Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vīru dubultspēlēs ceturto reizi triumfē dvīņubrāļi Braieni

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vīru dubultspēlēs ceturto reizi triumfē dvīņubrāļi Braieni
Brāļi Braieni
Foto: AFP/Scanpix

ASV duets, dvīņubrāļi Maiks un Bobs Braieni šodien jau ceturto reizi karjerā kļuva par „Australian Open” vīriešu vienspēļu turnīra čempioniem. Fināla spēlē viņiem trijos setos izdevās uzveikt savus sīvākos konkurentus Danielu Nestoru (Kanāda) un Nenadu Zimoņiču (Serbija) – 6:3, 6:7(5), 6:3. Fināla zaudētāji jaunnedēļ gan atgūs ranga līderu godu.

Melburnā šodien tika noteikti šī gada Austrālijas atklātā tenisa turnīra čempioni ne dāmu un junioru vienspēļu čempioni, bet arī vīru dubultspēļu uzvarētāji. Līdz sacensību finālam bija aizkļuvuši ar pirmajiem diviem numuriem izliktie dueti, kuriem šobrīd ATP rangā pat ir pilnīgi identisks punktu skaits – ASV dvīņubrāļi Maiks un Bobs Braieni un Daniels Nestors/Nenads Zimoņičs. Katrs no duetiem turnīra gaitā jau bija zaudējis vismaz pa setam (brāļi pat divus), bet favorītu finālspēlē nebija – tieši šie tenisisti šobrīd ir labākie dubultspēlēs.

Pirmā seta sākumā Braieniem padevās breiks, kuru viņi droši nosargāja visā seta garumā – 6:3. Otrajā setā cerības parādījās arī Nestoram un Zimoņičam, kuri uzvarēju pie brāļu serves ceturtajā geimā, taču uzreiz iegūtais pārsvars tika atdots. Spēles turpinājumā abi dueti pārliecinoši uzvarēja pie savas serves un vajadzēja spēlēt taibreiku. Tā sākumā dvīņu brāļi tika priekšā ar 3:1, vēlāk bija pat 5:2, taču savas iespējas Braieni neizmantoja – piecas zaudētas izspēles pēc kārtas nozīmēja 5:7 taibreikā un vēl vienu setu. tajā brāļi vaļības vairs neatļāvās – ceturtajā geimā uzvarējuši pretinieku servi, viņi droši turējās vadībā un tika līdz čempionu titulam – 6:3, 6:7(5), 6:3.

Abiem brāļiem šis ir jau ceturtais „Australian Open” dubultspēļu tituls, tomēr pat tas viņiem neļaus saglabāt ranga līderu godu. Šogad Melburnā viņi aizstāvējuši pērn izcīnītos punktus, kamēr sāncenši papildinājuši savu punktu bagāžu. Par uzvaru turnīrā Braienu duets saņēma 450 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr zaudētājiem 225 000 ASV dolāru prēmija.

”Australian Open” pēdējo 10 gadu vīriešu dubultspēļu turnīra laureāti

GadsČempioni
2010.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2009.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2008.Jonatans Erlihs (Izraēla) un Endijs Rams (Izraēla)
2007.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2006.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2005.Veins Bleks (Zimbabve) un Kevins Uljē (Zimbabve)
2004.Fabriss Santoro (Francija) un Mikels Lodrā (Francija)
2003.Fabriss Santoro (Francija) un Mikels Lodrā (Francija)
2002.Marks Noulzs (Bahamas) un Daniels Nestors (Kanāda)
2001.Jonass Bjorkmans (Zviedrija) un Tods Vudbridžs (Austrālija)

Izmantotie resursi:
australianopen.com

     [+] [-]

, 2010-01-30 17:38, pirms 14 gadiem
Respect dzekiem!!! pamet paliekoshas peedas ATP veesturee..

     [+] [-]

, 2010-01-30 17:46, pirms 14 gadiem
Parasti neskatos dubultspēles. Bet kad šie spēlē, ir vērts paskatīties. Spēle patika, biju par Braintiem. )