Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmais WTA tituls 20 gadus vecajai Duke Marino

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pirmais WTA tituls 20 gadus vecajai Duke Marino
Martina Duke Marino

Ar mājinieces Martinas Duke Marino (WTA 143.) uzvaru šodien noslēdzies Bogotas WTA „International” tenisa turnīrs. Finālā viņa ar 6:4, 6:3 pieveica vācieti Angeliku Kerberi. Abām tenisistēm šis bija pirmais WTA fināls karjerā, līdz šim tālāk par ceturtdaļfinālu viņas nebija tikušas.

Šonedēļ WTA tūrē norisinājās trīs turnīri. Par Dubaijas un Memfisas čempionēm jau vakar tika kronētas attiecīgi Venusa Viljamsa un Marija Šarapova. Pēdējo šīs nedēļas titulu sadalīja Kolumbijas pilsētā Bogotā, kurā norisinājās „International” sērijas turnīrs ar balvu fondu 220 000 ASV dolāru – „XVIII Copa BBVA Colsanitas”. Šīs sacensības norisinājās māla seguma kortos, bet galveno favorīšu vidū bija argentīniete Gisela Dulko un spāniete Karla Suaresa Navarro.

Līdz finālam gan neviena no viņām netika, jo turnīrs iznāca pārsteigumu pilns. Pēc vakardienas pusfināliem bija skaidrs, ka svētdien kāda no tenisistēm tiks pie sava pirmā WTA līmeņa vienspēļu titula – finālā bija iekļuvusi vāciete Angelika Kerbere un mājiniece Mariana Duke Marino. WTA rangā šobrīd viņas ieņem attiecīgi 85. un 143. vietu un tālāk par WTA ceturtdaļfināliem līdz šim nebija tikušas, taču šoreiz bija abu „zvaigžņu stunda”. Līdz šim 22 gadus vecā vāciete un 20 gadīgā kolumbiete savā starpā nebija tikušās, bet bukmeikeri nelielas favorītes lomu bija atvēlējuši Kerberei.

Spēles sākums vācietei gan nebija sekmīgs – divas reizes zaudēta sava serve un 0:3. No šāda sākuma viņa ātri atguvās, tiekot priekšā (4:3), taču uzreiz pēc tam atkal zaudēja trīs geimus pēc kārtas, ļaujot līksmot mājiniekiem. Otrā seta sākumā iztika bez breikiem, līdz kolumbiete uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un spēra platu soli pretī čempiones titulam – 4:2. Iegūto pārsvaru Duke Marino nosargāja un izcīnīja savu līdz šim lielāko uzvaru – 6:4, 6:3.

Par uzvaru 20 gadus vecā kolumbiete ieguva 280 reitinga punktus, kas jau rīt viņai ļaus pirmo reizi iekļūt WTA ranga pirmajā simtniekā. Tāpat Duke Marino saņems arī 37 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Kerbere savu kontu papildinās ar 19 000 ASV dolāriem un 200 reitinga punktiem. Dubultspēļu turnīrā par čempionēm kļuva argentīniete Gisela Dulko un rumāniete Edina Galovica.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-02-21 22:31, pirms 14 gadiem
Kaut Sevastovai kas tāds izdotos!