Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu tenisa dubultspēļu vadošais pārstāvis Lībietis noslēdz karjeru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas vīriešu tenisa dubultspēļu vadošais pārstāvis Lībietis noslēdz karjeru
Miķelis Lībietis. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas vīriešu tenisa dubultspēļu vadošais pārstāvis Miķelis Lībietis šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā ''Sporta Studija'' paziņojis par profesionālās karjeras beigām.

32 gadus vecais Miķelis Lībietis par karjeras beigām paziņojis pēc tam, kad šī gada sākumā sasniedza karjeras augstāko pozīciju dubultspēļu rangā, ieņemot 138. vietu.

''Diemžēl no tenisa es eju projām. Meklēju nākamo soli savā dzīvē un karjerā. Tagad pagāja divarpus gadi kopš mēģināju atgriezties, kārtīgi trenējos Itālijā, bet tagad diemžēl finansējuma dēļ esmu izdomājis, ka ir laiks sākt kaut ko citu,'' sacīja Lībietis.

''Ar finansējumu bija kā bija. Pats mēģināju savākt gada budžetu. Šogad jau nesanāca to izdarīt. Mēģināju to izdarīt gada sākumā, bet arī dabūju traumu – bija stresa lūzums mugurā. Sanāca vēl komplikācijas. Pa šiem pēdējiem trīs, četriem mēnešiem sapratu, ka tieši mentāli vēlos no tā atiet. Mentāli tas bija ļoti grūti – sāku domāt visādas trakas lietas prātā. Priekš veselības tas vairs nebija tas, ko gribēju darīt,'' turpināja Latvijas vīriešu dubultspēļu tenisa līderis.

Miķelis Lībietis savu profesionālās karjeras pēdējo dubultspēļu turnīru aizvadīja šā gada janvāra beigās Francijā, Challenger līmeņa turnīrā pārī ar somu Patriku Niklasu-Salminenu piedzīvojot zaudējumu pusfinālā.

Viņa tenisista karjerā augstākais punkts vienspēlēs bija 352. pozīcija 2016. gada novembrī.

Lībietis studiju gados ASV triumfēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā dubultspēlēs, kā arī uzvarēja "Challenger" sērijas sacensībās Noksvilā. Pēc studiju beigām pērn sportists sāka profesionāļa karjeru, lielākos panākumus gūstot 2016.gada vasarā, kad "Futures" turnīros Baltijas valstīs uzvarēja 14 mačos pēc kārtas.

Lībietis iepriekš 2017. gadā noslēdza karjeru traumu dēļ, taču piecus gadus vēlāk atgriezās un spēlēja praktiski tikai dubultspēlēs. Pēc atgriešanās kortā Lībietis ar pārinieku Luku Margaroli sasniedza Parīzes Masters turnīra pirmo kārtu, taču laukumā traumas dēļ neizgāja.

Tāpat Lībietis vairākkārt pārstāvējis Latvijas tenisa izlasi Deivisa kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
Sporta Studija

  -1 [+] [-]

, 2024-09-09 23:14, pirms nedēļas
Sasodīts - tas LTV1 sižets par Lībieti bija iecerēts kā brāļu Lībiešu padel projekta reklāma, taču SC rakstā par to nav ne vārda😀 Citu iemeslu neredzu, kādēļ sabiedriskās televīzijas prime time būtu jāizmanto šāda random sportista paziņojumam par karjeras beigšanu, kurš nekādas sportiskās virsotnes nav saniedzis un jau sen vairs nav pat ziņu lentēs. Tad es šo SC kļūdu laboju

  +2 [+] [-]

, 2024-09-10 00:25, pirms nedēļas
ko nozime nekadas virsotnes nav sasniedzis?virsotne ir kas tava izpratne?
Tad jau sanak, ka sveices hokeja ligas cempions ari neskaitas un acb basketbolisti madrides real un barcelona ari nemak spelet, jo neko nav sasniegusi, jo lielaja liga nba un nhl nespele...slikta izptratne par tenisa konkurenci pasaule... paskaiti cik nhl un nba spletaju spele sajas ligas un tad paskaties un podoma varbut tie ciparini nav nemaz tik zeme metami

  -1 [+] [-]

, 2024-09-10 00:38, pirms nedēļas
ŽĒl protams! Tenisā grozas lielas naudas, bet tikai līdz TOP100 , tālāk jau aiziet ģeometriskā progresijā. Kā saprotu Top 101- Top 300 vēl var ko pelnīt un uzkrāt, bet ja esi zemāk, tad knapi spēj savilkt galus. Tenisa kopējai attīstībai vajadzētu, ka TOP 20 , kaut kādā veidā ar kaut vai 10% no prēmijām subsidē turnīrus kur spēlē Top1000 (tad sanāktu nosegt kaut vai turnīra kortu un tiesnešu izdevumus un prēmijas būtu adekvātākas) bet citādi - bēdīgi.

     [+] [-]

, 2024-09-10 07:09, pirms nedēļas
Spirta centrs jau varéja uzskaitít titulus ja tádi bija. Gan jau kádi future un chalangeri ir vinnéti. Bet né, galvenais ir ierakstīt vienu rindkopu un pirdiens gatavs

     [+] [-]

, 2024-09-11 10:39, pirms 6 dienām
Speciaalists rakstīja: Spirta centrs jau varéja uzskaitít titulus ja tádi bija. Gan jau kádi future un chalangeri ir vinnéti. Bet né, galvenais ir ierakstīt vienu rindkopu un pirdiens gatavs
Kristiān, vai nebūtu laiks dzēst šo Sportacentru apkaunojošo komentāru?