Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nalbandjans sašutis par stulbo tiesāšanu

Nalbandjans sašutis par stulbo tiesāšanu
Davida Nalbandjana un Kadera Nunī strīds
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Melburnā noticis pamatīgs skandāls, kurā "Australian Open" ietvaros uzmanības centrā nonācis franču tiesnesis Kaders Nunī. Viņš 2. kārtas mačā Davidam Nalbandjanam svarīga punkta izspēlē nav ļāvis izmantot "Hawk Eye" pakalpojumus, par ko Argentīnas tenisists pamatīgi sašuta, pēcāk nolamājot tiesnesi.

Piektā seta 17. geimā Nalbandjanam bija breikbumba. Līnijtiesnesis Džona Isnera servi nosauca kā autu, bet paaugstinājuma tiesnesis paziņoja, ka bumbiņa skārusi līniju jeb bijis eiss. Patiesībā taisnība bija pirmajam. Nalbandjans palūdza video atkārtojumu, kas viņam tika liegts. Tiesnesis Kaders Nunī apgalvoja, ka argentīnietis pārāk ilgi domājis, vai ņemt "challenge".

"Kad Nunī mainīja līnijtiesneša lēmumu, paprasīju "Hawk Eye" sistēmas atkārtojumu, taču man to nedeva. Cik bieži gadās tā, ka spēlētāji vispirms paskatās bumbiņas atzīmi, bet tikai pēc tam pieprasa video atkārtojumu? Kādam no tūres vadības jāizskaidro šī situācija. Šis taču ir "Grand Slam" turnīrs. Neesmu redzējis epizodes video, taču domāju, ka "challenge" paprasīju laicīgi. Džons arī teica, lai ņemu," strīdīgo situāciju atceras Nalbandjans.

Zīmīgi, ka nākamajā geimā Davids zaudēja savu servi, kas nozīmēja mača finišu un izstāšanos no Melburnas turnīra ar zaudējumu 2. kārtā – 6:4, 3:6, 6:2, 6:7(5), 8:10.

"Tas ir smieklīgi spēlēt šāda līmeņa turnīrā ar tādu tiesnesi. 8:8 izšķirošajā setā un breikbumba. Vai tiešām cilvēks var būt tik stulbs, lai tādā brīdī pieļautu kļūdu? Neticami... Nešaubos, ka viņš nebija atbilstošs šīs spēles vadīšanai. Nekad neko tādu vēl nebiju redzējis. ATP ir nopietni jādomā par to, ko viņi dara ar tiesnešiem. Vai viņiem ir treniņi, apmācības? Es nezinu," pamatīgi sašutis par netaisnību bija Nalbandjans.

Izmantotie resursi:
Latest news, sport and comment from the...


, 2012-01-18 16:48, pirms 12 gadiem
Man jau liekas ka Nalbandjans pats par ilgu čakarējās. Katrā ziņā ir redzēts vēl lielāks sviests ar tiesniešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 16:55, pirms 12 gadiem
Atceros 2001.gadā US Open 1/4 finālā Rodiks spēlēja ar Hjūitu, pēc Rodika sitiena tika pārtraukta izspēle un tiesnesis nosauca autu. Tolaik hawk eye nebija, un bumba bija ļoti strīdīga. Tas tā iespiedās atmiņā, un vienmēr kad ir runa par tiesneša kļūdu atceros to spēli. Šitas ir labākais video kas ir youtube par to spēli. Šis manuprāt ir trakāk kā Nalbandjanam. Roddick vs Hewitt - USO 2001
- YouTube
, 2012-01-18 16:56, pirms 12 gadiem
Nalbim bija jaapanjem taa breikbumba pirms tam, kad domineeja izspeelee un pats dumji izsita autaa.. tad nebuutu ne vairs Isneram serves, ne challenge vajadziigs..

bet taa ar nesapratu, kaapeec vairs neljaava challengot..
, 2012-01-18 17:06, pirms 12 gadiem
Sho epizodi neredzeeju.

Bet Hantuchova- Tsurenko machaa shis pats Nuni 2 reizes kljuudaini noblaavaas no paaugstinaajuma mainot pareizus liinijtiesneshu leemumus.

Abas beibes panjeema challenge un izpalika bez ietekmes uz macha iznaakumu.
Bet shis nekaadu maaciib nav guvis un jau naakoshajaa machaa auro ne pa teemu atkal. Kader- ja neesi paarliecinaats, netaisi overrule!!! 3 kljuudas 1 dienaa tas nu ir par daudz!

Nuni ir pieredzeejis tiesnesis, bet aciimredzot bija melnaa diena.
, 2012-01-18 17:09, pirms 12 gadiem
Marka1111 rakstīja: Atceros 2001.gadā US Open 1/4 finālā Rodiks spēlēja ar Hjūitu, pēc Rodika sitiena tika pārtraukta izspēle un tiesnesis nosauca autu. Tolaik hawk eye nebija, un bumba bija ļoti strīdīga. Tas tā iespiedās atmiņā, un vienmēr kad ir runa par tiesneša kļūdu atceros to spēli. Šitas ir labākais video kas ir youtube par to spēli. Šis manuprāt ir trakāk kā Nalbandjanam. http://www.youtube.com/watch?v=5sr3A10qZkE
Rodiks tieši šodien atkal ar Hjūitu tiksies....
, 2012-01-18 17:18, pirms 12 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Nalbim bija jaapanjem taa breikbumba pirms tam, kad domineeja izspeelee un pats dumji izsita autaa.. tad nebuutu ne vairs Isneram serves, ne challenge vajadziigs..

bet taa ar nesapratu, kaapeec vairs neljaava challengot..
paga paga, runa ir par tiesneša lēmumu nevis par vienu vai otru izspēli, servi, breiku u.t.t.!
Tiesnesi lupatās!
, 2012-01-18 17:58, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: paga paga, runa ir par tiesneša lēmumu nevis par vienu vai otru izspēli, servi, breiku u.t.t.!
Tiesnesi lupatās!
Nu es ar labpraat vinju suutiitu ziepees, jo sachakareeja Nalbim uzvaru..
, 2012-01-18 17:58, pirms 12 gadiem
Gulbis arī vienmēr zaudē pēc tiesneša nepareizajām svilpēm! Laikam visi salūst šādās reizēs! Un ko zin, varbūt tieši tas notikās Gulbim 2.setā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 19:41, pirms 12 gadiem
dīvains virsraksts, vismaz vārdu stulbo varēja ielikt pēdiņās citādi izskatās patizli.
, 2012-01-18 20:29, pirms 12 gadiem
Nalbandjans zaudeejas, jo nebija mans favoriits!!
, 2012-01-18 21:17, pirms 12 gadiem
Davids muļķīgi izlaida 4. seta taibi. Protams, kā liels meistars, nesalūza, bet damage jau bija. Gāju uz darbu un beigas neskatījos, jo Isneram šādās galotnēs vienmēr veicas.
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.