Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai vēl divas uzvaras Anglijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai vēl divas uzvaras Anglijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča ceturtdien guva vēl divas uzvaras Bārnsteiplas (Anglija) ITF 25 000 turnīrā, vienspēlēs tiekot līdz ceturtdaļfinālam, bet dubultspēlēs iekļūstot pusfinālā.

Vienspēļu turnīrā ar septīto numuru izliktā Diāna Marcinkeviča 2. kārtā spēja apliecināt favorītes statusu, ar 6:3, 6:4 apspēlējot tikai 15 gadus veco mājinieci Džoudiju Annu Baridžu. Viņai tā bija jau ceturtā spēle turnīrā, jo divas nācās aizvadīt kvalifikācijā.

Marcinkeviča divas uzvaras pēc kārtas guvusi kopš aprīļa beigām, kad trīs panākumi pēc kārtas viņai bija Šutgartes WTA "Premier" turnīra kvalifikācijā. Latvijas pirmajai raketei šosezon tikai trešais ITF turnīru ceturtdaļfināls. Arī abi iepriekšējie sasniegti Lielbritānijā – februārī Notingemā un aprīļa sākumā Edžbastonā. Marcinkeviča pirms Bārnsteiplas turnīra zaudēja sešus mačus pēc kārtas.

Diānas nākamā pretiniece būs ar otro numuru izliktā Ukrainas tenisiste Jūlija Bejgeļzimere. Viņai pašreiz rangā 167. vieta, bet rekords ir 83. vieta. Marcinkeviča viņai zaudēja vienīgo iepriekšējo maču, pagājušajā gadā ITF turnīrā Francijā piekāpjoties trīs setos – 2:6, 6:1, 2:6. Tikšana līdz ceturtdaļfinālam Marcinkevičai garantējusi deviņus reitinga punktus.

Marcinkeviča ceturtdien kopā ar Šveices tenisisti Viktoriju Golubiču sāka dubultspēļu turnīru. Būdamas izliktas ar pirmo numuru, viņas sacensībās iesaistījās no ceturtdaļfināla, kurā ar 6:3, 6:4 pieveikts Lielbritānijas pāris Lora Dīgmana un Maniša Fostere. Marcinkeviča ar Golubiču abos setos atspēlēja breiku. Dubultspēļu turnīrā ar tikšanu līdz pusfinālam iegūti 18 punkti. Turnīrs Bārnsteiplā notiek telpās uz "hard" seguma.