Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Ko Federers pēc Berdiha iznīcināšanas parādīs pret Nišikori?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ko Federers pēc Berdiha iznīcināšanas parādīs pret Nišikori?
Kei Nišikori
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien "Australian Open" turnīrā noskaidros pirmos ceturtdaļfinālistus. Vīriešu turnīrā dienas spēle bez šaubām būs Rodžera Federera tikšanās ar Kei Nišikori. Dueļa sākums neilgi pēc plkst. 10:00.

Rodžers Federers aizvakar ar fantastisku sniegumu pusotrā stundā sakāva Tomāšu Berdihu, lielisku līmeni spējot noturēt visa mača ilgumā. Vai 35 gadus vecais Federers var atkārtot tādu tenisu divas dienas vēlāk pret Kei Nišikori? "Šķiet, esmu gatavs. Tagad jau vairs nav atpakaļceļa," par gaidāmo maču pret Āzijas pirmo numuru sacīja četrkārtējais "Australian Open" čempions.

Federers uzslavēja japāņa "backhand", nosaucot to par labāko vīriešu tenisā. Lai arī Rodžers mačā pret Berdihu pats izcēlās ar vairākiem lieliskiem sitieniem no neērtās puses, tieši "backhand" viņam karjeras izskaņā neklausa itin bieži, un daudzi pretinieki to steidz izmantot. Domājams, ka šodien Nišikori "backhand" sitienos varētu būt pārsvars. Federeram 4-2 bilance pret Nišikori, uzvarot pēdējos trīs mačos. Uz "Grand Slam" skatuves abiem būs pirmā tikšanās.

Cits eksčempions Stens Vavrinka spēlē ar acīmredzamu rezervīti un pats par to nesatraucas. Vavrinka norādījis, ka viņam galvenais ir uzvarēt, neskatoties uz spēles kvalitāti. Stens ir četras reizes zaudējis savam nākamajam pretiniekam Andreasam Sepi, bet pēdējā no tām bija pirms pieciem gadiem itālieša mājās Romā. Sepi savulaik bija pārāks pirmajos trīs dueļos, bet Vavrinkam kopš tā brīža 8-1 bilance.

Melburnā finālā zaudējušie Endijs Marejs un Žo-Vilfrīds Tsonga eksaminēs "Grand Slam" Top 16 posma debitantus Mišu Zverevu un Danielu Evansu. Marejs Zverevu vienīgajā iepriekšējā ATP mačā sagrāva ar 6:2, 6:2 un arī šoreiz nekas cits kā pārliecinoša skota uzvara bez zaudētiem setiem netiek gaidīta. Tikmēr Evanss ar savu dažādību gan varētu izrādīt nopietnu pretestību Tsongam.

Dāmu turnīra pagājušā gada čempione Andželike Kerbere divos no pirmajiem trim mačiem zaudēja vienu setu. Šodien viņai pretī stāsies ar lielisku servi un spēcīgu uzbrukumu apveltītā Koko Vandevei. Endžija amerikānieti uzveica abās iepriekšējās tikšanās reizēs, tiesa, viena no tām beidzās jau 2. seta pirmajā pusē ar Vandevei izstāšanos. Vienīgajā pilnajā spēlē Kerbere uzvarēja trīs setos. Vandevei ir gana jaudīgs uzbrukums, lai šodien uzvarētu, bet viņai ir jāspēj atrast veids, kā apspēlēt Kerberes sīksto aizsardzību.

Bez zaudētiem setiem pagaidām cīnās Venusa Viljamsa, kurai mačs pret pirmoreiz "Grand Slam" turnīros līdz 4. kārtai tikušo Monu Bārtelu, kurai arī lielisks turnīrs – skaitot kopā ar kvalifikāciju, sešos mačos zaudēts tikai viens sets. Venusa Monu ar 2-0 uzvarēja abos iepriekšējos dueļos. Abas tenisistes ar dažādību neizceļas un sit ļoti spēcīgi. Viljamsai gan labāka serve, gan lielāks spēks, šiem faktoriem ļaujot pamatoti cerēt uz uzvaru.

