslēgusi, kopā ar krievieti Anastasiju Komardinu, izlaižot uzvaru 1. kārtas mačā pret jau pieminēto Raderi-Huku, kurai talkā nāca cita ASV tenisiste Emma Kristīne Higuči,– 6:2, 4:6, 10:12. Ar 2. numuru izliktais Ostapenko un Komardinas duets vispirms nenosargāja seta un divu breiku pārsvaru, vēlāk supertaibreikā izlaida 5:2 vadību, visbeidzot tajā nemācēja realizēt divas mačbumbas. No tām gan tikai pirmā bija ar pašu servi.

Marcinkeviča Indijā turpina tikai dubultspēlēs

Diāna Marcinkeviča Mumbajā vienspēlēs 1. kārtā ar 6:1, 6:4 uzveica 16 gadus veco Indijas "wild card" Vasanti Šindi, bet vakar 2. kārtā Latvijas pirmo raketi gaidīja nopietnāks pārbaudījums – 25 gadus vecā Lielbritānijas tenisiste Anna Smita (WTA 573., rekords 262. vieta). Abas līdz šim nebija tikušās, bet Smita Mumbajā nospēlējusi par diviem mačiem vairāk, jo bija spiesta iziet kvalifikāciju.

Marcinkeviča sāka graujoši, uzvarot pirmajos piecos geimos. Ātrais sākums ļāva viegli "paņemt" pirmo setu – 6:1. Turpinājums izvērtās nelāgs, jo abus nākamos setus Diāna zaudēja ar identisku 3:6 un, tāpat kā pagājušajā nedēļā Punē, vienspēļu turnīru noslēdza ar zaudējumu mačā, kurā viņa uzvarēja 1. setā. Marcinkeviča trešdien aizvadīja sezonas pēdējo maču vienspēļu turnīros.

Ja vienspēlēs Marcinkeviča izstājusies, tad dubultspēlēs jau var gatavoties pusfinālam. Diānai šonedēļ spēlē kopā ar Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu. Abas izliktas ar 1. numuru un guvušas divas uzvaras – 1. kārtā 6:0, 6:3 pret Ukrainas un Krievijas duetu Diāna Bogalija un Anna Morgina, bet 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā trīs setu panākums pār Taizemes duetu Buajama Kamonvana un Plipueča Peangtarna – 4:6, 7:6(4), 10:6. Marcinkeviča vienspēlēs nopelnīja astoņus punktus, bet pāru sacensībās garantēti 24.

     [+] [-]

, 2013-12-12 09:32, pirms 11 gadiem
Aļona ir mūsu lielākā cerība, kurai jāpārspēj Sevastovas sasniegtais. Diāna kaut kā apstājusies progresā. Nevar būt ka tas ir viņas līmenis.