Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sporta arbitrāžas tiesa pilnībā attaisnojusi Gaskē

Jānis Celmiņš

Sporta arbitrāžas tiesa pilnībā attaisnojusi Gaskē
Rišārs Gaskē
Foto: AFP

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien noraidījusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) un Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) apelācijas un atzinusi, ka Francijas tenisists Rišārs Gaskē nav vainojams kokaīna lietošanā.

Jau ziņojām, ka pozitīvas proves Gaskē izrādījās Maiami, kur Gaskē spēles nemaz neaizvadīja. Francijas tenisists noliedza kokaīna lietošanu un iesniedza apelāciju. ITF pieņēma Gaskē iesniegumu, ka kokaīns viņa organismā varēja nonākt nejaušā veidā kādā no naktsklubiem. Tenisistam tika piespriesta divu mēnešu un 15 dienu diskvalifikācija, kuras laikā turnīros startēt viņš nedrīkstēja. ITF antidopinga nodaļa atzina, ka sportista vaina šajā gadījumā nav pietiekami liela, lai spriestu par lielākām soda sankcijām. No 15. jūlija tenisists varēja atsākt dalību turnīros.

"Tenisists nav vainojams kokaīna lietošanā un tiek pilnībā attaisnots," teikts CAS izplatītajā paziņojumā. Tāpat ticis konstatēts, ka tenisists kokaīnu regulāri nav lietojis pat ļoti mazās devās un analīzēs atrastā kokaīna deva ir tikai apstākļu sakritība.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com

     [+] [-]

, 2009-12-17 22:39, pirms 15 gadiem
tas jau bija saprotams pec mata parauga. taa fedrecija vnk geniala. Piesedz Agasi, kurs tiesam lieto, bet Risaru nelaiz spelet pat pec mata parauga, kurs ir pats uzticamakais parbaudes veids. :/

     [+] [-]

, 2009-12-17 22:49, pirms 15 gadiem
Gaskē,Maliss,Vikmaijere...kkāds bardaks

  +1 [+] [-]

, 2009-12-17 23:20, pirms 15 gadiem
Pēc mata parauga var noteikt lielāku laika periodu un tāpēc ir uzticamāks veids, bet Agasi nau matu priekš analīzēm