Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Krieviete Pervaka pārstāvēs Kazahstānu, lai varētu spēlēt olimpiādē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krieviete Pervaka pārstāvēs Kazahstānu, lai varētu spēlēt olimpiādē
Ksenija Pervaka
Foto: AP/Scanpix

Noticis kārtējais gadījums, kad Krievijas tenisisti maina pilsonību, nonākot Kazahstānas aprūpē. Nupat šādu soli spērusi daudzsološā Ksenija Pervaka, kura vēlas spēlēt Londonas olimpiādē.

20 gadus vecā tenisiste šogad izcīnīja savu pirmo vienspēļu titulu WTA tūrē, uzvarot Taškentā, bet Vimbldonā tika līdz 4. kārtai. Pirms diviem gadiem viņa uzvarēja junioru sacensībās "Australian Open".

Nākamgad būs Londonas olimpiāde, bet Krievijas izlases sastāvā viņai tikt nebūtu lielu izredžu. Olimpiādē drīkst spēlēt ne vairāk par četrām vienas valsts pārstāvēm. Pervakai šobrīd priekšā Marija Šarapova, Vera Zvonarjova, Anastasija Pavļučenkova, Svetlana Kuzņecova, Marija Kiriļenko un arī Nadja Petrova.

Ar savu 39. ranga vietu Čeļabinskā dzimusī Pervaka kļuvusi par Kazahstānas pirmo raketi. Aiz viņas Gaļina Voskobojeva, Sesila Karatančeva un 204. vietā esošā Jaroslava Švedova. Gan Voskobojeva, gan Švedova dzimušas Maskavā, taču pirms dažiem gadiem kļuvušas par Kazahstānas pārstāvēm.

Kazahstānai priekšroku devušas ne tikai dāmas, bet arī vīrieši – Mihails Kukuškins, Andrejs Golubevs un Jevgēņijs Koroļovs – visi labāku apstākļu dēļ nomainījuši krievu pasi pret kazahu.

Sašutumu par Pervakas lēmumu izteicis viens no Krievijas izlases treneriem Vladimirs Kamelzons: "Esmu vīlies un dusmīgs! Nevaru saprast viņas lēmumu un nekad to nepieņemšu."

Runā, ka Pervakai drīzumā varētu sekot vēl viena krievu jaunās paaudzes talantīga spēlētāja, 16 gadus vecā Jūlija Putintseva, kura ir viena no vadošajām starp juniorēm (pašreiz 12. vieta junioru rangā) un jau izmēģinājusi spēkus pieaugušo sacensībās - 243. vieta WTA rangā.

Izmantotie resursi:
Главные новости часа | Лента новостей "РИА...

  -1 [+] [-]

, 2011-12-23 16:15, pirms 12 gadiem
Tenisistiem un ritenbraucejiem OS nav prestiza lieta, domajams te slepjas kas cits...

     [+] [-]

, 2011-12-23 16:37, pirms 12 gadiem
Nu tā kā tenisisti Londonā pirmo reizi sāks pelnīt ranga punktus, tad tas neizbrīna

  +1 [+] [-]

, 2011-12-23 17:21, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Nu tā kā tenisisti Londonā pirmo reizi sāks pelnīt ranga punktus, tad tas neizbrīna
Tā nav, ka Londonā pirmo reizi pelnīs punktus - iepriekšējās spēlēs jau pelnīja.
Ja par lietu, tad jāsaka, ka var jau meitēnu arī saprast. Diez nu vai viņa tik drīz tiks Krievijas komandā. Turklāt jāatceras, ka OS ir reizi četros gados, bet čiksām ar tenisa spēlēšanu ir tā kā ir, kad sasniedz ~25 gadu vecumu.
Kazahstānas gadījumā, protams, arī piķis.

     [+] [-]

, 2011-12-24 20:51, pirms 12 gadiem
Kur tad vietējā Dijas vai Divas, pirms krievenes sapirkt? Bija taču 2. simtā vienbrīd.