Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Šarapova: "Es arī gribu servēt 200 km/h, taču plecs to neļauj"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova: "Es arī gribu servēt 200 km/h, taču plecs to neļauj"
Marija Šarapova ar "Australian Open" fināla zaudētājas titulu
Foto: AP/Scanpix

Par seškārtējo "Australian Open" čempioni kļuvusī Serēna Viljamsa pēc triumfa Melburnā atzina, ka sarežģītajā mačā ļoti liela nozīme bija servei. Par servi runājot, to labāku vēlētos fināliste Marija Šarapova. Krievijas tenisiste spiesta secināt, ka trauslais plecs viņu ierobežo.

Viljamsas misiju izcīnīt sesto "Australian Open" titulu sarežģīja veselības problēmas. Fināla laikā, kad mačs uz padsmit minūtēm tika pārtraukts lietus dēļ, viņa pat aizgāja izvemties. Tad kļuvis labāk.

"Bija kā pa kalniem – augšā, lejā. Kaut kā izdevās palikt turnīrā un vēlāk arī uzvarēt. Joprojām nezinu kā. Sajūtas ir aizraujošas," savas izjūtas pāris stundas pēc fināla komentēja pasaules pirmā rakete.

Vairāki mači pret Šarapovu Viljamsai bijuši vieglas pastaigas. Šodien 2. setā viņai vajadzēja smagi strādāt. Viljamsa norādīja, ka uzvarēt palīdzēja serve: "Marija sāka spēlēt daudz labāk un agresīvāk, bet es kļuvu pasīvāka. Zināju, ka izspēlēs šo maču neuzvarēšu, tāpēc man vajadzēs servēt ļoti labi. Bija daudz kļūdu, daudz lietu, ko noteikti darītu citādāk."

Spēles beigas bija savdabīgas. Viljamsa trāpīja eisu, kas tika anulēts, jo bumbiņa serves izpildīšanas brīdī skāra tīklu. Apbrīnojami – Serēna vēlreiz servēja tieši tajā pašā virzienā un atkal trāpīja neatvairāmu servi.

Čempione vēlāk atzina, ka pēc pirmā neveiksmīgā mēģinājumu domājusi par ļaunāko: "Pirms otrās serves man it nemaz nebija pārliecības – nodomāju, ka man nav lemts uzvarēt. Un Šarapova pirms tam, ejot uz pilnu banku, atspēlēja divas mačbumbas, bet man tagad tīkls... Kur man servēt? Vienkārši pasviedu bumbiņu gaisā un situ, cik stipri vien spēju."

Viljamsai tagad ir 19 "Grand Slam" tituli, par trim mazāk nekā visu laiku līderei Štefijai Grāfai. Vai Vācijas leģenda ir aizsniedzama? "Protams, ka vēlētos tikt līdz 22, bet 19 izcīnīt bija grūti. Man tam bija nepieciešami 33 gadi. Vispirms jātiek līdz 20, tad 21... Tagad ir tik daudz lielisku jauno spēlētāju, tāpēc tas būs ļoti grūts uzdevums."

Serēna atklāja, ka šogad viņa piedalīšoties mazāk turnīros nekā iepriekšējos gados, toties centīsies uzvarēt pēc iespējas vairāk tos, kuros piedalīsies. Galvenais akcents, protams, uz "Grand Slam" sacensībām.

"Taibreikā prasījās trāpīt vairāk pirmās serves, nepiedāvājot Viljamsai uzbrukt otrajām servēm. Pat ja tās bija labas, "dziļas", Serēna bija gatava, agresīva. Dažos geimos uzņemšanā man 0:30, bet viņu izglāba serve. Bija tādas, pēc kurām es netiku klāt bumbiņai. Tādās situācijās neko nevar izdarīt, jāspēlē tālāk," Šarapova prātoja, ko būtu varējusi darīt citādāk.

Viljamsa divos setos sakrāja 18 eisus, tieši serve viņai palīdzēja kritiskos brīžos. Šarapova ar tādu bieži nesaskaras: "Tikai ierobežots spēlētāju daudzums var lepoties ar tādu serves ātrumu. Turklāt Serēnas serve ir pastāvīga, viņa spēj to labi raidīt stūros. Lai arī kā es gribētu sev 200 km/h ātru servi, tas ar manu plecu nav iespējams. Ir daudz lietu, ko vēlētos darīt, taču realitāte ir tāda, ka ne visu spēju."

Šarapova abas uzvaras pret Viljamsu guva 2004. gadā, bet kopš tā laika Serēnai zaudējusi 16 reizes pēc kārtas. Maša uzskata, ka tuvojas šīs nelāgās sērijas pārtraukšanai: "Es labi cīnos, veidoju iespējas, lai varētu uzvarēt, bet tas vienkārši nav noticis. Ja turpināšu radīt šīs iespējas, noteikti kādreiz atkal viņu uzvarēšu."

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  -2 [+] [-]

, 2015-01-31 16:00, pirms 9 gadiem
Marija Šarapova ar "Australian Open" fināla zaudētājas titulu.
NU ga labi pateikts.....Zaudetajs ir tituls tgd?

     [+] [-]

, 2015-01-31 16:12, pirms 9 gadiem
Tad jau Ernestam arī ir tituls.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 16:19, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Tad jau Ernestam arī ir tituls.
Pie meitenēm?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 18:15, pirms 9 gadiem
Elitārā augstākās sabiedrības sporta veidā - tenisā reizēm notiek arī tā:
Невеста Энди Маррея покрыла матом Томаша...
Andy Murray's girlfriend after he beat Tomáš Berdych:
"F...ing have it, you Czech f...ing f...k."

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 18:26, pirms 9 gadiem
Serēna tak dažu labu top 50 veci apspēlētu

     [+] [-]

, 2015-01-31 23:09, pirms 9 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Serēna tak dažu labu top 50 veci apspēlētu
arī vienu tādu top15