Krievijai ir garantēta viena ceturtdaļfināliste, jo vienu no 4. kārtas mačiem izspēlēs divas šīs valsts tenisistes. Svetlanai Kuzņecovai savstarpējos mačos ir 5-2 pārsvars pār Anastasiju Pavļučenkovu, tiesa, abu pēdējā mačā uzvarēja Nastja, turklāt tas notika pirms dažām nedēļām Sidnejā, kur Pavļučenkovai uzvara ar rezultātu 7:5, 6:3. Abu ceļi Melburnā krustojās arī 2010. gadā, un toreiz graujošs 6:2, 6:2 panākums Svetai.

Veselības problēmu nomocītā Sorana Kirsteja "Grand Slam" 4. kārtu sasniegusi pirmoreiz kopš 2009. gada, kad viņa spēlēja "French Open" ceturtdaļfinālā. Rumānietei šodien karjeras pirmā tikšanās ar Garbinji Mugurusu. Spānijas tenisiste nav optimālā kondīcijā, bet spējusi šonedēļ ar katru maču uzlabot sniegumu un pagaidām trīs cīņās nav zaudējusi ne seta.

Šodienas programma atrodama šeit. Turnīru rādi abi Eurosport kanāli.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 22:28, pirms 7 gadiem
Raksta autora milzīgs Federera fans?

     [+] [-]

, 2017-01-21 23:03, pirms 7 gadiem
Prieks, ka teniss ir atpakaļ!
Jau tagad ir zināms, ka fināls vīriešiem būs interesants, jo Džoko ir ārā. Par Nišikori - Dimitrova finālu (lai ir kaut kas citādāks)!

  +2 [+] [-]

, 2017-01-21 23:23, pirms 7 gadiem
basket_nr_707_814861242208763904 rakstīja: Prieks, ka teniss ir atpakaļ!
Jau tagad ir zināms, ka fināls vīriešiem būs interesants, jo Džoko ir ārā. Par Nišikori - Dimitrova finālu (lai ir kaut kas citādāks)!
ne jau Dimitrovu finālā

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 23:26, pirms 7 gadiem
Kāpēc lai Dimitrovs nebūtu finālā? Milošu jau šosezon uzvarēja un Rafa arī ir ņemams. Dimitrovs ļoti skaisti un pārliecinoši spēlē.

     [+] [-]

, 2017-01-21 23:28, pirms 7 gadiem
elgarz rakstīja: Kāpēc lai Dimitrovs nebūtu finālā? Milošu jau šosezon uzvarēja un Rafa arī ir ņemams. Dimitrovs ļoti skaisti un pārliecinoši spēlē.
Nadals jau nav svarīgs šajā situācijā, Dimitrovs netiks garām Goffinam, kur nu vēl Raoničam

     [+] [-]

, 2017-01-22 00:09, pirms 7 gadiem
basket_nr_707_814861242208763904 rakstīja: Prieks, ka teniss ir atpakaļ!
Jau tagad ir zināms, ka fināls vīriešiem būs interesants, jo Džoko ir ārā. Par Nišikori - Dimitrova finālu (lai ir kaut kas citādāks)!
Laikam neesi redzējis kā šosezon spēlē Dimitrovs. Dimitrovs iznīcinās Goffinu/Tīmu.

     [+] [-]

, 2017-01-22 00:09, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: ne jau Dimitrovu finālā
Tas ir fināls, ko es šogad gribētu redzēt. Katram savs redzējums, droši var izteikt savu.

     [+] [-]

, 2017-01-22 00:35, pirms 7 gadiem
elgarz rakstīja: Laikam neesi redzējis kā šosezon spēlē Dimitrovs. Dimitrovs iznīcinās Goffinu/Tīmu.
saderam

     [+] [-]

, 2017-01-22 22:12, pirms 7 gadiem
Redz kā, nevis Evans, bet tomēr Zverevs testu izturēja.