Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičam viegla uzvara pret Berdihu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam viegla uzvara pret Berdihu
Tomašs Berdihs šodien bez variantiem...
Foto: AFP/Scanpix

Ar favorītu uzvarām Londonā turpinās "APT World Tour Finals" turnīrs, kurā pirmo panākumu guvis Serbijas pirmais numurs Novaks Džokovičs, divos setos ar 6:3, 6:3 pieveicot Tomašu Berdihu no Čehijas.

Šodien pirmos mačus aizvada A apakšgrupas dalībnieki. Pirmie kortā devās 2008. gada čempions Novaks Džokovičs un turnīra debitants, Čehijas pirmais numurs Tomašs Berdihs. Pēdējais sezonas izskaņu aizvadījis drausmīgi un kopumā pret Novaku uzvarējis tikai vienā no trim spēlēm, kas bija šī gada Vimbldonas pusfinālā. Pēc tam Deivisa kausa pusfinālā serbs revanšējās četros setos.

Izlozē uzvarēja Berdihs un izvēlējās servēšanu. Jau pirmajā geimā čeham divas dubultkļūdas un pretiniekam dāvināts breiks. Džokovičam pirmais serves noturēšanas mēģinājums bija veiksmīgs – 2:0. Berdiham bija nepieciešamas 12 minūtes un 17 sekundes, lai uzvarētu trešajā geimā, kura laikā Tomašs atspēlēja četras breikbumbas.

Seta turpinājumā Džokovičs pie savas serves darbojās pārliecinoši un arī Berdiham bija izdevies nostabilizēt spēli. Tomēr devītajā geimā, servējot pie 3:5, pāris rupjas Berdiha kļūdas nesarežģītās situācijās kombinācijā ar Džokoviča agresīvu uzbrukumu beidzās ar to, ka serbs ieguva divas setbumbas. Pietika ar vienu – Tomašs raidīja bumbiņu tīklā, un pirmajā setā ar 6:3 pārāks bija 2008. gada čempions.

Otrā seta pirmajā geimā Novaks savu servi noturēja no 0:30, to pašu paveicot arī pāris geimus vēlāk, pa vidu tiekot pie trešā breika mačā. Berdihs otrajā geimā nesakarīgi spēlēja pie tīkla, kas noveda pie Džokoviča breikbumbas. Tās izspēlē Berdiham forehand auts. Pēc pirmajiem trim geimiem otrajā setā 3:0 par labu Džokovičam. Tāpat kā pirmajā setā, arī otrajā sākumā izlieto ūdeni Berdiham nebija lemts sasmelt. Džokovičs mača laikā nedeva pretiniekam nevienu breika iespēju un uzvarēja ar 6:3, 6:3.

Dienas otrajā mačā plkst. 22:00 kortā dosies ranga līderis Rafaels Nadals un ASV pirmais numurs Endijs Rodiks. Tiešraide Viasat Sport Baltic.

"Barclays ATP World Tour Finals". Vienspēles

A grupa

SpēleRezultāts
(3) Novaks Džokovičs – (6) Tomašs Berdihs6:3 6:3
(1) Rafaels Nadals – (8) Endijs Rodiksplkst. 22:00

A grupas tabula

VTenisistsSUZSetiGeimi
1.Novaks Džokovičs1102-012:6
2.Endijs Rodiks0000-00-0
3.Rafaels Nadals0000-00-0
4.Tomašs Berdihs1010-26:12

Izmantotie resursi:
Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - Home

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 17:56, pirms 13 gadiem
Ja Berdihs paņems kaut vienu setu atlikušajas divas speles, tas bus wow, jo nu šobrīd drausmigi vienkarši spēle

     [+] [-]

, 2010-11-22 18:01, pirms 13 gadiem
nav vnk formā čehs, pēdējā laikā jau pašvaks un šeit visticamāk arī pēdējais paliks

     [+] [-]

, 2010-11-22 18:12, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Ja Berdihs paņems kaut vienu setu atlikušajas divas speles, tas bus wow, jo nu šobrīd drausmigi vienkarši spēle
Paņems, paņems, nav šaubu,arī setu. Gan jau iespēlēsies !Labāks jau par Fereru gan bija, vismaz servēja!Un reizēm skatītājiem arī bija interesanti dažās skaistajās izspēlēs. Un Maradonu varēja apskatīt, kas bija pagodinājis Noli ar savu klātbūtni Džoko ložā, reizēm aplaudējot un pat pieceļoties!Prieks, divi mani favorīti!

