Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

WTA pārtrauc sadarbību ar Eurosport; uz finālturnīru pretendē četras pilsētas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

WTA pārtrauc sadarbību ar Eurosport; uz finālturnīru pretendē četras pilsētas
Turcijas tenisa fani
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Stambulā kļuva zināms, ka sieviešu tenisa sezonas finālturnīra "WTA Championships" rīkošana no 2014. gada tiks uzticēta kādai no četrām pilsētām – Kazaņai, Mehiko, Singapūrai vai Tjaņdziņai. Bez tam WTA oficiāli apstiprināja sadarbības pārtraukšanu ar Eurosport, kas sieviešu tenisa tūres mačus rādīja pēdējos 14 gadus.

Nākamgad "WTA Championships" pēdējo no trim reizēm tiks rīkots Stambulā, kas no iespējas uzņemt turnīru vēl ilgāk atteikusies. Starp turnīra rīkošanas pretendentēm no 2014. gada ir četras pilsētas – Kazaņa, Mehiko, Singapūra un Tjaņdziņa – visas diezgan pārsteidzošas kandidātes. Četrinieks saīsināts no kopumā iespaidīga kandidātu skaita – esot pieteikušās 43 pilsētas.

Iepriekšējās trīs turnīra norisēs vietās – Dohā, Madridē un "Staples Center" arēnā Losandželosā – bija ievērojamas problēmas ar skatītāju piesaisti. Stambulā gan pērn, gan šogad "Sinam Erdem Dome", kas tenisā spēj uzņemt 13.5 tūkstošus skatītāju, allaž bijusi pārpildīta.

Būtisks "WTA Championships" jauninājums no 2014. gada būs astoņu pāru piedalīšanās dubultspēļu turnīrā. Šobrīd sezonas finālturnīrā spēlē gada četri labākie dueti. Turnīrs sāksies pirmdienā, nevis otrdienā kā līdz šim.

Bez tam WTA izpilddirektore Steisija Alastere apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju par to, ka no nākamā gada organizācija pārtrauks sadarbību ar Eurosport. Šis lielai daļai pieejamais TV kanāls pēdējos 14 gadus lielā apjomā rādīja WTA turnīrus.

Jaunais sadarbības partneris ir digitālo mediju kompānija "Perform", kas sola rādīt vairāk tenisa, proti, "WTA Premier" turnīros tikšot nodrošinātas video pārraides no diviem kortiem ierastā viena korta vietā. Plašāka informācija šajā sakarā tiekot solīta tuvākajā laikā.

Tāpat beidzies līgums ar "SonyEricsson", kas tika noslēgts 2005. gadā, bet atjaunots pirms diviem gadiem. Tas bija lielākais līgums sieviešu sporta vēsturē, WTA sešos gados saņemot 88 miljonus dolāru. Sadarbības pārtraukšanas iniciatore bija "Sony" (tagadējais nosaukums).

  -2 [+] [-]

, 2012-10-28 17:21, pirms 12 gadiem
Paldies Dievam - cerams, ka beidzot Eurosports naaks pie praata un saaks raadiit daudz interesantaako ATP!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-28 17:24, pirms 12 gadiem
...un arii beigs raadiit muuzhiigaas, garlaiciigaas velotuures(iznjemot,protams,Tour de France vai Giro, vai Vuelta), vai vismaz neraadiis katru saciiksti no taa briizha, kad atlikushi 200 km - tak nevienam neinteresee entaas stundas skatiities kaa vinji tur min pedaaljus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-28 20:58, pirms 12 gadiem
dale rakstīja: Beach volejbolu vareetu atsaakt raadiit
Kā arī KHL un LBL

  +1 [+] [-]

, 2012-10-28 21:31, pirms 12 gadiem
hossa2009 rakstīja: Paldies Dievam - cerams, ka beidzot Eurosports naaks pie praata un saaks raadiit daudz interesantaako ATP!
ar spalvainajām kājām... bet par velo piekrītu

     [+] [-]

, 2012-10-28 21:33, pirms 12 gadiem
Publiskā tīklā vairs nekas nepaliek. Eurosport bija diezgan plaša apraide. Ko liks vietā?

     [+] [-]

, 2012-10-29 00:24, pirms 12 gadiem
hossa2009 rakstīja: Paldies Dievam - cerams, ka beidzot Eurosports naaks pie praata un saaks raadiit daudz interesantaako ATP!
Neticu gan šādai iespējai, kā jau te minēja , viņiem (Eurosport) nav naudas.