Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Future" pamatturnīrā seši Latvijas tenisisti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jūrmalas "Future" pamatturnīrā seši Latvijas tenisisti
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Šodien Jūrmalas tenisa kortos noslēdzās „Future” turnīra kvalifikācijas cīņas un notika pamatturnīra izloze. Cīņā par reitinga punktiem dosies seši mūsu sportisti – Andis Juška un Deniss Pavlovs pamatturnīrā tika pēc reitinga, Miķelis Lībietis Arkādijs Slobodkins un Artūrs Lazdiņš saņēma wildcard, bet Oskars Vaskis tika pāri kvalifikācijai.

Jau ziņojām, ka sestdien tenisa centra „Lielupe” kortos tika dots starts ”Mens Future Lielupe” sacensībām. Vispirms bija jāizspēlē kvalifikācijas cīņas, kurās piedalījās arī 11 latvieši. Līdz izšķirošajai kārtai tika trīs – Oskars Vaskis, Pāvels Grigorjevs un Deivids Jukša, taču pamatturnīru sasniedza tikai Oskars, kurš šodien pārliecinoši sakāva dāni Jesperu Korsbeku Jensenu – 6:1, 6:0.

Pēc kvalifikācijas turnīra beigām notika vienspēļu un dubultspēļu pamatturnīra izlozes. Vienspēļu sacensībās kopā piedalīsies seši mūsējie. Bez kvalifikāciju pārvarējušā Oskara Vaska cīņā par reitinga punktiem dosies Andis Juška un Deniss Pavlovs, kuriem sacensībās izlikto sportistu statuss. Andis ir izlikts ar pirmo, bet Deniss – ar sesto numuru. Abi latvieši savā starpā var tikties jau ceturtdaļfinālā. Pateicoties īpašajiem uzaicinājumiem (wildcard), pamatturnīrā startēs arī Miķelis Lībietis un jaunie Arkādijs Slobodkins un Artūrs Lazdiņš.

Rīt vienspēļu pirmie mači tieši Artūram un Arkādijam. Pirmajam pretī stāsies itālietis Džordžio Portaluri (ATP 1067.), bet otrajam polis Mikolajs Šmirgala (ATP 970.). Pārējie latvieši spēlēs otrdien. Andim Juškam pretī būs argentīnietis Matiass Kastro (ATP 1161.), Denisam Pavlovam itālietis Frančesko Vilardo (ATP 836.), Miķelis Lībietis tiksies ar čehu Mihalu Šmidu (ATP 484.), bet Oskars Vaskis spēkosies ar rangā neesošo francūzi Klemānu Dorsemēnu. Divas no otrdienas spēlēm tiešraidē redzēsiet Sportacentrs.com videotranslācijās.

Tāpat latvieši cīnīsies arī par titulu dubultspēlēs. Anda Juškas un Denisa Pavlova duets ir galvenie favorīti cīņā par titulu, bet kopīgos duetos apvienojušies arī Miķelis Lībietis un Oskars Vaskis, Reinis Bucens un Krišjānis Stabiņš, kā arī Arkādijs Slobodkins un Normunds Čubis. Tikmēr Artūrs Lazdiņš spēlēs kopā ar krievu Valentīnu Bazunovu.

Spēles tenisa centrā „Lielupe” katru dienu sāksies no 10:00, tās iespējams apmeklēt bez maksas. Pirmdienas spēļu saraksts.

”Mens Future Lielupe”

Kvalifikācijas 3.kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Gvidas Sabeckis - Pāvels Grigorjevs6:2 6:0
(2) Mikolaj Jedruszczak - Antoni Orlinski6:0 6:0
(4) Adria Mas Mascolo - Julius Tverijonas6:1 6:0
Augustas Radziukynas - Deivids Jukša2:6 6:0 6:3
Oskars Vaskis - Jesper Korsbaek Jensen6:1 6:0
Clement Dorsemaine - Valentin Bazunov4:6 6:3 6:1
Wojciech Lutkowski - Simas Malakauskas6:2 6:2
Aleksas Tverijonas - Pawel Tarasewicz6:2 6:1

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 20:29, pirms 12 gadiem
Cik ieskaites punktus dod par uzvaru Futur turnira?

     [+] [-]

, 2012-08-05 20:45, pirms 12 gadiem
Par 2 kārtas sasniegšanu 1 punkts
ceturtdaļfināls 2
pusfināls 6
fināls 10
uzvarētājs 18 punkti

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 23:16, pirms 12 gadiem
Gulbis varētu vākt ranga punktus