Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Petkovičai pirmais WTA tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Badgašteinas (Austrija) WTA vienspēļu turnīrs noslēdzies ar Vācijas tenisistes Andreas Petkovičas uzvaru. Finālā viņa divos setos ar 6:2, 6:3 pārspēja rumānieti Joanu Raluku Olaru, izcīnot karjeras pirmo WTA titulu.

Badgašteinā šonedēļ startēja arī labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura zaudēja dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, bet no vienspēļu turnīra izstājās neilgi pirms pirmās kārtas spēles pret austrieti Sibilli Bammeri. Vienspēļu turnīra finālu sasniedza divas tenisistes, kurām to reti kurš paredzēja. Ne Petkovičai, ne Olaru līdz šim karjerā nebija izdevies uzvarēt nevienā no WTA turnīriem, taču šonedēļ abas spēja aizkļūt līdz finālam.

Petkoviča līdz finālam pieveica savas tautietes Sandru Klēzeli un Annu Leni Gronefeldi, kā arī čehieti Ivetu Benešovu un krievieti Jaroslavu Švedovu, bet Olaru nostartēja vēl iespaidīgāk, pārspējot Martu Domahovsku no Polijas, turnīra pirmo raketi Alizē Kornē (Francija) un divas tenisistes, kuras šogad jau uzvarējušas kādā no turnīriem – slovākieti Magdalēnu Ribarikovu un jau pieminēto Bammeri. Petkoviča un Olaru līdz šim bija tikušās trīs reizes, no kurām divi panākumi rumānietes kontā, pie tam abi uz māla seguma, uz kura tiek spēlēts arī Badgašteinā.

Maču ar perfektu spēli pie sava geima sāka Petkoviča, bet pēc tam, izmantojot to, ka Olaru bija problēmas ar pirmo servi, veiksmīgi uzbruka rumānietes otrajai servei un ieguva breiku, kam sekoja vēl viens sausais geims pie savas serves un 3:0 pārsvars. Olaru aizvien nevarēja ''atrast'' pirmo servi, un vāciete vēlreiz lauza viņas servi un pārliecinoši tuvojās uzvarai pirmajā setā. Olaru pirmo reizi tika klāt Petkovičas servei 7.geimā, kad vācietei pie 5:1 servēja par uzvaru pirmajā setā, taču tika nobreikota, un Olaru radās neliels cerību stariņš – 5:2, taču visas cerības uz izglābšanos izkliedēja vējā pēc vēl viena bezcerīga geima serves ziņā, un Petkoviča trešo reizi setā spēja uzvarēt pie Olaru serves, tādējādi noslēdzot setu savā labā ar 6:2.

Arī otrā seta sākumā Petkovičai bija breika iespēja, taču šoreiz Olaru to spēja novērst ar spēcīgu pirmo servi, ko vāciete nespēja atsist pāri tīklam – 1:1. Rumāniete beidzot bija spējusi ''atrast'' servi, kas viņas spēlē deva ievērojamu uzlabojumu. Petkoviča pie savas serves nespēlēja tikpat droši kā pirmajā setā, un 7.geimā Olaru tika pie trīs breika iespējām, taču neviena no tām netika izmantota – Petkoviča labi servēja un bija pārliecinošāka garajās izspēlēs, ne bez piepūles spējot noturēt savu servi – 4:3. Kā tas tenisā nereti notiek, pēc neizmantotajām iespējām iepriekšējā geimā, Olaru pēc tam zaudēja pie savas serves, un Petkoviča ieguva 5:3 pārsvaru. Vācietei atlika tik vien kā pie savas serves uzvarēt nākamo geimu, un tituls būtu viņai rokā. Tā arī notika – 6:2, 6:3.

Bijušajā Dienvidslāvijā dzimušajai Petkovičai (21) šis ir pirmais WTA vienspēļu tituls. Par uzvaru Badgašteinā viņa nopelnīs 37 000 ASV dolāru lielu prēmiju un 280 ranga punktus, kas viņai palīdzēs ievērojami uzlabot savu pašreizējo ranga pozīciju (98.). Savukārt Olaru tiks pie 19 000 dolāriem un 200 ranga punktiem.

Pāris stundas pēc triumfa vienspēļu turnīrā Petkoviča atgriezās kortā, lai pārī ar citu vācieti Tatjanu Maleku spēlētu dubultspēļu finālā, kurā viņām pretī stājās čehietes Lusija Hradečka un Andrea Hlavačkova. Pārākas ar 6:2, 6:4 bija čehietes.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

     [+] [-]

, 2009-07-26 14:53, pirms 15 gadiem
negaidīju...

     [+] [-]

, 2009-07-26 14:59, pirms 15 gadiem
Visu cieņu, Andrea.. labs turniirs, peedeejaas divas jau bija vieglaakas pretinieces..

     [+] [-]

, 2009-07-26 20:45, pirms 15 gadiem
Kas tur negaidiits? Veel gada saakumaa Petkovicha Olaru panjeema ja nemaldos 6:0 un 6:1.