Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova trīs setos zaudē Pliškovai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova trīs setos zaudē Pliškovai
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 82.) pirmdien Notingemā nospēlēja pirmo zālāja seguma maču kopš 2011. gada, WTA "International" sērijas turnīrā 1. kārtā ar rezultātu 7:6(5), 0:6, 2:6 zaudējot pasaules 17. raketei Karolīnai Pliškovai.

Sevastova Pliškovu oktobrī ar 6:3, 7:6(10) pieveica Maskavā, kur uz ļoti lēna "hard" seguma viņai izdevās izmantot savus trumpjus mačā pret Čehijas tenisisti, kas ir ātro segumu cienītāja. Šodien Notingemā uz zālāja spēles ziņā būtiskākā atšķirība bija Pliškovas krietni labāka servēšana, kas uz šī seguma ir loģiska. Sevastovai trīs setos bija tikai viena breikbumba, kuru Pliškova atspēlēja ar eisu.

Anastasija mača pirmajā nogrieznī regulāri spēlēja pa stūriem, liekot Karolīnai daudz skriet, ko viņa darīja nelabprāt. Tāpat bieži tika izmantota Pliškovas vājā vieta, kas ir "backhand". 1. sets Sevastovai savas serves geimos bija viegls, jo mazkustīgā pretiniece draudus neradīja, bet uzņemšanā daudz iespēju nebija.

Sevastova Pliškovas vienīgo breikbumbu 1. setā atspēlēja septītajā geimā, kad svarīgā brīdī izcēlās ar diagonālo "forehand" sitienu. Pašai iespēju uzņemšanā nebija līdz 10. geimam, kad Pliškova pie 4:5 servēja par palikšanu setā. Karolīnai šajā geimā trīs kļūdas, no tām divas nepiespiestās ar "forehand", un Sevastova ieguva setbumbu. Pliškovai eiss.

Taibreiks Sevastovai sākas ar vāju servēšanu un kļūdām. Tā radās 1:5 deficīts. Pliškova apbrīnojamā veidā atdeva setu, zaudējot sešus punktus pēc kārtas! Karolīnu pamatīgi iegāza "backhand" – šajā posmā visus trīs punktus ar savu servi viņa zaudēja tieši ar "backhand" kļūdām.

Nokļuvusi iedzinējos, Pliškova spēlēja apņēmīgāk, tagad skrienot vairāk. Tikmēr Sevastova 2. setu sāka ļoti neveiksmīgi. Otrajā geimā serve zaudēta "sausā", Pliškovai palīdzot ar trim nepiespiestajām kļūdām. Ceturtajā geimā bija vēl viens Pliškovas breiks. Sevastova pēc divām dubultkļūdām atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam aizrāvās ar "slaisu" un tika sodīta ar vēl vienu breikbumbu. Anastasija ieservēja uz Pliškovas "backhand", bet Karolīna ne vien tika klāt bumbiņai, bet to atsita pa līniju – 0:4. Sevastovai neizdevās izvairīties no 0:6 seta, jo galotnē viņa darbojās vieglprātīgi, kamēr Pliškova bija noskaņojusies iegūt "sauso" setu.

Kamēr 2. setā Sevastova pie pretinieces serves ieguva tikai piecus punktus, 3. setā situācija bija vēl bezcerīgāka – Pliškova ar servi zaudēja tikai divas izspēles. Sevastova seta pirmajā pusē servēja pārliecinoši, bet sestajā geimā tika nobreikota, kad bija vadībā ar 40:15. Anastasija piektā punkta izspēlē izgāja pie tīkla, Pliškovai izdevās "backhand" apvedošais sitiens pa līniju. Pēc tam sekoja Sevastovas "slaiss" tīklā, bet Anastasijas diagonālā "backhand" auts deva Pliškovai breikbumbu. Sevastova sākumā kontrolēja izspēli, Pliškova labi aizsargājās un spēja pāriet uzbrukumā. Gara izspēle beidzās ar Anastasijas sitienu tīklā – 2:4. Sevastova turpinājumā vēlreiz zaudēja servi un tādējādi kopš uzvaras 1. setā bija ieguvusi tikai divus geimus.

Sevastovai šodien bija pirmais zālāja seguma mačs kopš 2011. gada Vimbldonas. Anastasijai uz šī seguma pamatturnīros pagaidām nav izdevies uzvarēt (0-6), bet visas trīs uzvaras sakrātas 2009. gadā Vimbldonas kvalifikācijā. Notingemā viņai vēl palicis dubultspēļu turnīrs kopā ar mājinieci Naomi Broudiju.

Spēles statistika – 7:6(5), 0:6, 2:6

RādītājsSevastovaPliškova
Eisi19
Dubultkļūdas33
1. serves precizitāte64%61%
Iegūtie punkti ar 1. servi38/6040/46
Iegūtie punkti ar 2. servi14/3418/30
Breikpunktu realizācija0/15/10
Visi iegūtie punkti70100

"Aegon Open Nottingham". WTA "International" sērijas turnīrs uz zālāja seguma

1. kārtas rezultāti 6. jūnijā

SpēleRezultāts
(1) Karolina Pliskova – Anastasija Sevastova6:7(5) 6:0 6:2
(2) Johanna Konta – Victoria Duval6:3 6:0
(8) Christina McHale – Magda Linette6:1 6:4
Anett Kontaveit – Lauren Davis6:3 6:1
Anna Tatishvili – Kristyna Pliskova6:4 7:6(4)
Saisai Zheng – Freya Christie6:4 6:2

     [+] [-]

, 2016-06-06 17:41, pirms 8 gadiem
Kad taibreikā izvilka no 1:5,likās,ka tūlīt būs uz viļņa,bet iznāca pilnīgi pretēji.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-06 21:44, pirms 8 gadiem
Es jau vispār brīnījos, ka viņa paņēma to pirmo setu. Vēlāk gan viss nostājās savās loģiskajās vietās - kā tam arī vajadzētu būt.