Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Turpmāk ''Grand Slam'' turnīros būs vienāda taibreiku izspēles sistēma

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Turpmāk ''Grand Slam'' turnīros būs vienāda taibreiku izspēles sistēma
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Visos tenisa "Grand Slam" turnīros šogad pēdējā setā tiks izmantots taibreiks līdz desmit vinnētiem punktiem, trešdien paziņoja četru "Grand Slam" sacensību organizatori.

Līdz šim katrā no "Grand Slam" turnīriem tika izmantoti citādāki noteikumi, lai pabeigtu spēli, kad izšķirošajā setā rezultāts kļūst 6-6.

Austrālijas atklātajā čempionātā jau tiek izmantots taibreiks līdz desmit uzvarētiem punktiem, kamēr "US Open" vairāk nekā 50 gadus pielieto tradicionālo taibreiku līdz septiņām uzvarētām izspēlēm pēc 6-6.

Vimbldonā 2019.gadā tika ieviests taibreiks līdz septiņiem uzvarētiem punktiem pēc rezultāta 12-12, bet Francijas atklātajā čempionātā pēdējā mača setā joprojām netika izmantots taibreiks.

""Grand Slam" padome paziņo par kopīgo lēmumu visos "Grand Slam" turnīros pēc 6-6 izšķirošajā setā spēlēt taibreiku līdz desmit punktiem," paziņoja "Grand Slam" turnīru organizatori.

"Grand Slam" padomes lēmums balstīts uz vēlmi "Grand Slam" turnīros panākt lielāku konsekvenci spēles noteikumos. Izņemot ASV atklāto čempionātu, "Grand Slam" turnīros vēl tikai pirms trim gadiem nebija taibreika izšķirošajā setā.

Aicinājumi pēc pārmaiņām izskanēja pēc Džona Isnera slavenā mača pret Nikolā Maī 2010.gadā Vimbldonā, kuru amerikānis piektajā setā pēc vairāk nekā 11 stundu spēles uzvarēja ar 70-68.

"Grand Slam" padome darīja arī zināmu, ka pirms šādu noteikumu pielietošanas visās tenisa sacensībās notiks to izvērtēšana.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2022-03-16 18:59, pirms 2 gadiem
Nezinu, man kaut kā nepatīk šī ideja. Manuprāt, ir savs šarms tajā, ka cīnās līdz galam. Varētu vismaz finālā ļaut kārtīgi cīnīties, kaut vai ieviešot to sistēmu, kas Vimbldonā bija pēdējos gados.

     [+] [-]

, 2022-03-16 19:17, pirms 2 gadiem
Viss TV dēļ.