Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Pavlovs: "Štrombahs bija apslimis, tāpēc sestdien spēlēs Ozoliņš"

Jānis Celmiņš

Pavlovs: "Štrombahs bija apslimis, tāpēc sestdien spēlēs Ozoliņš"
Deniss Pavlovs un Ernests Gulbis. Foto: Raimonds Volonts/LTS

Deivisa kausa izcīņas spēlei Latvija pret Izraēlu, kas nedēļas nogalē tiks izspēlēta "Arēnā Rīga", piektdien veikta oficiālā izloze, bet pēc tās Latvijas izlases pārstāvji dalījās viedokļos par gaidāmajām spēlēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisa izlases līderis Ernests Gulbis sestdien aizvadīs dienas otro spēli, kurā viņam pretiniekos būs Daniels Cukiermans, ATP vienspēļu ranga 367. vietas īpašnieks, bet pirmajā spēlē Kārlis Ozoliņš spēlēs pret Edanu Lešemu, 25 gadus veco spēlētāju, kurš ir 359. vietā pasaules rangā.

“Esam gatavi cīņām. Aizvadīta laba treniņu nedēļa, visi ir gatavi parādīt savu labāko sniegumu,” īss un kodolīgs preses konferencē bija Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs. Vēlāk lūgts paskaidrot, cik viegla vai grūta bijusi izvēle, kuru no spēlētājiem Kārli Ozoliņu vai Robertu Štrombahu likt uz vienspēli, viņš arī garos komentāros neizplūda, taču skaidrību ieviesa. “Vienmēr grūti izdarīt izvēli, kad tavā rīcībā ir divi līdzīga līmeņa spēlētāji, taču Roberts bija apslimis un tikai vakar (ceturtdien) sāka spēlēt uz punktiem. Pirms tam viņš pilnvērtīgi trenēties nevarēja. Jā, būtu labi, ja viņam būtu vēl kāda treniņu diena, taču ir kā ir. Šī iemesla dēļ sestdien spēlēs Kārlis, bet Roberts gatavosies svētdienai.”

Gan Ozoliņš, gan Roberts pauda gandarījumu, ka viņiem būs iespēja spēlēt kopā ar Ernestu Gulbi viņa pēdējās Deivisa kausa spēlēs. Ernests pats atzina, ka dienu pirms sacensību sākuma nekādu īpašo sajūtu neesot, taču tādas noteikti būs sestdienas rītā. “Lēnā garā sāku uztraukties… Iepriekšējās dienas bija saspringtas organizatoriskā ziņā, tāpēc nav bijis laika domāt. Domāju, ka rīt no rīta modīšos un gan jau dažādas domas sāks šaudīties pa prātu. Esmu pietiekoši pieredzējis, tāpēc domāju, ka būs labi. Gribēju spēlēt otro spēli, lai labāk pierastu pie atmosfēras, nokoncentrēties, tāpēc esmu priecīgs par izlozi. Vecums nenāk viens, sāp visas maliņas, taču nekādu nopietnu savainojumu man nav, esmu gatavs. Šis turnīrs man bija prioritāte, tāpēc savu dzīvi un turnīru grafiku esmu pakārtojies tieši šai nedēļas nogalei,” teica Latvijas vīriešu tenisa leģenda.

“Redzēju, kā viņi trenējas. Tūrē mūsu ceļi nav krustojušies, taču šobrīd “Challenger” turnīros līmenis ir ļoti augsts. To spēlētāju, kuri reitingā ir starp 200. un 400. vietu, savstarpējās spēles ir neprognozējamas, jebkurš var uzvarēt jebkuru. Mači noteikti būs interesanti un saspringti,” par Izraēlas izlasi un gaidāmajām spēlēm sestdien un svētdien teica Latvijas izlases pirmais numurs Gulbis.

Laukuma segums, kas šobrīd ieklāts “Arēnā Rīga” ir parocīgs Latvijas izlasei. Nekāda īpaša seguma pielāgošana nav notikusi, lai tas būtu parocīgāks mājiniekiem, atklāja Ernests. “Segums ir ātrs, tas ir tāds pats kā Vīnes ATP tenisa turnīrā. Arī citos Eiropā notiekošajos iekštelpu turnīros laukuma sagums ir līdzīgs, tas spēlētājiem nav nekas jauns.”

Biļetes uz nedēļas nogalē gaidāmajām spēlēm vēl ir pieejamas, tās nopērkamas ŠEIT, taču Gulbis pauda, ka ažiotāža un interese sporta un tenisa saimē ir jūtama.

Latvijas izlases pieteikumā šai spēlei iekļauti arī Miķelis Lībietis un Daniels Tens, kamēr tās kapteinis ir Deniss Pavlovs.

Spēļu sākumi abās dienās paredzēti 12:00.

Portāla Sportacentrs.com sagatavota publikācija par Ernesta Gulbja karjeru Latvijas izlasē lasāma ŠEIT!

     [+] [-]

, 2023-02-03 21:51, pirms gada
Biļete virs 10 eirām...
Bet katrs 6. alus glāzis par velti bufetēs!
Ejam!!!

     [+] [-]

, 2023-02-03 21:52, pirms gada
Būs jau labi
Atbalstām!!!