Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

ITF atliek lēmumu par Krievijas un Baltkrievijas spēlētāju dalību Liepājas turnīrā

Rolands Eliņš

ITF atliek lēmumu par Krievijas un Baltkrievijas spēlētāju dalību Liepājas turnīrā
Foto: ITF

Latvijas Tenisa savienība (LTS) informē, ka saņēmusi vēstuli no Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) par "W60 Liepaja" turnīra norisi un nolēmusi piekrist tās aicinājumam pārcelt turnīru uz jūlija vidu, jo ITF vēl nav tikusi skaidrībā par to, vai ļaus LTS nepielaist sacensībām Krievijas un Baltkrievijas spēlētājus.

"W60 Liepaja" tenisa turnīrs bija paredzēts no 22. līdz 29. maijam, taču tā organizētāju vidū radās domstarpības par to, vai turnīra dalībnieču sarakstā apstiprināt arī Krievijas un Baltkrievijas, divu agresorvalstu, spēlētājas. Liepājas dome pieprasīja, lai šāds scenārijs netiktu pieļauts, bet LTS vērsās pie starptautiskās federācijas.

ITF iepriekš bija informējusi, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem jādod iespēja startēt zem neitrālā karoga. Taču tagad ITF sniedza atbildi, ka vēl izvērtē situāciju un vēlas vairāk laiku, lai pieņemtu pareizo lēmumu.

"Svarīgi, lai tiktu veltīts pietiekams laiks, lai sasniegtu atbilstošāko iznākumu un izvairītos no pāragra lēmuma, kas varētu kaitēt organizatoriem, Latvijas Tenisa savienībai, ITF vai spēlētājiem, kuri varētu censties piedalīties W60 Liepājas turnīrā. Mēs arī apzināmies kritisko laika spiedienu, kas regulē citus turnīrus, kas notiks vienlaicīgi ar Liepāju, kas ir tikai pēc divām nedēļām, un kuros mēs jau esam aizkavējuši spēlētāju pieteikšanās termiņus, lai mēģinātu rast risinājumu šai problēmai. Rezultātā, lūdzam piekrist pārcelt W60 Liepāja līdz 11. jūlija nedēļai, kad gaidāma lielāka skaidrība par situāciju.” norādīts ITF vēstulē.

LTS attiecīgi šo lūgumu apstiprinājusi un pārcēlusi turnīru uz jūliju, taču joprojām piesauc iespēju, ka ITF varētu atņemt šī turnīra rīkošanas tiesības.