Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Palermo tituls tiek Pennetai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Palermo tituls tiek Pennetai
Flavija Penneta
Foto: AFP

Ar Flavijas Pennetas uzvaru šodien noslēdzies Palermo WTA vienspēļu tenisa turnīrs. Finālā 27 gadus vecā itāliete ļoti viegli pārspēja savu tautieti un šī turnīra pērnā gada čempioni Saru Erani – 6:1, 6:2.

Itālijai piederošās salas Sicīlijas pilsētā Palermo šonedēļ norisinājās WTA „International” sērijas tenisa turnīrs ar balvu fondu 220 000 ASV dolāru. Dalībnieču sastāvs tajā nebija varbūt pats spēcīgākais, tomēr mājiniekiem par prieku līdz finālam bija tikušas divas itālietes – ar pirmo numuru izliktā Flavija Penneta un ar piekto numuru izliktā Sāra Erani, kura šo turnīru uzvarēja pērn. Krietni pārliecinošāk līdz finālam bija tikusi Penneta, turnīrā nezaudējot ne setu, kamēr Erani vakar pusfinālā pamocījās pret vācieti Gronefeldi, apspēlējot viņu vien trijos setos.

Abām itālietēm šī bija trešā savstarpējā spēle – līdz šim katrai bija izdevies uzvarēt pa reizei, turklāt Erani savu uzvaru bija guvusi pērn pusfinālā Palermo turnīrā. Šodien pārliecinošā favorītes lomā bija Penneta, ko viņa apliecināja arī mača gaitā. Pirmajā setā viņa pretinieci nobreikoja jau ceturtajā geimā, tiekot priekšā ar 3:1. Lai gan Errani bija lieliska iespēja uzreiz geimu atgūt (sešas breikbumbas vienā geimā), tomēr neviena no tām netika realizēta. Rezultāts strauji turpināja augt Pennetas labā un kopumā viņa uzvarēja deviņus geimus pēc kārtas, no 1:1 panākot 6:1, 4:0. Pērnā gada čempione divus geimus gan atguva, tomēr saasināt cīņu par titulu nespēja – 6:1, 6:2 Pennetas labā.

27 gadus vecajai Pennetai šis bija karjeras septītais WTA vienspēļu tituls, bet pirmais, kas izcīnīts savā dzimtenē. WTA rangā viņa pašlaik ieņem 15. vietu, bet par uzvaru Palermo saņems 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Errani savā kontā ierakstīs 19 000 ASV dolāru prēmiju un 200 reitinga punktus.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-07-19 22:21, pirms 15 gadiem
Penneta ir lieliskā formā! Apsveicu!