Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs dominē, zaudē tikai trīs geimos un atkārto Federera rekordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džokovičs dominē, zaudē tikai trīs geimos un atkārto Federera rekordu
Novaks Džokovičs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

"Australian Open" ceturtdaļfinālu droši sasniedza sacensību pirmais numurs Novaks Džokovičs, kurš stundas un 44 minūšu laikā izrēķinājās ar francūzi Adrianu Mannarino – 6:0, 6:0, 6:3. Tādējādi viņš atkārtojis Rodžeram Federeram piederošu rekordu.

Novaks Džokovičs karjerā jau 58. reizi sasniedzis "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu, atkārtojot Rodžeram Federeram piederošo rekordu. Nākamais rindā ar 47 ceturtdaļfināliem ir Rafaels Nadals, bet 41 reizi starp labākajiem astoņiem ticis Džimijs Konorss.

Desmit reizes Melburnā triumfējušais Džokovičs nākamajā spēlē spēkosies pret amerikāni Teiloru Fricu, kurš "Australian Open" ceturtdaļfinālu sasniedzis pirmo reizi. Frics ar 7:6(3), 5:7, 6:3, 6:3 pieveica pērno finālistu Stefanu Cicipu.

Fricam tā bija karjeras pirmā "Grand Slam" uzvara pret top10 tenisistu. Pirms dueļa pret Džokoviču viņš izteicās, ka var spēlēt krietni labāk nekā iepriekšējos savstarpējos dueļos. Džokovičam ir 8-0 bilance pret Fricu.

Ceturtdaļfinālā spēlēs arī ar ceturto numuru izsētais Janniks Sinners, kurš ar 6:4, 7:5, 6:3 pārspēja Karenu Hačanovu. Itālis atspēlēja deviņas no desmit breikbumbām. Viņu nākamajā spēlē gaida Andrejs Rubļovs (#5), kurš ar 6:4, 6:7(5), 6:7(4), 6:3, 6:0 pieveica mājinieku Aleksu de Minoru (#10). Tādējādi uz titulu vairs nepretendē neviens mājinieks.