Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Sinsinati otrajā kārtā Ostapenko cīnīsies pret mājinieci Kīzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sinsinati otrajā kārtā Ostapenko cīnīsies pret mājinieci Kīzu
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ohaio štata trešajā lielākajā pilsētā Sinsinati apgriezienus uzņem prestižais "WTA 1000" vienspēļu turnīrs uz cietā seguma. Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, domājams, uzreiz pēc pusnakts "Setanta Sports" tiešraidē spēkosies ar amerikānieti Medisonu Kīzu. Uzvarētāja iekļūs astotdaļfinālā.

• Kā jau ziņots, Sinsinati pirmajā kārtā Ostapenko ar 6:4 un 6:4 pārspēja brazīlieti Beatrisi Hadadu-Maiju, kura pagājušajā nedēļā demonstrēja savas karjeras labāko tenisu, uzvarēja ranga līderi un tika līdz Toronto finālam.

• Sinsinati otrajā kārtā pasaules 15. rakete Aļona Ostapenko spēlēs pret divus gadus vecāko amerikānieti Medisonu Kīzu (#24).

• Abām ir agresīvs spēles stils un spēcīgi sitieni, tomēr Kīza tiek uzskatīta par labāku servētāju.

• Savstarpējo spēļu bilance ir 1-2. Ostapenko vienīgā uzvara (6:3 ret.) tika gūta amerikānietes savainojuma dēļ 26. jūnijā, kad pēc zaudētā pirmā seta Kīza atteicās no turpmākās cīņas.

• Savainojuma dēļ Kīza izlaida Vimbldonas čempionātu, bet augusta sākumā atgriezās ar Sanhosē turnīru. Toronto viņa zaudēja pirmajā kārtā, savukārt Sinsinati sāka ar uzvaru pār kazahieti Jūliju Putincevu - 7:5, 6:3.

• "Grand Slam" līmenī Kīza pirms pieciem gadiem zaudēja "US Open" finālā un savulaik sasniedza vēl četrus pusfinālus. "WTA 1000" mačos viņas augstākais sasniegums ir Sinsinati čempiones tituls 2019. gadā.

• Ostapenko ir "French Open" čempione (2017) un Vimbldonas čempionāta pusfināliste (2018). "WTA 1000" turnīros viņa divas reizes spēlējusi finālā - Dohā (2016) un Maiami (2018), bet šogad cīnījās Kataras pusfinālā.

• Sinsinati turnīrā Latvijas tenisistei jāaizstāv 105 punkti, kas pērn tika piešķirti par Sinsinati astotdaļfinālu. ASV pārstāve tikmēr jau aizstāvējusi punktu par pagājušā gada pirmo kārtu.

• Mūsu tenisistei papildu motivācija ir iespējamais astotdaļfināls pret pasaules ranga līderi Igu Švjonteku, jo savstarpējo spēļu bilance ir 3-0. Švjontekas iespaidīgā uzvaru sērija sākās tieši pēc 16. februāra piekāpšanās Latvijas pārstāvei, taču kopš Vimbldonas šī poliete vairs nav tik neuzvarama.

• Ostapenko un Kīzas spēkošanās notiks trešajā laukumā. Spēles tur sāksies plkst. 18.00 pēc Latvijas laika, bet mūsu cīņa nozīmēta ceturtā un sāksies ne ātrāk kā plkst. 00.00.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2022-08-17 19:30, pirms 2 gadiem
Ja mūsējā servēs tikpat veiksmīgi kā pagājušā naktī tad uzvarai jābūt. Lai vairāk eisu...

     [+] [-]

, 2022-08-17 22:40, pirms 2 gadiem
uldis2014 rakstīja: Ja mūsējā servēs tikpat veiksmīgi kā pagājušā naktī tad uzvarai jābūt. Lai vairāk eisu...
Spēli neredzēju, bet skatoties statistikā 60% 1. serves nav nekas īpašs.