Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai kārtējā neveiksme, sezonu turpinot bez uzvarām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai kārtējā neveiksme, sezonu turpinot bez uzvarām
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas dāmu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča šodien piedzīvoja zaudējumu Turīnas ITF 25 000 sacensību 1. kārtā, sezonu turpinot bez uzvarām. Šajā materiālā arī par citu mūsu spēlētāju startiem māla seguma turnīros Eiropā.

Sezonas sākumu savainojuma dēļ izlaidusī Diāna Marcinkeviča šonedēļ Itālijā aizvada tikai trešo turnīru 2015. gadā. Rezultāts Turīnā ir tāds pats kā abos iepriekšējos turnīros Grado un Štutgartē, proti, 1. kārtā zaudējums divos setos.

Ranga 356. vietā esošā Marcinkeviča ar rezultātu 4:6, 2:6 zaudēja Austrijas tenisistei Lizai-Marijai Mozerei (WTA 409.), kura turnīru sāka kvalifikācijā. Diāna sāka pat ļoti cerīgi, izvirzoties vadībā ar 4:1. Pēc tam bija iespējas iegūt divu breiku pārsvaru, taču tas nenotika, tā vietā zaudējot deviņus geimus pēc kārtas!

Marcinkeviča Mozeri vienīgajā iepriekšējā mačā 2011. gadā ar 6:0, 6:2 sagrāva ITF kvalifikācijā Polijā uz paklāja seguma. Diānai Itālijā vēl palicis dubultspēļu turnīrs, kurā bez cīņas sasniegta 2. kārta jeb ceturtdaļfināls. Marcinkeviča šonedēļ spēlēs kopā ar zviedrieti Suzannu Sēliku. 1. kārtas pretinieces no mača atteicās.

Spānijā bāzētā Anastasija Homutova Gečo ITF 10 000 pamatturnīra 1. kārtā vakar cieta pamatīgu sagrāvi pret Spānijas tenisisti Anu Romanu Domingesu (nav rangā) – 1:6, 0:6. Homutova izcēlās ar 15(!) dubultkļūdām un vienīgo geimu uzvarēja uzņemšanā. Anastasija arī pērn šajā turnīrā zaudēja 1. kārtā. Homutova šogad divos setos zaudējusi visus trīs mačus ITF pamatturnīros. Arī dubultspēļu turnīrā Homutovai zaudējums jau 1. kārtā, kopā ar Serbijas tenisisti Andjelu Novčiču zaudējot Spānijas komandai Marija Martinesa Martinesa/Olga Paresa Askoitija – 4:6, 1:6.

Laura Gulbe un Anna Ozerova spēlēja Amstelvēnas ITF 10 000 kvalifikācijā. Abas bija brīvas no 1. kārtas. Gulbe 2. kārtas mačā ar 3:6, 6:2, 6:1 pieveica mājinieci Anīku Van Rosumu, bet pēc tam kvalifikācijas finālā ar 7:5, 6:4 pieveica Francijas tenisisti Mariju Teminu. Neviena no pretiniecēm reitingā neatrodas, bet Laurai 971. vieta. Gulbei Nīderlandē ir sezonas pirmais turnīrs, kur viņa startēs arī dubultspēlēs. Tikmēr 17 gadus vecajai Ozerovai viss beidzās jau ar vienu spēli, zaudējot 15 gadus vecajai Itālijas tenisistei Kjarai Katīni – 4:6, 3:6.

Šonedēļ māla seguma ITF turnīros Eiropā Latviju pārstāvēs arī abas mūsu vadošās tenisistes. Aļona Ostapenko ar "wild card" startēs ITF 100 000 sacensībās Francijā, bet Anastasija Sevastova spēlēs ITF 50 000 turnīrā Turcijā. Abām pirmās spēles trešdien.