Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Badgašteinas finālā tiksies Petkoviča un Raluka Olaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Badgašteinas finālā tiksies Petkoviča un Raluka Olaru
Joana Raluka Olaru
Foto: AFP

Rīt par Badgašteinas (Austrija) WTA turnīra čempiones titulu sacentīsies vāciete Andrea Petkoviča un rumāniete Joana Raluka Olaru, kuras šodien pusfinālos pārspēja attiecīgi Jaroslavu Švedovu un Alizē Kornē. Uzvarētajai tas būs pirmais WTA tituls.

Šodienas pusfinālos vispirms kortā devās Andrea Petkoviča un Jaroslava Švedova. Neskatoties uz ievērojamo atšķirību WTA rangā (Petkovičai 98.vieta, Švedovai – 57.), Petkovičai, kura šajā turnīrā bija spējusi izslēgt gan Ivetu Benešovu, gan Anni Leni Gronefeldi, bija pamatotas cerības uz uzvaru, jo viņai bija 4:1 pārsvars savstarpējos mačos ar Švedovu. Tomēr favorītes loma šodien tika atvēlēta krievietei.

Pirmā seta sākumā abām tenisistēm bija labas iespējas uzvarēt pie pretinieces serves, taču neviena to nespēja izdarīt, bet lūzums notika sestajā geimā, kad Švedova zaudēja savu servi, bet pēc tam vairs nespēja savākties un turpināja kļūdīties, ļaujot Petkovičai uzvarēt ar 6:2. Otrā seta sākumā Švedovai bija breika iespēja, taču atkal nekā, bet pēc tam viņa pie savas serves palika sausā, geimu pabeidzot ar dubultkļūdu, kam sekoja nepieklājīga žesta parādīšana kādam no skatītājiem. Mača turpinājumā krieviete spēja uzvarēt tikai vienā geimā, un Petkoviča guva pārliecinošu uzvaru – 6:2, 6:1.

Petkovičas fināla pretiniece noskaidrojās turnīra pirmās raketes Alizē Kornē un Joanas Ralukas Olaru cīņā. Abām tā bija pirmā savstarpējā spēkošanās, un bukmeikeri abu tenisistu izredzes uz uzvaru vērtēja līdzīgi. Mača pirmajā setā kortā pārliecinošāk darbojās Kornē, kura spēja lieliski izmantot Olaru problēmas ar servi, bet pati servēja pārliecinošāk nekā to darīja vakar, rezultātā gūstot vieglu uzvaru setā ar 6:3. Otrā seta sākums neliecināja par to, ka rumānietei varētu izdodies atspēlēties, taču notika pretējais. Kornē trīs reizes bija vadībā ar breiku taču katrreiz pārsvaru zaudēja un piekāpās otrajā setā ar 5:7. Trešā seta sākumā turpinājās otrā seta beigās novērotais, Kornē mocījās ar savu servi, kā rezultātā Olaru izdevās iegūt breiku, ko viņa spēja noturēt līdz pat mača beigām, izcīnot uzvaru ar 3:6, 7:5, 6:3.

Tātad rīt finālā tiksies Petkoviča un Olaru. Abām sportistēm līdz šim karjerā nav izdevies tikt pie WTA vienspēļu titula, līdz ar to rīt noteikti tiks kronēta jauna WTA čempione. Abas līdz šim tikušās trīs reizes, no kurām divi panākumi Olaru – abas uzvaras izcīnītas uz māla seguma.

''Nurnberger Gastein Ladies''

Pusfinālu rezultāti
Joana Raluka Olaru – (1) Alizē Kornē 3:6, 7:5, 6:3
Andrea Petkoviča – Jaroslava Švedova 6:2, 6:1

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com