Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" pirmā pusfināliste - Enina

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" pirmā pusfināliste - Enina
Žustīne Enina
Foto: TopFoto/Scanpix

Par ''Australian Open'' sieviešu vienspēļu turnīra pirmo pusfinālisti kļuvusi kādreizējā WTA ranga līdere Žustīne Enina, kura divos setos tika galā ar Nadju Petrovu – 7:6(3), 7:5. Viņas pretiniece pusfinālā noskaidrosies Žī Žengas un Marijas Kiriļenko cīņā.

Šodien Melburnā dāmu vienspēļu turnīra programmā pirmās divas pusfināla spēles. Vispirms Roda Leivera vārdā nodēvētajā arēnā devās 2004. gada čempione Žustīne Enina un Nadja Petrova, kura šajā turnīrā parūpējusies par lielāko sensāciju, 3. kārtā ar 6:0, 6:1 sasitot vienu no galvenajām favorītēm – Kimu Klijstersu. Savstarpējo spēļu bilance graujoša – 13:2 Eninas labā.

Beļģiete bija tā, kurai izdevās labāks sākums. Trešajā geimā neizmantojusi vienu breikbumbu, Enina pie breika tika piektajā geimā, kurā Petrova pieļāva trīs dubultkļūdas, no kurām viena bija arī breikbumbas izspēlē. Pēc tam Žustīne nosargāja savu servi un izvirzījās vadībā ar 4:2. Petrova zaudēto atguva 8. geimā, kad spēja izmantot Eninas problēmas ar servi un panāca 4:4.

Taču nākamajā geimā jau krievietei nebija pirmās serves, un pie otrā breika setā tika beļģiete – 5:4. Izservēt setu Enina nespēja. Viņa atspēlējās no 0:30, taču tad pieļāva dubultkļūdu, un Petrova savu iespēju garām nelaida – 5:5. Loģiskākais seta atrisinājums bija taibreiks, un tas tika sagaidīts. Tajā viss notika ''vienos vārtos''. Petrova pēkšņi bija pavisam sašļukusi, un Enina viņu sarāva gabalos ar 7:3.

Otrais sets sākās negaidīti. Petrova pirmā seta taibreikā izkārto balto karogu bija izsviedusi mēslainē un savācās, bet Enina spēlēja ar milzīgu kļūdu skaitu. Jau pirmajā geimā Petrova tika pie trim breikbumbām. Pirmās divas ielidoja tīklā, bet trešās izspēlē Nadja fantastiski atsita beļģietes pirmo servi – 1:0. Eninai nākamajā geimā bija iespēja atspēlēties, taču nekā, bet pēc tam vēlreiz atdota sava serve un jau 3:0 Petrovas labā! Trešais sets šķita reālākais mača turpinājums, taču notika kārtējais pavērsiens. Petrova nespēja noticēt panākumam, Enina pārslēdza ātrumus un uzvarēja četros geimos pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 4:3. Petrova spēja saņemties un vinnēja divus geimus, taču vairāk nespēja. Pie 5:6, servējot Eninai, Nadja nenoturēja servi, kas nozīmēja Eninas uzvaru - 7:6(3), 7:5.

Neskatoties uz to, ka aizvien šajā turnīrā neesam redzējuši beļģietes labāko tenisu, viņa ir tikusi jau līdz pusfinālam un spēles ziņā noteikti var krietni pielikt. Eninas pretiniece pusfinālā noskaidrosies Žī Žengas un Marijas Kiriļenko cīņā, kas sāksies pēc dažām minūtēm.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

  +3 [+] [-]

, 2010-01-26 04:18, pirms 14 gadiem
Pēc tā, kā Petrova "iznīcināja" Kimi, domāju, ka Enāna ar viņu netiks galā, tomēr par laimi kļūdījos. Milzīgs prieks par Žustīni. Kamēr viņa atpūtās no tenisa, praktiski biju pārtraucis sekot sieviešu tenisa dzīvei.

     [+] [-]

, 2010-01-26 08:57, pirms 14 gadiem
Es gan nesekoju kad Šarāpova nespēlēja! Enina malacis. Ar sīksto ķīnieti būs īsts mačs!

     [+] [-]

, 2010-01-26 09:18, pirms 14 gadiem
Nu bļīns, vienīgā cerība uz Serēnu. Bet tas jau fināls!

Aizerman, nez ko tu te meklē