Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Kičenoka supertaibreikā zaudē Indianvelsas dubultspēļu pirmajā kārtā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ostapenko un Kičenoka supertaibreikā zaudē Indianvelsas dubultspēļu pirmajā kārtā
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Indianvelsas ''WTA 1000'' dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvojusi Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka, kuras trešajā setā jeb supertaibreikā piekāpās ar astoto numuru izliktajām Karolīnai Doulehaidai un Stormai Sandersai - 1:6, 6:4, 7:10.

• Spēles pirmajā geimā Ostapenko un Kičenokai neizdevās noturēt savu servi, tomēr to pašu paveica arī Doulehaida un Sandersa, servējot pirmo reizi. Latvietes un ukrainietes duets izmantoja otro breikbumbu un panāca 1:1 pa geimiem. Seta turpinājums izvērtās krietni neveiksmīgāks - pretinieces izmantoja trīs no četrām iespējām lauzt servi un triumfēja pirmajā setā ar 6:1.

• Otrajā setā Latvijas labākās tenisistes duetam izdevās atspēlēties. Izšķirošais pārsvars tika panākts piektajā geimā, kad Ostapenko un Kičenoka atspēlējās no uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas, no 0:40 laužot pretinieču servi. Desmitajā geimā latviete un ukrainiete otro setu izservēja uz nulles - 6:4.

• Trešajā setā, kas tiek aizvadīts supertaibreika formātā līdz desmit punktiem, latvietes un ukrainietes duets izvirzījās vadībā ar 4:1, tomēr turpinājumā Doulehaida un Sandersa atspēlējās. Ostapenko un Kičenoka gan vadības grožus atguva, panākot 7:6, tomēr spēles noslēdzošajās četrās izspēlēs uzvarēja amerikānietes un austrālietes duets, kuras supertaibreikā uzvarēja ar 10:7 un iekļuva Indianvelsas ''WTA 1000'' dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

• Rītvakar Ostapenko uzsāks Indianvelsas vienspēļu turnīru, aizvadot spēli pret amerikānieti Šelbiju Rodžersu.

Spēles statistika

StatistikaOstapenko/KičenokaDoulehaida/Sandersa
Netveramas serves11
Dubultkļūdas72
1. serve50%76%
1. serves punkti62%51%
2. serves punkti31%64%
Breikbumbas3/115/6
Punkti5463

     [+] [-]

, 2022-03-12 10:16, pirms 2 gadiem
Tiesnesis bija nekompetents un debīls. Tiesāja šo maču par labu Karolīnai Dolehaidai un Stormai Sandersai. Tiesnesis bieži nozaga no Ostapenko un Kičenokas punktus. Viņš negodīgi tiesāja šo maču. Šis tiesnesis bieži Dolehaidai un Sandersai iedeva punktus par Ostapenko un Kičenokas uzvarētajām izspēlēm un arī par Ostapenko un Kičenokas autiem un arī par pašu uzvarētajām izspēlēm. Šā mača tiesnesis deva punktus Ostapenko un Kičenokai tikai par pašu uzvarētajām izspēlēm un par Dolehaidas un Sandersas autiem. Šis mačs ir vēl viens pierādījums tam ka mūsdienu tenisa tiesnešiem uzticēties nedrīkst un ka pilnīgi visos WTA, ATP, ITF un junioru līmeņa rīkotajos turnīros pilnīgi visos stadionos, pilnīgi visos kortos un pilnīgi visos stadionos ir jāizmanto tikai elektroniskās ierīces un iekārtas pilnīgi visu tiesnešu un uzraugu vietā, kuras veiktu pilnīgi visus tiesnešu pienākumus viņu vietā, jo tikai tad rezultāti būs godīgi, taisnīgi un patiesībai atbilstoši. Tas arī ietaupīs tenisistu un tenisa fanu veselību, nervus un laiku.