     [+] [-]

, 2010-11-22 18:13, pirms 13 gadiem
Hakeris01 rakstīja: nav vnk formā čehs, pēdējā laikā jau pašvaks un šeit visticamāk arī pēdējais paliks
Nervi un pirmo reizi šādā turnīrā !!! Ar Rodiku gan jau pacīnīsies.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-22 18:33, pirms 13 gadiem
Muļķibas, kā tad tu izskaidro sezonas beigu daļu, taupijas šim turniram? Un šodien arī taupijas priekšs nakamajām spēlēm, Berdichs vienkarši drausmigi izskatijās uz Djoko fona. Labi iespējams var brinumainā karta pacinities ar Nadalu vai Rodicku kuriem mikro traumas un šobrid nav arī tajā labakajā formā! Bet nu neticu. Domāju šodien arī Rodicks nadalu paņems diezgan easy! Jo nu Nadals šobrīd ir traumēts + nu galigi nav tas ertakais segums!

     [+] [-]

, 2010-11-22 19:29, pirms 13 gadiem
nu tur tu skuju jani kļūdies ! tas ,ka nadāls nav labākais telpu spēlētājs , nenozīme , ka viņs zaudēs rodikam , nādāls , pats atzinās , pirms šī turnīra , ka šis viņam ir pielīdzināms grand slam , un cīnīsies ar visiem spēkiem , bet rodiks no pagājušā atp masters domāju nav kārtīgi sadzinis spēkus kopā ! tā kā būs vairāk iespējas tomēr nadalam uzzvarēt , par nadālu !
Skuju-Janis rakstīja: Muļķibas, kā tad tu izskaidro sezonas beigu daļu, taupijas šim turniram? Un šodien arī taupijas priekšs nakamajām spēlēm, Berdichs vienkarši drausmigi izskatijās uz Djoko fona. Labi iespējams var brinumainā karta pacinities ar Nadalu vai Rodicku kuriem mikro traumas un šobrid nav arī tajā labakajā formā! Bet nu neticu. Domāju šodien arī Rodicks nadalu paņems diezgan easy! Jo nu Nadals šobrīd ir traumēts + nu galigi nav tas ertakais segums!

  +2 [+] [-]

, 2010-11-22 19:43, pirms 13 gadiem
Jā,Berdihs jau kopš vasaras nerāda neko ievērības cienīgu,arī šo spēli uztaisīja par ''pastaigu'' vienam no favorītiem! Dažas skaistas izspēles teikto '' neapgāž''! Nu un Rodiks,manuprāt,šobrīd ir tāds pat nelaimes putns,un šovakar diez vai spēs ar Rafu nopietni konkurēt. Vienīgi parīt pret Berdihu varēs izgāzt dusmas...! Nadals kādas traumas (varbūtējas,kam gan ne visai ticu) iespaidu centīsies apslāpēt ar vēlmi ''atriebties'' par iepr.gada izgāšanos Londonā. Drīzāk,ka RN Parīzes Masters izlaida,lai neatsvaidzinātu savas veselības problēmas,jo Londonas sacīkstes svarīgākas par visām citām!

     [+] [-]

, 2010-11-22 20:40, pirms 13 gadiem
Veči gaidu jusu komentārus pēc Rodicka-Nadala spēles

     [+] [-]

, 2010-11-22 20:55, pirms 13 gadiem
nu ok
Skuju-Janis rakstīja: Veči gaidu jusu komentārus pēc Rodicka-Nadala spēles