Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai neveiksme dubultspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai neveiksme dubultspēļu finālā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča, spēlējot kopā ar Nīderlandes tenisisti Evu Vakano, šodien piedzīvoja zaudējumu ITF 25 000 dubultspēļu turnīra finālā Francijā, ar 4:6, 3:6 piekāpjoties šveicietei Timejai Bašinski un vācietei Kristinai Baruā.

Fināla sākums par sagrāvi neliecināja – pirmajos astoņos geimos pārliecinoši uzvarēja servējošie dueti. Marcinkeviča ar pārinieci līdz 9. geimam ar savu servi zaudēja tikai divas izspēles, bet pie rezultāta 4:4 nespēja noturēt servi. Fināla turpinājums bija nelāgs – Marcinkeviča kopā ar Vakano no 4:4 zaudēja septiņus geimus pēc kārtas, līdz 2. setā pie 0:5 spēja izvairīties no "sausā" zaudēta seta.

Marcinkeviča šogad sesto reizi spēlēja ITF 25 000 dubultspēļu finālā, ciešot ceturto neveiksmi (2-4). Pirmo titulu viņa izcīnīja Kjaso (Šveice) ar baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču, bet otro Šarleruā (Beļģija) ar krievieti Irinu Hromačovu. Tikšana šāda līmeņa turnīru finālā nozīmē iegūt 34 reitinga punktus.

Turnīrs Francijā Diānai gan vēl nav beidzies, jo vienspēlēs sestdien pusfināls, atkal sacenšoties ar Bašinski. 24 gadus vecā tenisiste daudz laika izlaidusi savainojumu dēļ, bet savos labākajos gados rangā tika līdz 37. vietai, kas sasniegta 2010. gada jūnijā. Iepriekšējā gada oktobrī Bašinski Luksemburgā izcīnīja savu vienīgo WTA vienspēļu titulu. Šveices tenisiste pašreiz reitingā ieņem 285. vietu.

Marcinkeviča šodien ceturtdaļfinālā ar 7:6(1), 6:2 pārspēja slovākieti Mihaelu Hončovu (WTA 266.), izcīnot jau trešo uzvaru divos setos šonedēļ vienspēlēs. Pagājušajā gadā Diāna šajā turnīrā zaudēja jau 1. kārtā, bet šogad ar pusfināla sasniegšanu nopelnījusi 24 ranga punktus.