Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dulko 27 gadu vecumā beidz karjeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dulko 27 gadu vecumā beidz karjeru
Flavija Penneta un Gisela Dulko
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien, 18. novembrī, par karjeras beigšanu 27 gadu vecumā paziņoja Argentīnas tenisiste Gisela Dulko, kura lielākos panākumus guva dubultspēlēs, izcīnot arī vienu "Grand Slam" titulu.

Dulko dubultspēļu rangā tika līdz 1. vietai un pāru sacensībās kopumā izcīnīja 17 titulus, no kuriem nozīmīgākais bija 2011. gadā "Australian Open". Gadu iepriekš viņa triumfēja gada noslēguma turnīrā Dohā. Abos minētajos turnīros uzvarēts kopā ar itālieti Flaviju Pennetu, ar kuru kopā spēlēts ļoti daudz un ar lieliem panākumiem.

Dubultspēlēs "Grand Slam" līmenī Dulko visos "Grand Slam" turnīros sasniedza vismaz ceturtdaļfinālu. Bez pieminētās uzvaras Austrālijā ir arī pusfināls 2010. gadā Vimbldonā, bet Parīzē un Ņujorkā tikts labāko astoņniekā. Vienspēlēs tik labu panākumu Dulko nebija, tiesa, četrus WTA titulus Dulko spēja izcīnīt un rangā pirms septiņiem gada tika līdz 26. vietai. Trīs no karjeras četriem vienspēļu tituliem Dulko izcīnīja uz sava mīļākā seguma, kas ir māls.

Februārī Dulko izkrita no ranga pirmā simtnieka, kurā vairs nav spējusi atgriezties. Šobrīd Dulko rangā ieņem 306. vietu. Pēdējo maču vienspēlēs viņa aizvadīja Vimbldonas kvalifikācijā, 2. kārtā zaudējot Mirjanai Lučičai. Savukārt pāru sacensībās pēdējais mačs Sinsinati, kur kopā ar Frančesku Skjanovi zaudēts jau 1. kārtā. Pēdējā gada laikā dubultspēlēs Dulko spēlēja ar savu tautieti Paolu Suaresu, kura šogad pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezās profesionālajā tenisā.

"Par lēmuma pieņemšanu domāju ļoti ilgi. Tenisā esmu kopš septiņu gadu vecuma. Tenisam atdevu visu, sasniedzot neiedomājamas virsotnes. Karjeras laikā bija gan labi, gan nejauki mirkļi. Šodien varu atzīt, ka guvu baudu no karjeras. Tagad man ir citas prioritātes, tāpēc vairs nav tik lielas vēlēšanās, lai ziedotu tik daudz, cik nepieciešams profesionālajā tenisā," savā mājas lapā atzīst Dulko.

Izmantotie resursi:
Dulko Tenis - Home

     [+] [-]

, 2012-11-18 19:17, pirms 12 gadiem
sexīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-19 20:30, pirms 12 gadiem
Žēl. ļoti simpātiska tenisiste.