Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Hingisa pēc deviņu gadu pārtraukuma uzvar "Grand Slam" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hingisa pēc deviņu gadu pārtraukuma uzvar "Grand Slam" turnīrā
Martina Hingisa un Leanders Paess
Foto: AP/Scanpix

"Australian Open" jauktajās dubultspēlēs triumfēja Martina Hingisa un Leanders Paess. Šveices un Indijas komanda finālā ar 6:4, 6:3 pieveica pagājušā gada čempionus Kristinu Mladenoviču un Danielu Nestoru (Francija/Kanāda).

2014. gada čempioni abos setos atspēlējās pēc neveiksmīga sākuma, tomēr slikti nospēlēja beigas un piedzīvoja loģisku zaudējumu. 1. setā vājais posms bija Nestors, kurš tika nobreikots divas reizes. Mladenoviča/Nestors pie 4:5 nespēja noturēt servi, tajā geimā Nestoram divas dubultkļūdas, otrā setbumbas izspēlē.

Savukārt 2. setā Francijas un Kanādas duets vispirms ieguva breiku pēc tam, kad Mladenovičai trešajā geimā izšķirošā punkta izspēlē talkā nāca tīkls. Hingisa un Paess uzvarēja trīs geimos pēc kārtas (4:2), bet septītajā geimā zaudēja savu servi, dodot čempioniem cerības izglābties. Tās gan ātri izgaisa, jo Šveices un Indijas pārim bija mazāk kļūdu svarīgākajos punktos.

Zīmīgi, ka titulētie Paess un Hingisa pirmo reizi spēlēja kopā oficiālā turnīrā un uzreiz uzvarēja "Grand Slam" turnīrā. Melburnā šogad dubultspēlēs tas ir otrais gadījums – dāmu dubultspēlēs savās pirmajās sacensībās kopā triumfēja Betānija Mateka-Sendsa un Lucija Šafaržova.

Hingisai 16. "Grand Slam" tituls (vienspēles + dubultspēles). Pēdējo viņa izcīnīja 2006. gadā turpat, kur uzvarēja šodien – "Australian Open" jauktajās dubultspēlēs, toreiz uzvarot ar sava šā gada turnīra partnera ne mazāk slaveno tautieti Makešu Bupati.

Hingisai šodien bija otrais "Grand Slam" fināls pēc kārtas. "US Open" dāmu dubultspēlēs viņa kopā ar Flāviju Pennetu nenosargāja seta un breika pārsvaru, zaudējot Jeļenai Vesņinai un Jekaterinai Makarovai.

Tīnes gados vairākus rekordus labojušai Hingisai Austrālija ir īpaša, jo tieši šeit pirms 20 gadiem debitēja "Grand Slam" turnīros. Martinai Melburnā ir trīs vienspēļu un četri dubultspēļu tituli.

Tikmēr 41 gadu vecajam Paesam 15. "Grand Slam" tituls, viņam visi dubultspēlēs. Austrālijas "mikstā" viņš uzvarēja trešo reizi. Iepriekšējie panākumi 2003. gadā ar Martinu Navratilovu, bet 2010. gadā ar Kāru Bleku.