Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsai pirmā spēle kopš septembra, sāks arī Džokovičs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai pirmā spēle kopš septembra, sāks arī Džokovičs
Patriks Muratoglu un Serēna Viljamsa atpakaļ darbā
Foto: AFP/Scanpix

Divas stundas pēc pusnakts tiks dots starts sezonas pirmajam tenisa "Grand Slam" turnīram. Pirmajā dienā startēs gan abi pagājušā gada čempioni Serēna Viljamsa un Novaks Džokovičs, gan arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. Sacensības no Melburnas tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli, bet internetā pieejamas video translācijas no visiem spēļu kortiem.

Serēna Viljamsa – Kamila Džordži (viensviens.lv prognoze: 1.09-7.60)

Seškārtējai čempionei pirmdien būs pirmais oficiālais mačs kopš septembra sākuma, kad viņa zaudēja "US Open" pusfinālā. Amerikāniete pagājušo sezonu dažādu savainojumu dēļ beidza priekšlaicīgi, bet jauno sāka problemātiski, ceļgala savainojuma dēļ izstājoties no paraugturnīra Pērtā. Pati Viljamsa apgalvo, ka jūtas ļoti labi un ir gatava spēlēt. Pirmais nopietnais mačs pēc tik ilgas pauzes tomēr ir īpašs notikums. Un Viljamsa noteikti varēja vēlēties labāku izloze. Serēnai 1. kārtā jātiekas ar bīstamo itālieti Kamilu Džordži, kura pretinieces nerespektē un zina tikai vienu tenisa veidu – agresīvu uzbrukuma spēli.

Petra Kvitova – Luksika Kumkuma (viensviens.lv prognoze: 1.12-6.30)

Vai zibens otro reizi iespers tajā pašā vietā? Jebkurā citā turnīrā šai spēlei nemaz nepievērstu uzmanību, taču, kad notika izloze, uzreiz atcerējos divus gadus vecus notikumus Melburnā. Kvitova 2014. gadā "Australian Open" 1. kārtā tikās ar mazpazīstamo Taizemes tenisisti, kurai pamanījās zaudēt trīs setos ar rezultātu 2:6, 6:1, 4:6. Lai arī Kumkuma toreiz atradās 88. vietā un pirmajā simtniekā visas prot spēlēt tenisu, tā tomēr bija milzu sensācija. Kumkuma kopš tā laika ar neko "skaļu" nav izcēlusies. Kvitovai sezonas ievads pagājis vēdersāpju pavadījumā, kā rezultātā viņa ir nospēlējusi tikai vienu setu. Tā kā par optimālu viņas gatavošanos nosaukt nevar, turklāt Petrai pirmdien agrais mačs, kas var būt lielā karstumā.

Novaks Džokovičs – Hjeons Čons (viensviens.lv prognoze: 1.01-16.40)

Ranga līderis cīņu par sesto titulu sāks ar talantīgo korejieti Čonu. Skaidrs, ka šajā mačā sensāciju gaidīt nav pamata, toties pavērot vienu no potenciālajiem nākotnes elites spēlētājiem iespēja būs gan. 19 gadus vecais Čons vēl ne reizi nav uzvarējis Top 10 spēlētājus, taču kaunā nav kritis nevienā spēlē – 3:6, 4:6 Maiami pret Tomāšu Berdihu, 6:7(2), 3:6 Vašingtonā pret Marinu Čiliču un visbeidzot pavisam pieklājīgs rezultāts "US Open" pret Stenu Vavrinku – 6:7(2), 6:7(4), 6:7(6). Visas spēles notika pagājušajā sezonā.

Žo-Vilfrīds Tsonga – Markoss Bagdatis (viensviens.lv prognoze: 1.09-7.60)

Gan Tsonga, gan Bagdatis ir spēlējuši "Australian Open" finālā, lai cik tas kādam varbūt nešķistu pārsteidzoši, it īpaši, domājot par kiprieti. Viņš 2006. gada finālā pēc uzvarēta 1. seta zaudēja Rodžeram Federeram, bet Tsonga tādā pašā veidā divus gadus vēlāk piekāpās Džokovičam. Šī spēle ir intriģējoša vairāku iemeslu dēļ, turklāt liels fanu atbalsts solās būt abiem. Tsonga ir populārs teju visur, bet Bagdatis nevienā citā turnīrā nejūtas tuvāk mājām. Kipriešu un grieķu daudzums Austrālijā viņa uzstāšanos šeit padara īpašu. Tsonga Markosu uzvarējis visos piecos ATP līmeņa mačos, bet bagdatis francūzi 2003. gadā pieveica "Australian Open" junioru turnīra pusfinālā un vēlāk arī kļuva par čempionu. Tsonga un Bagdatis spēlēs vakarā (ap 21:00), kas šai spēlei noteikti dos īpašu atmosfēru.

Kei Nišikori – Filips Kolšraibers (viensviens.lv prognoze: 1.21-4.50)

Nišikori bija neizpratnē par to, kā vācietis palicis ārpus izsētajiem tenisistiem. Japānim ticis viens no grūtākajiem pretiniekiem, kādus varēja dabūt 1. kārtā. Kolšraiberam pieredzes netrūkst un par meistarības trūkumu arī nevar sūdzēties. Filips savā dienā var "iedzelt" pat pasaules labākajiem tenisa spēles meistariem un pat ir uz "Grand Slam" skatuves apspēlējis Džokoviču, kas viņam izdevās 2009. gadā Parīzē.

Pirmās dienas spēļu programma pieejama šeit.

  -1 [+] [-]

, 2016-01-17 22:13, pirms 8 gadiem
Djoko iznīcinās korejieti

  +1 [+] [-]

, 2016-01-17 22:40, pirms 8 gadiem
grūti būs serēnei pret italjašku