Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ķīnā uzvar dažādas paaudzes: 19 gadīgs mājinieks un horvātu veterāns Čiličs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ķīnā uzvar dažādas paaudzes: 19 gadīgs mājinieks un horvātu veterāns Čiličs
Ķīnas tenisists Cjunčens Šans. Foto: AFP/Scanpix

ATP 250 sērijas sacensībās Ķīnas pilsētās Čendu un Handžou triumfējuši attiecīgi 19 gadīgais ķīnietis Cjunčens Šans (ATP 55.) un nepilnus 36 gadus vecais horvāts Marins Čiličs (ATP 373.).

Šanam, kuram iepriekš profesionālajā tenisā ITF "Futures" turnīru finālos bilance 4-0, bet ATP "Challenger" līmenī viena uzvara un viens zaudējums, šis bija pirmais ATP raudzes fināls. Tajā ķīnietis ar 7:6 (4), 6:1 pārspēja ar pirmo numuru izlikto itāli Lorenco Muzeti (ATP 19.). 22 gadus vecajam Muzeti līdzšinējā karjerā ATP līmeņa finālos 2-3.

Pirmā seta 11. geimā Šans lauza pretinieka servi, bet Muzeti atguva līdzsvaru uzreiz pēc atelpas. Taibreikā Šens ieguva 5-2 pārsvaru, Muzeti pietuvojās līdz 4-5, bet nākamajās izspēlēs pārāks bija Ķīnas otrais numurs.

Čendu ATP 250 vienspēļu turnīra izloze:
https://www.atptour.com/en/scores/a...

2018. gada sākumā pasaules ranga trijnieku sasniegušais Čiličs Handžou galvenajā kortā ar 7:6 (5), 7:6 (5) pieveica Ķīnas pirmo raketi Žižeņu Žanu (ATP 43.). Abiem pilnībā izdevās noturēt savas serves. Vienīgās breikbumbas bija abu setu pirmajos geimos. Pirmajā divas neizmantoja Žans, kuram šis bija pirmais fināls ATP tūrē, bet otrajā – Čiličs.

Horvāts savā ilgajā karjerā uzvarējis 21 no 37 ATP līmeņa vienspēļu fināliem. Visu pavasari un teju visu vasaru savainojuma dēļ izlaidušais tenisists Handžou turnīru iesāka vien ar 28 pasaules ranga punktiem, bet nu ar 278 punktiem jaunnedēļ pakāpsies uz trešā simta augšgalu.

Čiličam šis bija pirmais fināls kopš 2022. gada septembra Telavivas turnīra.

Šonedēļ pilnā sparā rit ATP 500 punktu turnīri Pekinā un Tokijā.

Handžou ATP 250 vienspēļu turnīra izloze:
https://www.atptour.com/en/scores/a...